Thursday, September 25, 2008

SÜGISHOMMIK

Juba mitu päeva imetlen neid sügishommiku pikke varje, mis oleks nagu rööplükkega tehtud. Oli vist niisugune asi kunagises koolimatemaatikas:) Pole enam kuskilt kontrollida ka. Ei hoia ju saja-aastaseid õpikuid alles. Aga nagu alati tulevad head mõtted miskipärast liiga hilja. Õhtul otsustasin, et hommikul pildistan neid kindlasti.
Aga tänane hommik oli hoopis niisugune. Kui tavaliselt on udu piimjas, siis täna ümbritses meid paks hallus
ja absoluutne tuulevaikus. Niisugune tühjana tunduv pulk on siis lipuvarras.
Kella 9 ajal oli pilt aga juba niisugune, aga varjud kahjuks jah, juba hoopis lühemad kui peaksid. Ja kased muutuvad silmnähtava kiirusega kollasemaks.

Suhtelist sooja on aga ikka veel vähemalt kuu aega. Talvekülm ei saabu niipea.

10 comments:

  1. sellistel uduhommikutel jalutavad haldjad aias ja tantsivad vaikselt lagendikel :). kui hästi vaikselt olla, siis kui mõnes kohas udulaam korra hajub, on võimalik neid isegi vilksamisi näha..

    ReplyDelete
  2. Oli umbes säärane tunne jah:)ja ma nägin neid vilksatusi päris palju kohe

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. Müstiline. Aga neid rööpjoonlauaga (reisšinaga) tõmmatud jooni saab aimata küll. Oi see oli hea riistapuu kalligraafiahuvilise jaoks. Tänapäeval on mul isegi analoogne väljamaa asi, aga kerge, ühel rullikul kipakas, mis laseb väga kergesti käel vääratada ja asja mõte untsus. :o(

    ReplyDelete
  5. Öistel kalaretketel tihtipeale paksu udu kätte jäänud ja ei mäletagi kumb poistest öösel telgist pissile minnes, lipsas ruttu telki ja küsis, et kas ei saaks koju pissile sõita? uduheeringas on oma õukonnaga jalutamas ja ei ole viisakas põõsasse pissida. Egas midagi, isa sõidutas lapse sinna, kus seda "uduheeringat" ja tema õukonda näha polnud.

    Teine pilt on võrratu! Olgu siis udukuningas heeringas või mitte, aga mulle on udu alati meeldinud, eriti ku esimesed päikesekiirekesed hakkavad läbi tungima ja uduloori tekivad keerised, vot siis näeb tõesti haldjate tantsu.

    ReplyDelete
  6. nõndaks, pane prill ninale ja vaata hoolega - sellesama minu kommentaari (mida sa praegu loed) all vasakus nurgas on prõgikasti märk. näed? vajuta sinna :)

    ReplyDelete
  7. ja kui oled vajutanud, jookse igaks juhuks kähku eemale :P

    ReplyDelete
  8. No ma ei tea, prillid on samad, aga miks ma seda märki enne ei näinud? Vahtisin küll hoolega sinna vasakule, aga peale kuupäeva pold seal midagi. Mingid kratid või?

    ReplyDelete
  9. Meil oli täna hommikul täielik piimasupp, tänasin saatust, et koduse tööpäeva olin planeerinud ja ei pidanud läbi selle valge massi Tallinna poole sumama

    ReplyDelete
  10. Mulle seostub udu millegi pärast alati udus hobusega ratsutamisega.

    ReplyDelete