Monday, July 27, 2009

VAAT LUPSADI LUUSANGADI....


umbes sedamoodi on meile sel aastal ettenähtud veeta mitte ainult pühapäevad, vaid üleüldse nädalavahetused:) Kui nüüd vihmapäevad juurde arvata, siis kohe vist see suvi tervenisti:)


No mida teha vihmaga, eriti kui sinna juurde kuulub ka kohustuslik äike Ma peaksin küll üsna hoolega istuma vähemalt mingi osa päevast arvuti juures, aga ei saa. Sabad vaja seinast välja tõmmata:(

Veini teha? No meie majas see nüüd küll ei õnnestu:DDD Ma võiksin pikad lood rääkida sellest, kuidas mu lapsed uputasid veinitegemise hoos üle vanaema keldri ja hihh! valmistasid talle kartuleid veinikastmes:) Või siis sellest, kuidas ma terve suure raampudelitäie veiniga pidin enne hollandi külalise saabumist köögipõrandat küürima:) Mida pole ette nähtud, polegi mõtet üritada. Mingeid talvetöid- näiteks siidimaali või kudumist ei saa ka ette võtta- äkki tuleb päike välja ja siis tuleks kõik kokku kraamida....ja sedasi võib selle viimasegi suveraasu minema peletada:(

Koristada? Ega väga ei viitsi ka ju ja mees juba ütles, et igal hommikul polegi vaja prille väga puhtaks nühkida:D


Aga raamat on alati kohane kaaslane. Lugesin siis K.Murutari "Naisena sündinud". Kuidagi tühi ja kurb hakkas. Ja kui siis K.Rakke veel iseloomustas seda üllitist nii, et ometigi üks raamat, mis räägib tõelisest elust.... Noh, ma ei tea, kus ilmas mina olen elanud, aga selline tõeline on must küll kauge ja suure kaarega mööda läinud ja käinud. Ja kas see minu elu on siis mingi pseudo olnud?


Pühapäev ja päike! No ega siis ju tööd ei tehta. Ise olen nii öelnud:) Võtsime ette ammulubatud küllasõidu. Vaatasime perenaise uhket roosiaeda. Ilusad on nad küll teises aias:), ja selleks aastaks olen neid siis piisavalt näinud. Kringlit ei teinud, aga kanasaslõkk ja vein ja perenaise superpirukad, - koogid olid küll:)

Aga.... tegelikult on mu liiliakollektsioon pea 100% alles. Sõprade juures - suur osa siin, väiksemad mujal. Ma ei pea arvestust ega teagi alati, keda ma olen kellele oma aiast jaganud, aga ilma juurteta ei lähe siit enamus inimesi. Ja nii mõnedki aiad on siit, meie omast alguse saanudki. Liilaid oleks mul võimalus tervenisti, kui liigid välja arvata, tagasi saada. Nii väga vanad, vanad, uuemad ja uued sordid. Ja midagi on mul ju ka endal alles. Aga ma ei tea, kas ma seda tahan? Praegu on küll mitu kena aastat taevas taimi kastnud. Aga mis siis kui tuleb jälle üks põuane vahele. Kas ma pean siis jälle nende suremist pealt vaatama? Eks mõtlen järgmise aastani, pakkumised ei aegu:) Tegin väga palju pilte, siin neist väike-väike valik. Nüüd on vaja nad kõik kontrollida ja nimed juurde panna. Enamus inimesi ju neist ei hooli:(






















































Aga hilisõhtul otsustasin ikkagi midagi kasulikku teha:) Panin kohe mitu kilo tilli sügavkülmikusse:) Muidu siin teised kannavad ette, et mis kõik...:)
Ja järgmisteks vihmasteks ilmadeks neile, kellele hirmsasti midagi vaja on, üks link.
Kui on vähe, siis mul neid jagub, linke noh:D



10 comments:

