Monday, June 13, 2011

EKSOOTIKA ALUSTAS

Nüüd tuleks vist teha vähemalt 5 postitust päevas. Kohe ei tea, keda võtta, keda jätta. Järjekorras on nii aediirised kui päris uued, aga ka mõned vanemad siberlased. Lahti on juba päevaliiliad, rodu ammu pildistatud päris huvitavaid püsikuid ootab samuti jäädvustamist.
Ja nüüd siis tükkisid vahele kaktused:) Eelmisel aastal Sarastrolt ostetud igavesti pikkade ja õelate astelde, aga see-eest imelise õievärvusega Opuntia rhodanta. Eestikeelne vaste puudub. õis lähemalt. Värvus on tal täpselt selline nagu fotol


Tänavu saadud cylindropuntia `Pinky´ on ilmselt oma nime saanud noorte kasvude beebiroosa värvuse järgi. Ma loodan küll südamest, et ta ka meie talve vastu peab, on teine veidi õrnem kui muud liigid ja sordid, kellele talv küll miskit paha ei tee. Aga kui ei katseta, ei saagi teada.




Ühel varsti õide puhkeval liigil lugesin kokku 33 nuppu, kui need korraga avaneksid oleks see vast vaatepilt.

10 comments:

  1. See on tõeline eksootika!Õis on imeilus.

    ReplyDelete
  2. Oh, jummel, mida kõike... ja veel minu aeda ka, sel teilt saadud näpuotsasuurune "õelus" on juba 2 kõrva kasvatanud :D

    ReplyDelete
  3. ohh ja ahh
    Kaktuste õied on ikka imeilusad. Mind alati hämmastab, kuidas siukestel okkalistel õelustel võivad olla nii imekaunid õied.

    ReplyDelete
  4. Sellel esimesel kaktusel oleks justkui kibuvitsaõis. :) ilus!!!

    ReplyDelete
  5. Kui ise piltide pealt ei näeks, ega siis vist usukski, et kaktused meie kliimas aasta ringi õues elavad ja veel nii imeliselt õitsevad! Ma arvan, et Muhedik on võlur. Ja kõik teised ka, kes te kaktusi ja lootosi ja muid siinmail ennekuulmatuid imeasju oma õue peal elu- ja iluloomaks kasvatate.

    ReplyDelete
  6. Mul on üks cylindropuntia (täpset sorti kahjuks ei tea) kaks talve õues elanud. Eelmisel aastal mõtlesin küll, et kas elab või sureb, aga sel aastal juba usinalt kasvatab kõrvu.

    ReplyDelete
  7. Ahjah, ja eitea, kas neid kodus toanurgas liivahunnikus ei õnnestu kasvatada??? Ma praegu nii suvelainel, et tassiks kõik vähekegi rohelised elukad endale koju ja torkaks kasvama. :)
    Noojah, natuke juba tassisingi - 3 pisikest roosi, 2 värdfuksiat, 1 ee--ee--ee... valge iluduse, 2 poolenisti näritud salatit ja 1 basiiliku. :) Kasvavad küll. Ja üks orhidee viiest tegi ka õied lahti. :)

    ReplyDelete
  8. Neid saaks toas küll päris potis kasvatada:)

    ReplyDelete