Sunday, June 19, 2011

NOKK KINNI, SABA LAHTI...

Olen kuulnud räägitavat, et kui sul kolmekümneselt pole mõistust peas, siis teda enam ei tulegi. Nii kauge aja taha hästi enam ei mäleta, aga praegu tundub mulle, et siis olin ma veel päris arukas inimene. See, et raugaeas see viimanegi, mis peas oli, ära kaob, olen näinud. Kuidagi kurb on mõelda, et meil see nii varakult kätte jõudis.
Siin on meie titeaed. Kui latvadest aru ei saa, siis potid ju täitsa paistavad. Kevadel oli ta palju tihedam, tänaseks oleme teda suutnud poole võrra vähendada. Need, kes ära ei mahtunud, on end rivistanud tihedalt kõrgpeenarde otsa. Ja ega see veel kõik pole, üks peenravahe on sääraseid isendeid kuivalt täis. Nimelt. Enne maasikaid kätte ei saa, kui potid istutatud.

Osa puid, kes toodi siia katsetamiseks, et mismoodi meie kliimas end näitavad, on kiiresti vaja ümber potistada, väljaistutamiseks on nad veel noored. Teise põõsa all on neid veel üksjagu.



Ja eilne saak on siis säärane:) Nooooh, polegi ju eriti palju. Kaks saadetud, viis toodud ja kaks enda hamsterdatud.


Öösel enne uinumist mõtlesin, et mulle oleks vaja kolme aednikku. Üht, kes rohiks, korjaks ära närtsinud õied ja varred, ühesõnaga puhastusteenindus. Teist, kes niidaks, saeks, noorendaks. harvendaks. Kolmas on kastmise (kui vihmaga rohkem pole vaja, siis kasvuhoone vajab ikka vett) ja mürgitamise tarvis. Neid jubedaid sitika, mardika, satika, tõugu ja ma ei tea, mis horde, on tänavu ikka päris jubedalt. No oleks ju tagasihoidlikult soovitud, eriti kui arvestada, et samasugustes aedades nagu meil, on aiatöölisi vähemalt kolm korda rohkem. Alles lugesin ühest itaalia aiast.

Siis oleks hädasti vaja kahte tursket jõumeest, need võivad olla ka ajutised, kes teeksid valmis mu triitoni saba, tõstaks kohale kivid ja veaks killustikku ja kaevaks üles ühe laiendamist vajava osa ja istutusaugud jne, jne.

Et see seltskond püsti püsiks, oleks väga vaja ka üht kokka-nõudepesijat. Mõni kuskilt veel keedab ja küpsetab aga mitte nii nagu meil praegu, et ma oma vaesele mehele pakun hommikusööki õhtueine ajaks ja lõuna asemel tuleb närida kuiva öösööki.

Ja siis kuluks ära veel üks majapidajanna. Talle jagaks siis pesemata ja pestud pesu ja ehk saaks ükskord ka niikaugele, et julgeks ise ka päise päeva ajal tuppa tulla, nii, et ei murraks jalgu tolmurullide taha.

Mulle jaguks ka veel küllaga. Siis on ju vaja organiseerida ja planeerida. Pildistada, kontrollida, sildistada., registreerida. Kirjutada igasugu vastused ja muud asjad, millest mõned ootavad juba... . Istutamise jätaks ikka ka endale:DDD

Täna on kõige hädalisemad ära istutatud, hommikusöök sai õigeks ajaks, lõuna küll veidi hilines, aga oli olemas, pesumasin töötas mitu tsüklit. Järjekordne vihm ajas siestale. Aga unistaks ikkagi, et väga oleks vaja kolme aednikku.....

9 comments:

  1. Kirjutan kahe käega alla...sellele abitööjõusoovile.
    Aga mõistusega on teil küll kõik vägagi korras. :o)

    ReplyDelete
  2. :D

    selle kõige peale sobib hästi öelda midagi säändset kombineerituna soovitusega minu viimasest postitusest: "istu kõige selle keskele rahulikult maha ja paista õnnelikuna" :)))

    pannizok- nojah, pannkoogid sobiks selle juurde ka ideaalselt.

    ReplyDelete
  3. Arusaadav, teil kisub seal asi botaanikaaia mõõtu ju :D Mina muide kerin aina mõttes pilti, et see oli seal ja see oli seal ja nii palju aiaruume.
    Potistamise teemal pean end harima hakkama. Tahaks sõpradele üht-teist jagada.

    Aga pead paistsid teil küll päris klaarid :D

    ReplyDelete
  4. Njaah.. aga teisest küljest on see aiandus ikka üsna süütu, ja takkapihta ilus hobi. Vat kui need, mis te südame röövinud, oleks portselankujukesed, autod, Barbie-nukud vms... ja te neid aiva kokku ja juurde tassiksite ja paremaks putitaksite?!?! Ehk et - mu poolest võite te jummala rahus samas vaimus edasi lasta, peaasi, et hinge kosutab. :)

    ReplyDelete
  5. Kui see peaks mõistuseprobleem olema, siis on see ilmselt nakkav :D. Minu titeaed kasvas ka laupäevase päeva jooksul ootamatult suureks ja kuri kiusatus on sel nädalal veel Hansaplandis ära käia, sest seal tulid veetaimed müügile. Oeh ja ah.

    ReplyDelete
  6. üldiselt on palju tervislikum kasutada normaalsuse e arukuse mõõdupuuna iseennast :D. s.t. segased on hoopis need, kes on teistmoodi :)

    ReplyDelete
  7. Hea unistus :DDD
    Sitikesi-satikesi sel aastal tõesti hulgim, meie aias ei tahaks aga mürke kasutada, sestaias liigub rohkelt neid, keda mitte ei taha mürgitada, nii et kuulan siis, kuda need, keda ei ulatu ära korjama, siin-seal krõmpsutavad :(

    ReplyDelete
  8. Jahh, mulle see Trummi normaalsuse mõõdupuu meeldib. :)

    Terate. Õite terane tõesti.

    ReplyDelete
  9. Uuuu mul oleks ka sellist tööjõudu vaja, mitte midagi kohe aias nagu ei edene!

    ReplyDelete