Saturday, March 20, 2010

TALVE VIIMANE PÄEV

Juba mitu päeva ümbritses meid säärane torrsis talvelõpu nägu. Ja ka tänane hommik oli veel säärane.
Nüüd, lõuna ajal piilub vahetevahel ka säärast pilvealust päikest, aga puhub nii vali lõunatuul, et välja väga ei igatsegi. Mõtlesin, et pildistan igal nädalal üht ja sama kohta. Võrdlusmaterjaliks või nii:). Lumeke ikka sulab juba.

Sooja täna hommikul+ 4,4C , praegu +7,3C ja mets hakkab teistsugust - purpursemat ja oranzhikamat jumet võtma. Loomulikult on aias ka tume-ja helerohelist, kuldkollast ja pronksi, hallikat ja violetset. Ja üle selle kõige silmapiirini paks valge vaip.


Sirvisin täna oma märkmeid. 20.03. 2009, päikesepaisteline ilm, t - 4,5C, lumi katab ikka kõrgpeenraid, pakke ja musta kivi. 20.03.2008 pilves, veidi päikest, t- -2C, aeda katab lumi.
Veelkord 2009 s.o. siis eelmise kevade juurde - 22.03 lumesadu; 26.03 - tihe lumesadu, 29.03. lumesadu. Välja arvatud põhjapoolne hekitagune, lumi lõplikult aiast sulanud 27.aprill :) Ja korrastustöödele sai mulla veidi tahenedes asuda alles 02.05
´
Paotasin veidi ajalookardinat. Ja mis mina leidsin:D:D :)
31.12.2009 soovib Trumm kõigile ilusat uut (2010) aastat ja seda, et tuleks ikka seda lund kah. Samal päeval õhkab Thela - nii imelisest ilmast annab ainult unistada.....lumelükkamist jätkus mitmeks tunniks, aga kas saab paremat trenni ollagi.....?!?!?!?! :):):):D
Näete siis, unistustel ja soovidel on võime täituda:)
´
Aga vaatame eelmise 2009 a. kevade saabumist veidi laiemalt, mitte ainult siit minu mätta otsast. 20.03.2009 Hiline - lumehanged ja ei mingeid kevadlilli, hoopis seebid-sallid ja muu ilus kraam. Trumm - -5C ja lumetuisk;
27.03.2009 näitab Thela lumepilte, sama Turkestanikal 26.03; Köögikata 28.03 lumepildid, aga ütleb, et sajab vihma. Meil siin samal päeval lumesadu. 29.03 - ka Hilisel sajab lund nagu siingi. Väikeste kuupäevaliste vahedega kõik postitused üsna sarnased.
´
Enam-vähem samasugused on tähelepanekud ka 2008.aastal.
Ja kuidas veel on kirjeldatud seda esimest lund 3.12 2008 Turkestanicast paremini ja soojemalt ei saa vist lumesajust ja - rõõmust kirjutadagi:D ja ka 12.11 2007 kiidab ta imeilusat ilma - lumi ju:), samasugune rõõm vaatab vastu Hiliseaiast 05.12 ja õnneks pole ta tänavugi väga kurb olnud:)
´
Mis siis tänavu lahti on? Tavaline ilm, tavaline Eestimaa kevad. Häda vist selles, et meie siin oleme säärase lumega nii pikalt harjunud, teised Eestimaa paigad aga mitmed aastad ju palju lumevaesemad või hoopiski ilma olnud. Ja kui üht head asja palju antakse, siis...... Oleme vist kõiges vaid piskuga harjunud.
Ja linnadest ma ei räägigi. Siin meie läheduses neid ju lausa kolm. Rõõmustavad täna millegipärast- tänavad juba sulavad. Aga mu meelest pole midagi jubedamat kui see soola-pori lopp. Meil ikka puhasvalge, hoopis ilusam.
´
Veidi teisiti oli ehk see, et väga pikalt püsisid väga külmad ilmad ja eks külm ikka veidi väntsutab.
´
´
Aga äkki on täna hoopis kevade esimene päev:) Algab ta ju 19.32. Linnud juba laulavadki sellest. Ja õhk on teistsugune. Ja taevas on teistsugune.
Ilusat lillelist kevadet kõigile kui ta ükskord lumehangede tagant peidust lõplikult lähemale pääseb!


4 comments:

  1. Ka meil hakkavad ammukadunud asjad lume alt välja ilmuma ja maja lõunaserval on mulda ja mulluseid rohuliblesidki näha.
    Kaunist kevade algust!

    ReplyDelete
  2. Täna aga sajab juba lausa vihma! Kui nüüd öösel külmetab on "lahe" kiilasjää igal pool...

    ReplyDelete
  3. Ma leidsin eile raudrohuleheribad kuuriukse tagant, kus vesi lume ära sulatanud ja suure osa eilsest päevast mässasin õues rajades väiksemaid kraavikesi veeniredele.

    ReplyDelete
  4. Noh, eelnevatel aastatel võis ju olla nii üht kui teist jah, aga 2,5 kuud järjest tugeva külmaga, ilma sulata ja vähemasti ülepäevast lumesadu pole kindlasti meil olnud. Mõni aasta on küll ka varakevadel hetkeks ülemeetrised hanged siia-sinna tuisanud. Ja kõik. Ja kõik.
    Aga jah, seda ma olen vaikselt mõelnud küll, et jõulu eel ju kogu hingest lund soovisime. Ja saime ka. :o)
    Ei noh, tegelikult on ikka tore küll, ka see tänane pooleteisemeetrine hang. :oDDDDD

    smstee - hmm, kas nüüd saab puhtaid teid sms-i teel tellida vä?

    ReplyDelete