Thursday, October 11, 2012

PROOV 4. PROOV 5, jne

Ma hakkan vist taipama, miks mehed, kui nad saavad mõne uue õlise või müratekitava riistapuu, selle köögilauale laiali laotavad ja siis õndsa näoga teda katsetama asuvad. Minu mänguasi pole õline ja laiali teda samuti juba ei lammuta, aga näperdamist tahab ta küll.
Köögilaual seda  teha ei saanud, tarkused tuleb omandada arvuti taga rida ajades. Ma oleksin eelistanud küll mingit raamatukest. Paneksid tasku, läheksid õue ja siis vaataksid, mismoodi need asjad käivad. Aga tänapäeva peen värk ikkagi ja seda juba nii prostalt ja vanaaegselt kätte ei õpetata.
Õhtul oli aega veidi muterdada:
Lisafunktsioonid- nagu paljudel teistelgi. Maastik, portree, lumi, ilutulestik, öövõtted- seda viimast peaks tänases halluses ja tihedas udus proovima. Liikuvad objektid- alati sarivõttena, peale esimest klõpsu ei tohi fotokat liigutada. Aga... veealused võtted?:D  No ei lähe ma teda kohe uputama ja korallide kasvatamiseni pole ma ka veel jõudnud.
Seal oli neid veel igasuguseid, kõik korraga ei meenugi. Viisin ta õhtul alla, et kohe hommikul aeda minna, aga tänase nähtavusega pole seal hetkel midagi teha.
Efektid.  Samuti üüratu hulk, proovisin nad kõik ära. Osadest katseks võetud kaustikul aru ei saanud, tuleks vist muud objektid leida, kus need vigurid välja paistma hakkaksid.
Selline näeb kaustik välja originaalis. Kõik pildid on võetud samal kohal istudes, silmadest enamvähem 70 cm kauguselt laevalgusega, välguta. Iga erinev efektvõte nihutab objekti ise kas eemale või lähemale.

 Ergastatud värvid või värvide kirgastamine. Ahhaaa, nii neid kataloogililli siis tehaksegi. Muidugi on olemas veel igasugu fotode töötlusprogrammid, aga kui selle teeb aparaat ise, on ka ju hea.

 Monokroomsed. Mõni aiavaade võikski ju säärane nostalgiline olla
 Ei oskagi seda tõlkida- osaline tuhmistamine. Värv säilib vaid sel osal, kuhu raami sead. Tegelikult on igal efektil veel hunnik võimalusi intensiivsuseks. Proovisin nad ära, huvitav oli, enamuse neist kustutasin. Osa astmeid oskab ka värvilise osa värvusi veidi moonutada küll punasemaks küll sinisemaks, aga mitte erksamaks.
 Kalasilm- niimoodi võiks õelusest mõnd modelli tuunida:)
 Makro 15 cm. Kaustikul välja ei tule, kasutamiseks on mingid ebemed vaja leida.
Siis on veel hunnik käsitsitoimetamise režiime. Arvan, et ise ma neid säriaegu, valgusi, fookuskaugusi teravusi jms välja mõtlema ja kasutama ei hakka. Aga mine sa tea.
Video- äkki läheb vaja.
Hakka või piltnikuks:D

5 comments:

  1. Ma ka mängisin eile terve õhtu nende efektidega, kuni akud tühjaks said. Üleslaadimiseni ei jõudnud ja suurema osa kustutasin ära ka.

    ReplyDelete
  2. Ohhoohoooo ja ohsamumeie ja on ikka uhke v2rk kyll!!! Au ja kiitus!!!

    ReplyDelete
  3. Kui fotokal on olemas käsitsireziimid, siis need annavad võimaluse pildistamishetkel midagi paremaks muuta, mida järeltöötlusega enam korvata ei ole võimalik. Usun küll, et Sa peagi sukeldud sellessegi maailma. Su fotokas teeb ka eelprogrammeeritud reziimidega väga häid pilte. Palju õnne uue aparaadi õnnestunud valiku puhul.

    ReplyDelete
  4. Lahe, et sa kogemusi jagad. Pildimasina valik on tõepoolest õnnestunud.

    ReplyDelete
  5. Just see hunnik käsitsitoimetamise asju põnev ongi :)... Aga kenad pildid paistavad sellest massinast välja tulevat küll. Ja hea on omada ka ühte (väiksemat sorti) kolmjalga, siis saab ka pimedama ilmaga ja suure suumiga teravad pildid kätte... Võimalik, et Sa seda manuali kasutadki, aga siit saab ju ilusti vajalikud lehed välja printida ja tasku pista ning rahulikult õues katsetada, ei pea sugugi arvuti taga järge ajama: http://www.fotoez.net/g.php?url=http://gdlp01.c-wss.com/gds/5/0300006975/01/psg1x-cug-c-en-web.pdf&lang=no
    ja sealt vajutad Direct link

    ReplyDelete