Wednesday, October 10, 2012

PROOV 1, PROOV 2, PROOV 3

Eile õhtuhämaruses polnud mul mingit soovi teha pilte. Istusin arvuti taha uue kaamera ja instruktsioonidega CD-ga, tegin esimese klõpsu. Välja tuli foto:) Laevalgus 100w, "Auto "välguta. Kõik värvid, ka sinakasroheline on õiged

Tänane varahommik. Pilves, uduvihm. Õue ei julge aparaati leotama minna. 2 fotot tehtud läbi pesemata aknaklaasi. Lihtsalt ei viitsinud selle avamiseks hakata orhideepotte eest tõstma.

 Osaline zoom. Värvid õiged, just sedaviisi lõõskabki üks toompihlakas. Hõbedased puud - hõbepaju, sün. hõberemmelgas (Salix alba) `Sericea`
Kui meid ümbritseb niipalju kulda, ei suuda pahur taevas sellega kuidagi võistelda. Ei mingit sügismasendust ega pori.
 "Auto" trepilt

 Erinevad zoomi võimalused

 Superzoom sarnaneb maalile, mida peab kaugelt vaatama.
Värvid on säärased nagu neid silmgi näeb

 lähemalt ka. Kõik nüansid on selgesti eristatavad

 Selle bergeenia varred on just niisugused erkpunased. Foto pole terav, sest liigutasin ise. Näitab tühjenevat akut, ei korda võtet.
Oi, mul on hea meel, et sinise ja halli toonid on õiged, varem oli sellega kergeid probleeme.

Makroni ei jõudnud. Eellaetud aku kustus ära. Oleksin tahtnud täna proovida ka erinevaid heleduse variante, aga hakkas sadama.
Ei ole peegel. Lojaalse inimesena jäin truuks eelmisele firmale. Kompakt Canon Powershot G1 X. Väga paljude lisafunktsioonide poolest sarnaneb peegliga. Funktsioonid on vaja endale selgeks teha, siis selgub, kas neid on ka mõtet kasutada. Originaali resolutsioon 4352x3264. Ise on mõõtudelt veidi väiksem ja ka kergem kui eelmine, hädapärast mahub suuremasse taskusse.
Mõtlesin hommikul, et igasugu hilpe lastakse proovida, kaua tahad. Sellise ostu juures tuleks vähemalt võhikutele anda võimalus võtta 1 päevaks kõik erinevad aparaadid proovimiseks koju ja alles siis otsustada, mida osta. Mulle tundub, et läks õnneks. Praegu veel kurta ei oska, väga käepärane siiski veel pole.
Rügamisnimekiri ikka ka:)
Kuni ootasin akut, lõikusin külma mitu kotikest petersellilehti, sibulapealseid ja murulauku. Talvistel poepottidel pole ei lõhna ega mekki. Maitsestamata toit on aga, noh..., maitsestamata toit.
Pajud jäid ikka pildistamata,

15 comments:

  1. No nii, uus fotikas ongi käes. Pildid täitsa ilusad. Värvid paistavad ka ilusad olevat. Eks mul seisab ka see uue aparaadi ost järgmisel aastal ees. See meie vana seebikarp teeb vahel nüüd mingeid imelikke hääli ja suriseb aegaajalt. Aga nii head aparaati ma kindlasti osta ei sa, pean odavama variandi peale mõtlema. Ma olen ka selline imelik inimene kellel on teatud asjade puhul piirangud ees, et vot kallimat ei osta. Nagu mobladega, ei ole kuidagi nõus mingit paarisadat eurot välja käima. Ei tahagi üle 100 euro üldse selle mobla eest välja käija. m inu arust ei ole need vidinad seda väärt, eriti kui vaadata milline taandareng on toimunud mobladega. Üha suuremaks lähevad ja akud peavad üha vähem vastu ja lisaks siis peab üha rohkem ettevaatama. Kuda ma küll läheks nende leivalabidatega sinna Pärnale ja siis pakiks mitme eraldi koti sisse, et tolm ja niiskus liiga ei teeks. minu jaoks on see täitsa nonsens. Viimasel ajal mind ärritab ka see, et kui helistad siis läheb kauem nüüd inimestel aega, sest kallid "hellikud" on pakitud eraldi kottidesse ja siis on nii suured, et peab veel kuhugi eraldi kotti või taskusse panema. Tavalisse taskusse need leivalabidad ju ei mahu.
    Oi kuram, ma panin nüüd teemast natuke mööda. Aga tore, et n üüd on jälle olemas pildimassin ja saab siis näha uusi ja ilusamaid pilte.

    ReplyDelete
  2. Pole paha, see uus pildimasin.
    Rügamisest: lõikad rohelise kraami tükkideks ja kilekottidega sügavkülma. Kui suur kott? Kuidas Sa neid talvel pärast sealt kätte saad paraja koguse?

