Sunday, October 28, 2012

LUMERINDEL MUUTUSTETA

Eilne päikesetõus üritas lõunapoolsetelt katustelt lund küll veidi sulatada, kuid õhukülm ei lubanud veel lumevaibal alla tilkuma hakata. Täna on temperatuurid päev otsa miinuspoolel, hommikul -3,8C, päeval -2C ringis. Tihe hõbesinkjas udumüür püsis kogu päeva liikumatuna paigal

 Võibolla on lumi õige pisut kokku vajunud, silmaga seda küll eriti märgata pole. Lahti sulanud pole veel ükski koht ega puu. Mõnele eriti raskele oksale said vaid toed abiks pandud. Vett täis lund alla raputada pole võimalik, ta on märgadele lehtedele justkui kinni kleebitud.
 Sääraseid pilte saab teha ilmselt vaid kord kümne aasta jooksul

 Tavaliselt käivad asjad vastupidi, lehed all ja lumi peal. Nüüd on puude alla tekkimas värviline lumevaip. Meenutab pisut tapeeti:)
Harjumatult vara läks täna pimedaks. Vööndiaeg on vööndiaeg. Aga ma pole siiani aru saanud, mis mõte sel kella kruttimisel ikkagi meie oludes on, jäägugi nii nagu olema peab. Oleks siis veel, et kogu Euroopas kehtiks mingi ühtne kellaaeg, aga ajavööndeid ei tule ju kellelgi pähe ümber tegema hakata. Sidrun hakkab jumekamaks muutuma:)

7 comments:

  1. Jah, see on lausa uskumatu. Kahju muidugi sellest, et nii kiire lõpp sügise värvide pillerkaarele tehti. Võiks küll arvata, et Eesti on nii väike, aga kui vaadata kasvõi seda hetkeolukorda, siis pole ta ühti. Viljandis oli päevane temperatuur pigem + poolel ja meil üldse lund väga vähe võrreldes Teiega seal Tartumaal. Loodame ikka, et õige pea hakkab järgi andma ja teie puukesed selle üle elavad.

    ReplyDelete
  2. Ei rõõmustanud minagi. Mul selline tapeedimuster tamme all. Lund oli ka pahkluuni. Kõrrelisi pole, männid ja muud väikesed tegelased ka kadunud.

    Õuel hakkas sulama. Mutid asusid jälle toimetama

    ReplyDelete
  3. "Ilm on hukkas!!" ütleks selle peale nii mõnigi. Ja ei kavatse see lumeolu siin väga muutuda ka. Lubab rekordilähedasi külmasid lausa. Seega ei ole lootust puudele ka kergenust saada, paraku. Sellise vingerpussi mängis meile loodus sel aastal.

    Meil sisuliselt lund pole- maa on suhteliselt roheline. Valget on ikka kaks korda vähem kui mu viimastelt piltidelt näha. Kuigi meil on lehes veel põõsaid, pole neil nii raske, kui Sinu omadel.

    ReplyDelete
  4. See oli jah huvitav vaatepilt, valge maa ja siis tammede ümbruses hoopis lehed lumel. Meil lumi vaikselt ikkagi sulab ja suurte mändide all seda enam palju järgi pole. Eks meil natuke see mere lähedus ka mõjub.

    ReplyDelete
  5. Ilusad pildid. Vahest võib ka nii olla,et lehed lumel... ikka pisut teisiti.
    Kui vaatasin eelmist postitust, siis algul arvasin, et möödunud aastased fotod. Võta näpust! Oi Taevas, kui palju lund.
    Meil oli 4-5cm ja tänaseks on mullanukid ja muru osaliselt väljas. Nüüd külmetab maad nagu valmistuks talveks.
    Aga....pidi ju ennustuste kohaselt pikk ja soe sügis olema.

    ReplyDelete
  6. Meil on lumerohkusega alati vedanud, egas ma ilmaaegu ütle, et elame lumemaal. Osa puid on tuul veidi puhtamaks soputanud, aga üldiselt on neil ikka veel väga raske. Maapinnal nagu oleks lumi veidi kokku vajunud, aga ei kuidagi märkimisväärselt.

    ReplyDelete
  7. Isegi meie soe meri pole lumest päris jagu saanud. Ainult nii palju, et see pole sugugi ilus enam. Ja puud-põõsad on õnneks vabanenud.
    On ikka jama küll. Aga ju ta siis millekski kasulik on.

    ReplyDelete