Tuesday, June 12, 2012

ÜKS PÕNEV PÕÕSAS

 Olen temast ka varem juttu teinud, aga nüüd on ta korralikult lehtinud ja täies õies. Ma olen täna kuidagi eriliselt laisk, lausa mõnulen selles tundes, ega kirjuta temast rohkem. Kes teab, see teab:)
Tähelepanelik esimese foto silmitseja näeb, kuipalju iiriseid kasvõi selsamal kohal on puhkemas. Sellises seisus on kogu aed, vanemad ja pikemalt aias kasvanud sordid õitsevad, mõned lausa kümnete vartega. Uuemad aga ei kiirusta kuhugi, õrritavad ainult mingite lubadustega.

8 comments:

  1. See on yks ilus kukerpuu. Nii r66mus puhaskollane.

    ReplyDelete
  2. Kõige suurem õrritamine oleks veel kui oleks täitsa tavaline paburitski, no ehk on ikka mingi peenamat tõugu:)

    ReplyDelete
  3. Olen enda juures märganud sel aastal huvitavat paradoksi. Kuigi mul on kiirem kui päris mitmel aastal varem, on mul kuidagi samal ajal silmad rohkem lahti. Just eile märkasin kunagisel kogukonna karjamaal kümneid õitsvaid paburitskipõõsaid (nii seda meie kandis mu lapseeas kutsuti) ja mõtlesin, et miks mõni mulle lähemal ei kasva...

    ReplyDelete
  4. Jaa, kukerpuud on kaunid, kuid kuidas küll nendel kevadeti kerge vaevaga saaks vanu oksi lõigata. Möödunud aastal istutasin omale ka 7 sorti ja lõikamisel sain ikka päris kõvasti haiget. Kas on mingid pika käärid ja näpitsad, et nendega toimetada.

    ReplyDelete
  5. See on korea kukerpuu (B.koreana). Erinevalt sugulastest on tal väga nõtked, tugevalt kaarduvad oksad, õied on nendele seatud kui pärlid ritta. Astlad on tal ülipikad ja väga valusad. Igal varakevadel laasime teda korralikult, muidu ei pääseks sinna üleüldse rohima.

    Kukerpuude lõikamise juures tuleb kasutada korralikke pakse nahkkindaid. Parimad on tänavu Thelalt saadud roosikindad.

    ReplyDelete
  6. Ma ei ole seda barbarissi õites näinud, aga sügisel on ta võrratu - üleni nagu tuleleek, marjakobarad ju ka erkpunased. Kuidas ta külmataluvus meie kliimas?
    Ise tahaks igihaljaste lehtede ja väheste okastega, aga võrratute erkkollaste õitega darvini kukerpuud "Nana", meie kliimas küllaltki vastupidav, teisi enam mitte - jube okkalised :)

    ReplyDelete
  7. väga vahva kukerpuu!:)
    pean selle ka nimekirja panema...:)
    muist kukerpuid mul ka kipuvad talvel kahjustuma! Eks tuleb vailda tugevamaid! Ja see paistab seda olevat! :)

    ReplyDelete
  8. Jah, ta on absoluutselt talvekindel. Kui thunbergi kukerpuu nii mõnedki sordid kannatavad aeg-ajalt talvekahjustuste käes, siis tema pole seda 10 a jooksul kordagi teinud.

    ReplyDelete