Thursday, June 30, 2011

NAGU MEHHIKOS

Kuuma +30,9C. Õhk ei liigu. Kaktused õitsevad.
Opuntia phaeacantha x`Comanchica`

Agaav koduneb õues:)



10 comments:

  1. Ilus! Põhja pool nii palav pole. Mismoodi sa seda agaavi talvitada kavatsed - minu oma mädanes lume all ilmselt ära, kuigi oli kivikuhjas, kuhu vesi kuidagi koguneda ei saanud.

    ReplyDelete
  2. Isver jah. Need kaktused on ikka tõelised kaunitarid. Huvitav, kui suureks nad meie kliimas õigupoolest kasvada suudavad?

    ReplyDelete
  3. Meitel oo köikse kuumem jah :) Kuigi Valgas ja Võrus võib veel hullem olla.
    Kui need suved nii jätkuvad, siis hakkame varsti banaane kasvatama.

    Kaktuse õied on ikka imeilusad. Õues pole ma neid küll varem õitsemas näinud. Need sinu eksperimendid on ikka väga põnevad. Äkki ikka peaks ka.
    Kaktus pidi sisuliselt rahapuu olema :)

    ReplyDelete
  4. Ma selle agaavipojukese talvitan sel aastal veel toas, aga kui tal pojad tekivad, siis neid proovin kõikvõimalikes kohtades ja erinevat moodi küll õues talvitada.

    Muide, see banaanikasvatus polegi õues nii utoopiline, nad lõigatakse talveks maha, sest kevadel kasvatavad nad end sama kiiresti kui see sahhalini konnatatar, täitsa võimalik lugu.

    Kaktust on õues hea kasvatada juba seepärast, et nad ei vaja palju ruumi ega mingit erilist poputamist, saavad kenasti endaga hakkama. Suurusest praegu ju veel ei tea, 5 aastat on veidi vähe selle ütlemiseks.

    ReplyDelete
  5. Minu viieaastane Opuntia compressa on praegu üle meetri lai.

    ReplyDelete
  6. Issver-sussver, jessus küll! :D:D Nii tore ju.
    PS. Maal on kuumus ikka paremini talutav kui linnas, ma arvan... Pole juba nädal aega majast väljas lõunal käinud, sest ei taha üle suure lageda asfaltplatsi ning heitgaase täis magistraali kõmpida.

    ReplyDelete
  7. no meil eile õhtuljuba suhteliselt ebamugavalt kuum ja lämbe ilm.auto termomeeter näitas linnast koju sõites stabiilselt 30, kodune 28,7. aga õues oli nagu saunas, lämbe ja raske hingata.

    õied on muidugi ilusad, hakka võiise kaktusi kasvatama :D

    ReplyDelete
  8. Nojah, õied ilusad, aga need okkad...
    Kas mõni ilma okasteta ka on? Karta on, et kui kasvab suuremaks ja mu kassidele ette jääb, siis need metsikud elukad (kui saavad haiget, hakkavad ründama)teevad sellele 1/0 ära

    ReplyDelete
  9. Mu meelest on need taimed pildil küll mitte agaavid, vaid viigikaktused (Opuntia)....?

    ReplyDelete
  10. Kuskohas siin agaavi näete? Piltidel on küll viigikaktused.

    ReplyDelete