Thursday, April 1, 2010

SULAME

Lõokesed ja linavästrikud on juba mitu päeva kohal. Ohakalinnud ja igatsorti vinte samuti. Kured ei lase hommikuti enam magada. Varblased puhastavad usinalt puid. Ja eile õhtul nägin esimest haneparve, täna on neid siit juba mitu üle lennanud.
Veel üleeile oli meie idanõlv, kuhu päev otsa paistab päike, selline aga tänane vaatepilt on hoopis teine. Kui sulama hakkas, tundus mulle, et nii mitmelgi puul on alumised oksad murdunud. Aga kui nad välja sulasid, tõstsid kiiresti ka lumevangis olnud oksad püsti ja näevad täna välja nagu nad polekski kogu talve raskes kasukas olnud.
29.03 oli pingist välja sulanud juba niipalju


ja täna on kogu see köögiviljanduse ala selline - kole-kole. Pink jääb küll kaugemale, aga tal on isegi pooled jalad lumest lahti:)


Majatagune kivimüür on täiesti lahti sulanud, eile veel sinna murule astuda ei saanud, aga tänaseks oli juba kõik kuiv. Serbia kuusk `Karol` on talve õnnelikult üle elanud



ja kõik mägisibulad samuti. Eile rääkisin ühe tuttava aiapidajaga, kelle esmased kaod on küll väga suured- mägisibulad, priimulad, paljud padjandtaimed mädanenud. Kasvasid turbapinnases ja korralik inimene oli nad ka talveks katnud.
Meie segasime kivi-liiva-veidi mulda pinnase, kallak ja kivid. Loomulikult mitte mingit katet nagu alati. Tegin neist palju pilte, aga lohepostitust tegema ei hakka.


Kaktustel on ka praegu hea elu, sama vaene hea drenaazhiga pinnas. Targad taimed, veel ei tõmba nad vett sisse, ööd ju jahedad.



ja seni nad ka ei omanda veel iseloomulikku rohelist värvust





Majaesine täna. Eile oli siin veel paks lumi. Siia on laiali lükatud ka kogu vundamendikraavi savi ja kelts püsib alati kõige kauem. Kui homseks vesi ära ei imbu, tuleb kangitööd teha.


Kivi sulas ka mõne päevaga välja. Täna läbi vee sinna ei paterda, aga ma tahan ta kõrguse ära mõõta. Lilleaed on veel paksu lume all ja seda vastu päikest pildistada ei saanud.



Metsmesilased ja igasugu liblikad lendavad ka ringi - kuldsed ja kirjud:)

5 comments:

  1. Sulab siingi, aga mitte sellise tempoga. Üritasin eile aias natuke ringi vaadata, aga lumi on ikka veel põlvini, väga märg ja ei kanna üldse.

    ReplyDelete
  2. Meil käis täna plõks ära - eile oli lund veel põlvini ja muud maad suurt ei paistnud - täna juba muru rohkem kui lumelaike :)

    ReplyDelete
  3. ohissand, meil küll veel nii suur kevad ei ole! ikka lund veel paarkümmend cm, aga puude ümbert on juba sulanud ja kivinukid ja muu selline ka lume alt ennast näitamas.

    ja liblikat nägin ka!

    ReplyDelete
  4. Meil on ka viimased päevad väga effektiivsed olnud, aga väga palju on siiski veel lume all.
    Ka meilt käisid lõpuks sookured üle, muid linde on küllaga.
    Ja mina oma lõunapoolses majaotsas täna juba rohisin ja puhastasin peenraid talvekõdust, samas kui kõik majatagused peenrad teistel on veel poolemeetriste hangede all peidus.

    teada - hea on teada jah, mis kuskilpool toimub. :o)

    ReplyDelete