Saturday, March 27, 2010

TÄNASED SÜNDMUSED

Täna varahommikul tahtsin laulda seda
....laial luhal säravad
jää ja lumi vasta.....
sest peale eilset vihmasadu oli öine kerge külm kogu lumepinna sätendavaks jääks muutnud ja lumi ise polnudki eriliselt vähenenud. Aga päevane +12,7C sulatas küll korralikult ja nüüd on selge, et selle vaiba all maapind siiski alles on:) Noh, sellel avatud kallakul pole lumekiht ka tavaliselt üle 0,5 m küündinud, sest meil valitsevad lõunatuisud kihutavad siit enamasti peatumata üle. Aiaosas, kus põhja-ja läänepoolsed hekid ja kõrged puud aga korraliku tuuletõkke moodustavad, on lumeseis peaaegu endine. Lumi on vaid veidi allapoole vajunud, pingil enam lund pole. Ja kõrge hang on imelikeks lumekamakateks muutunud. Aga siinne lumekiht oli ju ka üle meetri paks nagu kogu me lillemaa peal.
Hommikul avastasin, et tomatid on üleval - 4 päevaga.
´
Lõuna paiku nägin toonekurge.
´
Kella viie paiku puhkes äike, paugutas päris korralikult. Nüüd võib juba murule istuda, eksole:D
´
Ja jälle mitu tundi paduvihma, mida küll väga vaja pole. See kohev lumi oleks paremini ja kiiremini päikese ja soojaga sulanud.
´
´
Edit 28.03.2010
Ma ei viitsi iga päev uut postitust teha.
Eile õhtust, öö otsa kuni praeguseni ladistab seda tihedat, jäist, piitsutavat jubedat ollust:(. Ma eelistaksin küll lumesadu
Ja niisuguse ilmaga saabusid täna kuldnokad. Igatahes nägin neid tänavu esmakordselt 9.12
Rebane sörkis nagu kaltsakas mööda mäeveergu.
T +2,3 C
Ja selle tugeva tuulega käib elekter kah edasi-tagasi:(

4 comments:

  1. Istume jah murule. :oD Tulge aga kõik mu väikesele nurgakesele majaotsas kokku! ;o)

    ReplyDelete
  2. Jajaa, minu isa ütles kah alati, et peale äikest on maa soe ja võib murule istuda. Nii et aeg on piknikku plaanida-pidada!

    ReplyDelete
  3. Meie pidasime esimese vabaõhu-teejoomise ära. Mitte küll murul, mille asukohta ei suutnud tuvastada, vaid terrassil. Ja nägime sookurgi.

    ReplyDelete
  4. Jajah, nii see on - kevad akna all, linnud teevad juba pesa (varesemamma istub juba pesal) ja suvelised ka juba mõned kohal, mees nägi ka kiivitajat jaka lõokest, mina pole peale tuttlõokeste parve (kes arvatavasti vist talvitus) ja kuldnoka keskit veel näinud.
    Aga astu hoovist kaugemale - ega annagi astuda, vajud vaat et vööni hange ja veel ei anna isegi aimu, kuskohal võiksid mu mustikad olla, need raketesse istutatud, vähe veel sellest, et urvastele ei pääse juurde, neid ei ole (isegi pikksilmaga vaatasin) üldse näha, mida see vanasõna nende kohta ütleski? :(

    nonty - ... :(

    ReplyDelete