Thursday, June 16, 2011

KÕIGE LAISEMAD:)

Aediiriseid puhkes vahepeal veel küllaga ja paar sorti on veel praegu avanemata, aga üldiselt on uued sordid kõik nähtud. Eile avanes veel 2 uustulnukat ja vanemad on eelmistel aastatel ju nähtud ja minu jaoks ka turvatud.

`Honeymoon Suite` ja läti sort `Ekselense`

Sel aastal elame me küll õnnistatud koha peal. Me oleme iga päev korralikult vihma saanud. Kui me eile istutasime, veendusime, et maa on märg rohkem kui labidalehe sügavuselt. Hommikul ärgates tilkusid räästad sadanud vihmast ja tänagi on teda tulnud kolm korralikku hoogu. Ja ma arvan, et ka sellest on veel vähe.

Muidugi, kui teised taimed nägid enda elushoidmisega maa peal vaeva, siis umbrohud passisid oma hetke kuskil maa sees valvelseisakus ja nüüd nad pressivad end sellise robinaga maa peale, et enam ei tea, kust rohima peab hakkama.

Aga kõigepealt me istutame. Ja ainult. Olgu selle heina ja umbrohuga, kuidas on. Meil on aias mingi lohemadu, kellel pea asemel on hoopis potid:) Istutad viis maha ja asemele kasvab neid kohe topelt. Kõige koledam on see, et mõnikord on need potid putku pannud ja maha poetanud hunniku paljasjuurseid taimi ja neid juba kuskile ootele ei säti.

4 comments:

  1. Oi, see lätlane on lahe!
    Meil sajab ka peaaegu iga päev. Eile vist küll mitte ja täna lubab alles õhtul kella 6st. Tahaks väga loota, sest mul on täna megasuur niitmine ees.

    ReplyDelete
  2. Meil olid eile õhtul savisemad kohad veel niisked, aga turbased peenrad juba tuhkkuivad. Rohi on ka endiselt kollane. Paluks veel vihma.

    ReplyDelete
  3. Iiriseõied on vihmapiiskadega koos kuidagi veel ilusamad. :)

    ReplyDelete
  4. Meil see Vihmaisand (või -emand) katsetab vist tilkkastmist, aga ei saa kuidagi "süsteemi" tööle :D Koeratünni sai ainult 10 sm jagu vihmavett kolme päevaga, mil midagi märga alla tuli.
    Kõrbeme edasi.

    ReplyDelete