    ReplyDelete
  3. Pildid on ilusad ja värvid loomutruud!Väga kvaliteetne fotokas.Ja millised vaated!

    ReplyDelete
  4. Mina tükeldan tilli, peterselli ja sibulapealsed Voimixi vms karpidesse. Sealt hea kahvliotsaga sobivat rohelist kraami toidu sisse kraapida. Pärast karp külma tagasi ja homme jälle välja...

    ReplyDelete
  5. Me siis samal lainel, sain ka postiautomaadist täna uuekese kätte. Aga proovida pole jõudnudki, koju jõudsin liiga hämaras ja õue ei saanudki.

    ReplyDelete
  6. Ma olen ka hakitu karpidesse pannud, aga avastasin, et need pisemat sorti kotikesed on paremad. Võtad välja, mudid natike käes, võtad spl-ga paraja koguse välja, ülejäänud kiiresti tagasi. Rohelist üles sulada ei lase, panen toidusse külmunult.

    ReplyDelete
  7. Ma olen ka hakitu karpidesse pannud, aga avastasin, et need pisemat sorti kotikesed on paremad. Võtad välja, mudid natike käes, võtad spl-ga paraja koguse välja, ülejäänud kiiresti tagasi. Rohelist üles sulada ei lase, panen toidusse külmunult.

    ReplyDelete
  8. Oled hea valiku teinud, toredad värvid ja sinine on ikka tõesti sinine ja vaated on kaunid, mõnusalt värvilised!
    Ma ka olen tilli toppinud sügavkülma viiel erineval moel. Viimane variant on punt fooliumis, ilma jämedate varteta muidugi. Saad valida, kas kasutad tervelt või mudid seda jääs pakikest ja puistad sealt purustatud tilli toidusse. Petersell toimib sama hästi.

    ReplyDelete
  9. Õigupoolest tuleks see prooviaja-kaamera idee poodidele maha müüa :)

    Vaadates su pilte ja sinu kommentaare, väga hea valik tundub olevat. Värvide osas ja need zuumid ja superzuumid. Lahe.
    Mul on ka plaanis, aga vaja veel planeerida. canon Ixus köhib ja ragiseb, esialgu veel paneb vastu.

    Ja nii ilusad on need proovipildi vaated.

    ReplyDelete
  10. @Kiwamees. Hiljuti oli meedias juttu sellest, et uuemat tüüpi telefonid ei sobi erakorralistes olukordades. nt kui on vaja 112 kiiresti valida. Uute jaoks läheb sul kahte kätt vaja.

    Aedniku jaoks ongi need vanad tukid kõige paremad või siis sellised telefonid nagu KSJ-l on. Sellega võib naelu lüüa, ta on spetstelefon ja aku kestab kuu :)

    Nii et polegi vaja mobla peale mingit hullu raha panna. Nii kiireks ei maksa ju ka elu elada, et arvutisse ei jõua, vaja telfonist meile lugeda :) laste värk rohkem või siis Thela töökoha tüüpi, siis peab vist 24/7 kättesaadav olema.

    Mul on nüüd aastajagu vana hea käekell töös. Mõnus. Ei mingit mobla kella.

    ReplyDelete
  11. Just õigel ajal see uus töövahend. Nii saame Su aia sügisvärvisid kvaliteetsetelt piltidelt imetleda.

    ReplyDelete
  12. Palju õnne! Tundub tõesti hea ost olema.
    Ja mõtlen hirmuga, et mul varsti mobla õhtule hakkab minema, aga teadjamad rääkisid, et sihukesi "tavalisemaid" saab veel ainult hingehinna eest...

    ReplyDelete
  13. Õnne uue kaamera puhul! Et kaua kestaks ja hästi teeniks.:)
    Aga vaated võimsad ilma hea kaameratagi...millegipärast tundub, et elad kusagil voore ääre peal, väga ilusad maastikud olid seal.

    ReplyDelete
  14. Ka pliidid ja pesumasinad on t2nap2eval k6rgtehnoloogilised:P
    Teil k6igil on 6igus. Paned oma vajadused kirja, ja siis ostad, mis vaja. Ei mingeid miljuneid piksleid m2luseadmeid tarbetult koormama, ei mingeid tarbetuid kalkulaatoreid ja funktsioone, kui tegelikult kasutad ainult yhte-kahte. Kaupmeeste myyginippidest tasub teadlik olla;)
    Kivi kotti ja pikka iga Su uuele pildimassinale. Ilusad v2rvid, loomulik perspektiiv, korrektne kujutis - mis veel tahta!
    Ja Sa elad yhes v2ga vinges kohas! Ilus nagu ime!

    ReplyDelete
  15. Jaaaa:) Aga see koht hakkas end alles siis näitama, kui ta võsast ja muust rämpsust vabanema hakkas

    ReplyDelete