Saturday, June 11, 2011

OH IIRISED, IKKA IIRISED

`Douce Reverie` ´Foreign Legion`


Kuigi inimsilm võib mõnd õit näha mustana, on see pelgalt illusioon. Tegelikkuses pole see nii, sest looduses ei ole musta pigmenti. Õhtupäikeses tabab fotokasilm eriti hästi kas punase või sinise pigmendi kuhjumise ja seetõttu saamegi rääkida vaid tinglikult nn mustadest iiristest.

`Black Tie Affair`


´Superstition`


Ka valgel on palju toone
`Clear Morning Sky`- õis pole veel päriselt avanenud


Vana hea tshehhi sort `Irenka` ei jäta ühelgi aastal õitsemata.


`Ostrich Feather` Ei kujuta hästi ette, kust võttis see imetillukese risoomi ja lehvikuga uustulnuk jõu end näidata. Arvan, et ta õis on tulevikus hoopis efektsem

Kunagi ammu tellisin, siis oli selle firma nimi "Sunwalk", 10 sorti aediiriseid, kellest vaid 2 osutus õigeks. See, tegelikult väga ilus ja omapärase tugeva metalse helgiga sort ongi kahjuks siiani jäänud nimetuks. Ja see, et meie firmadest taimi muretsedes iial ei tea, kelle sa tegelikult saad, on üks põhjustest, miks ma enam siit ühtki iirist ei osta.


Maailmas pole ikkagi midagi ilusamat ega ülevamat kui sinised iirised:)

`Futuriste`


`World Premier`


`Ciel et Mer`






4 comments:

  1. ilusad lilled iirised. Kas sa kunagi jagad neid siberi iiriseid ka. Võiks vahetuskaupa teha. Mul on ka midagi huvitavat neist olemas.

    ReplyDelete
  2. Jätkuvalt käin neid kõiki siin imetlemas. :o)
    emper - jah, nii see on.

    ReplyDelete
  3. mulle hakkab tunduma, et ma vist loobun sellest "paari kõige ilusama iirise, mis võiks veel ära mahtuda" kirjapanekust...mahakriipsutusi ja täiendusi on lihtsalt liiga palju. ikka väga ilusad on!

    ReplyDelete