Wednesday, August 20, 2008

ÕHTUNE VAATEPILT

Täna õhtul kell 20.35 köögis toimetades märkasin äkki kummalist valgust, jälgisin seda umbes 5 minuti vältel. Valgus oli nii ere, et kõigepealt mõtlesin mingi eriti tugeva prozektoriga varustatud auto möödumise peale.
Ju põhjustas selle puude kummalise värvumise peale vihma viimane loojumiseelne päikesekiir, millel õnnestus tihedate pilvede vahelt end läbi suruda. Et vihmamärjad lehed võivad valgust peegeldada/murda, pole vast väga haruldane, kuid värvunud olid ka okaspuud. Punane valgus veikles kitsal ribal, kord värvides üht, kord teist puudegruppi

Ja sellist roosat kasetüve ning erevaskseid lehti ei õnnestu mul ilmselt kunagi enam näha. Kahjuks ei anna läbi akna tehtud pildid edasi selle valguse tõelist sära, ilu ja lumma.

4 comments:

  1. väga ilus! üks asi, mid ama ka ise jälgin ja lummatud saan, ongi valguse mäng nii puulatvades kui ka üleüldse. eile ja täna on vahepeal väga erilist valgust väljas olnud.

    ReplyDelete
  2. Imeline. Jälle see võimsaim tegutsemas :o).

    ReplyDelete
  3. Need ongi need imelised augusti valgusemängud, mis kahjuks tänu pidevatele vihmadele sel aastal vähe näha, siiani pole isegi korgagi põuavälku olnud, kohutavalt ilus, ma alati ronin magamiskotiga sel ajal õue seda vaatama.
    Aga nüüd kui ka teine osa kõrvalhoonest katuse saab, jään õhtuvärvidest ilma, kiirteribad tulid köögiaknasse :(
    Tõesti imeline, ega polegi näinud, et kasekoor nii intensiivselt värvub, minu kased punaste kiirte taustal on alati pimestava valge tüvega.

    ReplyDelete
  4. Meie majale kahjuks õhtune valgus ei paista, varahommikune ka mitte ja sellest on tegelikult kahju. Aga sellepärast paarisaja-aastaseiid pärnapuid maha võtta ka ei raatsi. Aga Sinu valgusmängud on küll imelised.

    ReplyDelete