Tuesday, June 19, 2012

ORKESTER JÄTKAB

 Vaatamata tänastele mitmetele vihmahoogudele ja järjekordselt tõusvale tormile laulavad viiulid, hõiskavad kõik torud ja rõõmustavad löökriistad. Iirised on enamasti püsti ja avavad ühe õie teise järel.
`Pirates Quest` Schreiner 92
 Neid kaht valget on vesi ja tuul küll oluliselt rikkunud ja kuigi nad on täiesti erinevad, tunduvad nad fotot vaadates esmapilgul päris ühesugused. Õnnetud vihmamärjad ja lössi vajutatud
 `Lark Ascending` Hager 94, HM 98
 `Silver Shower` Schreiner 84
 `Tracy Tyrene` Ernst 88
 tugeva hõbedase läikega `Above the Clouds` Schreiner 01, HM 03
 Kaks ülisuure õiega ja ülikõrge kasvuga sorti, kellele samuti tänane vihm pole halastanud. Ta on peksnud õie nii laiali, et hästi ei saa enam arugi, mis lillega tegu. Aga tegu on väga ilusate sortidega
`Calypso Beat` Schreiner 02, HM 05
 `Brazilian Holiday` Schreiner 97, HM 99, AM 01
 Siin on kaks kaunitari võtnud üksteist kaissu:) Heledam sinine on `Blue Suede Shoes` Schreiner 96, HM 98, AM 00 ja tumedam kuningsinine  `Rippling River` Schreiner 95, HM 97
 Kahjuks ei saa tänavusel tuulisel suvel päris nii, et iirised alustavad ja lõpetavad aias. Mõned varred, mis olid noortel sortidel maha paindunud, murdsin ikka ära ja tõin tuppa.
Sitsiline-satsiline-pitsline  `Ugly Belle` Mushka, aretusaasta pole teada. Selle kauni pardipoja habe on muutunud sulgjaks kohevaks  moodustiseks.
 `Flounced Bajazzo` Mushka, aretusaasta pole teada. Kuldkollase sordi habe on neelus oranzh, uhkelt püstihoidev sarv aga valkjaskollane kuni valge. Tal on korraga üksteise kõrval ja taga lahti nii palju õisi, et päris üht on raske pildistada, aga ära murda ma neid ka ei raatsi.
 Õitsemine on praegu aia keskelt kandunud äärte poole. Tavaliselt on nii, et kolmandik TB-sid on ära õitsenud, kolmandik õitseb, kolmandik alles seab end õitsema ja veel üks kolmandik ei õitsegi sel aastal. Et kolmandikke sai palju:D. Olgu peale, eks need proportsioonid on ju ka üsna suvalised. Kui nad selle tänase tormi ka sedasi püstipäiselt üle elavad, tuleb neile küll kuskile ausammas püstitada.

10 comments:

  1. Sul on küll kõik taimed ilusasti tormituuled üle elanud ja iirised täisõites.Minul pühapäevane torm ja vihm pillutas õisi ja mõned kõrgemad sordis olid vastu maad.Siis tuules püüdsin kõrgematele tugikeppe panna.Täna meil nii eriti ei mölla,rahulikum.

    ReplyDelete
  2. Kas sel viimasel pildil on jupike Su sinist iiriste jõge?

    Ai kui õierohke!

    ReplyDelete
  3. Üldvaade on meeleolukas, kujutan kohe ette, kui mõnus on seal toolil istuda ja vaadet nautida. See esimene sügavkollane õis pakub erksat vaheldust sinivalge-purpuri siidisatsidele.

    ReplyDelete
  4. Ei, sinine jõgi koosneb vaid siberlastest ja asub aediiristest hoopis eemal.
    Sügavkollaseid oli teisigi, aga ma olen neid eelmistel aastatel piisavalt postitanud:)

    ReplyDelete
  5. Kas Sul siberlased ka juba õitsevad?

    Nu nii tõmbab sinna lõunaosariikidesse - õrritad siin oma kaunitaridega:)

    ReplyDelete
  6. Õitsevad, õitsevad, järgmisel nädalal on täisõites:)

    ReplyDelete
  7. Sellest armastusest saan ma küll üheselt aru, no kuidas saakski nad jätta.

    Vägev!

    ReplyDelete
  8. Imelised õied, need värvikooslused ühes õies võid lõpmatuseni vaadata kuidas kõik kokku sulab....

    ReplyDelete
  9. Võrratu! Ja aitäh, et äratasid ka minul armastuse iiriste vastu.
    Nüüd unistan uutest sortidest.

    ReplyDelete
  10. Sinised ja valged õied on väigade ilusad. Paistab, et tulevikus saab ka meil kuskil koht olema, sest kui me TBA-s käisime, siis Miina arvas, et meil peab kindlasti neid natukenegi kusagil olema.
    Aga kas sa "jõest" pilte ka üles paned?
    Mul üks kõrvaline küsimus ka. Nimelt plaanime hostat Blue Angel muretseda sinna punutud peenra keskele. Ei tea kui kiiresti see laiusesse kasvab? Nii palju olen lugenud et oma 4 aastat võib minna enne kui täiskasvanuks saavad, aga kas siis nelja aastaga kasvavad ka laiaks ja kui laiaks?

    ReplyDelete