Wednesday, June 1, 2011

INIMESED, IIRISED JA HUNNIKUD

Sel kevadel on meilt läbi käinud päris palju rahvast, aga eriliselt hea käsi või jalg oli Maikellukesel, nii nagu ta värava avas, nii see ka lahti jäi. Ega sest midagi, mulle meeldivad inimesed, eriti sellised kiiksukaga. Ja hea on kui nad tulevad hommikul kui veel ei viitsi midagi teha või lõuna paiku kui kas kuuma või külma pärast ei saa midagi teha või siis õhtul kui enam ei taha midagi teha.
Aga maikuuga on ikka veidi tehtud kah. Siberlased ja kõik paljasjuursed on leidnud oma koha ja kosuvad juba päris kenasti. Tasapisi oleme ka oma Suurjärve seadistanud, esimestena leidsid tee sinna vesikuused ja päris ükshaaval oleme lasknud uude vette vesikarikat ja konnakilbukat, et kui esimene taim ei kohandu, ootame järgmistega. Seni on õnneks läinud.
Eile sai likvideeritud pea puulatvadeni kõrgunud mäemassiiv. Vaatasime siin kuidas üks suur masinamürakas nagu teelusikaga silus puude aluseid ja ausõna, see väsitas nii hullusti, et me leidsime õhtul mõlemad, et niisugune tunne on nagu oleks ise need üle 70m3 labidaga laiali visanud:) Aga ega materjal raisata pole. Sellest oli ikka vaja veidi teise kohta üks hunnik tekitada, ma olen mitmel viimasel aastal neist ikka päris võlutud. Hunnikutest:)
Tulbid on õitsenud ja maha lõigatud, trilliume polnud aega pildistada:(, ja kuigi iga päev heitsin pilgu iiristele, jõudis ka neist osa ikkagi fotota jääda.
MDB-d lõpetavad sel nädalal, päris kahju kohe.
`Cocoa Pink` `Zero`

´Naktsarz´



´Hoodlum´


`Easter´


´Jazzamatazz´


´Captive Sun´


Ilmad on olnud terve maikuu väga imelikud. Eelmisel nädalal külmetasin kampsunitesse ja paksudesse joppidesse pakituna paaripäevase palavikuni välja, mitu päeva sadas päris korralikult, eilse päeva tipuks oli 27,2C varjus. Ja sellega pole ma üleüldse päri, et juuni esimene hommik alustas vilus 24,1C-ga. Kuigi siin on igasuguse ilmaga miskitmoodi sebitud, on mul päris hulga väga kiireid töid vaja ära teha.


14 comments:

  1. :) Tead, need kiired tegemised ei saagi kunagi otsa, järjest tuleb aga juurde. Parim lahendus vist igasugune sahmerdamine aias lõpetada - tegemise ajal sööda sääski ja tehtu nautimisel sööda sääski :DDDDD

    ReplyDelete
  2. A selle vesikuuse kohta, kas Sul vesikuusk (kuuskhein) on Hippuris vulgaris, see kasvab veest välja (meie jões ainult ühes ligipääsmatus kohas nägin, tahaks seda kindlasti, või Myriophyllum (meie jões olemas see tähk-vesikuusk M. spicatum)

    ReplyDelete
  3. mul on ka siuke tunne, et see uskumine "veel see ja see kiire asi tuleb ära teha, siis saab veidi hinge tõmmata" on selline jätkuillusioon, mis pidevalt nina ees tilbendab, aga kuidagi koos aja kulgemisega eest ära kulgeb.

    justkui oleks juba väga palju ära tehtud... aga teha on ikka veel omajagu :). samas hea muidugi, sest kui miskit enam teha poleks, siis siuke vegeteerimine oleks kah kole.

    ja igasugu varaste iiriste peale hakkame me ka millaski mõtlema. võibla järgmisel aastal. a võibla ülejärgmisel :)

    ReplyDelete
  4. Unustage töö ja sääsed, täna saabusid vesiroosid:), nüüd ma siis hoopis neid vesiroosisi kuuvalgel omaette ümisengi ja olgu muuga kuidas on:D

    ReplyDelete
  5. Tead, mul järjest enam süveneb tunne, et peaks telgi võtma ja sinna teie aiaväravasse ennast laagrisse seadma. Iga päev toimuvad muutused, mida tahaks kohe omasilmaga näha ja käega katsuda. Aga jõuad sa siis ülepäeva sinna lõunaosariikidesse sõita - jube kalliks läheb. Niigi kalkuleerin siin, et mis see kõige õigem aeg peaks olema, millal sinnakanti põrutada. Nii, et kui ühel hommikul ärgates telgi aiaväravast leiate - palun mitte pahandada :D

    ReplyDelete
  6. õhhhhhkab kah kohe oolega siin nende piltide peale. No nii ilus lihtsalt ei saa olla.. Võrratu! Lõhn jõuab kogunisti põhja osariikidesse...

    reveret, jajah, nagu reveranss. Ma teeks küll, kui oskaks.

    ReplyDelete
  7. Need MDB on tõest kenad.Tellisin ise seekord rohkem madalaid ja EASTER;HOODLUM JAZZMATATZZ ka tellitute nimekirjas.
    See "suurprojrkt" on võrratu.Sooviksin ka seda kõike oma silmaga näha ja veel võrratuid IB ja TB õitsemas näha.

    ReplyDelete
  8. Mnjaaaaaa - rõõmuga siis sääski söötma :DDDDD

    ReplyDelete
  9. Deia, katsu ikka väravast sisse saada ja end mõne põõsa all sisse seada, muidu hakkab külarahvas must äkki väga halvasti mõtlema:)

    Aga toimub nüüd seepärast, et mõned aastad tagasi oli mul kavas aed (lilled) üleüldse likvideerida, kõik muru alla panna ja siis mõnele põõsale kohakesed leida. Nüüd on vaja aed tagasi saada:). Ja no eks see siiakolimine kah...

    ReplyDelete
  10. vata kui hea, et lollid mõtted teoks ei saa. see oli siis nüüd muhedikule selle viimase kommentaari peale.

    /häbelikult/ a kulge... misasi see mdb on? mtd on muruniidukifirma, seda ma tean :)))), a mdb'd ei tunne.


    ahjaaa, hunnikud. seda sõna ei tohi mu kaaseluka kuuldes tarvitseda. tal on nende vastu allergia. :))

    ReplyDelete
  11. MDB - Miniature Dwarf Bearded ehk kääbuskasvulised aed(habe)iirised. Khmm, ma arvan, et kirjandust Sul ehk peaks ju olema:)

    ReplyDelete
  12. :o)))
    A meitel olid täna juba parmud ka kohal, sellest ei tasu rääkidagi, et sääsed enam ei tuult ega 30 kuumakraadi ei karda, piisab minu varjulisemast poolest ja pidu käib. Iga päev ei jaksa ju OFFilaksu ka taluda. See siis Hilise sääsekommentaari peale.
    Iirised on ilusad. Minul ka need tavalised varajased õitsevad - lilla ja kollane. Aga igasugused põnevamad lasevad end veel oodata. Oi, aga ma pean meeles pidama kaamera tööle kaasa võtta - mul hakkab mitmete aastate peale lõpuks magnoolia õitsema (sest hoidsin teda üle poole aasta külmakanga sees peidus).

    ReplyDelete
  13. kirjandus, kirjandus. muidugi on kirjandus olemas. ja isegi loetud :). aga küsimuste korral on ju palju lihtsam otse entsüklopeedia käest järele pärida :)

    ReplyDelete
  14. Pange mõne eriti armsa õie juurde veebikaamera üles, et kuidas need kaunitarid kooruvad ja õide puhkevad :)

    Mina siin söödan põhiliselt sääski

    ReplyDelete