  1. Ohhh, ma klikkasin korraks sellele lingile...ja klikkasin ruttu tagasi. kui juba a-tähte on tiheda ruudustikuga lehekülg täis ja üleval terve tähestik, siis mina loobun. Nojah, ega seda mammonat ju ka niikuinii pole. Ja ruumi. Et siis jään ootama, kui mõni põnev sort ise tee minuni leiab ja omale kohta kuskil peenranurgas nõuab. Ühtegi isetulijat ma minema saatnud pole ja ei kavatse ka edaspidi. :o)
    Aga liiliad ise on ka ilusad ja ega see polegi ju oluline, et nad just Sinu isiklikus aias on, sõprade juures imetleda on piisav.

    ReplyDelete
  2. liiliad on ilusad.
    kuid ma võtaks astilbede lingi kui pakkuda on.

    ReplyDelete
  3. Ära Sa selle eurocallisega ahvatle ühti - see link oli vist esimene, mille ma leidsin kui endale interneti sain ja tekitasin hiigelarve :) Sadakond sorti isegi oma silmaga nähtud. Vahepealne hullus just neid värvilisi "vahukoore kaunistusi" saada läbi põetud ja enamus neist juba ka laiali jagatud.Sügisepoole lähevad ka teised, jätan endale ainult seemnest kasvatatud ja nimetud lemmikud.

    Aga liiliatega ka minul kurvad kogemused - nabrinna suur ja ilus (väga palju tõin talle ka oma reisidelt) kollektsioon hukkus keset õitsemist nädalaga.

    ReplyDelete
  4. Ei ahvatle ega õrrita:) Aga vat Trumm vajas siin nii palju kõike, võibolla keegi veel- imetlegu ja ahhetagu:)

    ReplyDelete
  5. Järjekordselt nendin, et jumal tänatud, et mul on väike aed:DD - see paneb ahvatlustele piirid ette.Kuigi jahh - päevaliiliad on rooside kõrval mul ühed lemmikutest.(ohkan siin natuke)

    Ja liiliad on väga ilusad. Aga nendega mul sama seis nagu sinul roosidega - et käin neid imetlemas teiste aias. Enda omad jagan sügisel kõik laiali. :))

    ReplyDelete
  6. Pane oma arvutile piksekaitse. Meil on äikse ajal kõik muu väljas ainult arvuti sumiseb.

    ReplyDelete
  7. Mul on majal piksekaitse ja arvuti lihtsalt maandatud, aga kasutan KÕu internetti ja äikesega on selles kogu aeg mingid häired, oleme ju ka 2 võimsa masti mõjupiirkonnas. Nii, et see saba on esimene, mis välja tõmban.

    Aga see õitsemisaegne liiliate hukkumine on kummaline, vähemalt I grupiga ei tohiks küll säärast asja juhtuda. VII gr. kui sibulad on kahjustunud, võib end küll surnuks õitseda. Kas Sa põhjust tead?

    ReplyDelete
  8. Kahtlus roundupil või mingil teisel mürgil, nädal hiljem tuule suunas olevas aias (pea poole km kaugusel) ka põdema ja järgmiseks aastaks ei jäänud maja ees ühtki ellu, kuuseheki ja majavarjus jäid alles, minul ainult värava kõrval 2 seda oranshi "umbrohtu" kuivas ära, aga hekil ei kolletanud ükski leht.

    Nüüd ma suure arvuti taga ja sain ikka täiega Sinu omi imetleda, eriti imeline see altpoolt kolmas, roosa!

    Aga liiliasibulatega ka teine kurb juhus. Nabrinnalt vahetuskaubaks küsitud paarkümmend suure kodumaa sorti läksid mul lennureisil "rändama", mul juba kompensatsioon ammu saadud kui kohver "tagasi tuli". kompensatsioon läks asja ette - hõõvlilaastudesse pakitud mugulate karbis oli paks valge püdel pudru, mis kogu kohvri sisu ja ka kohvri rikkus.
    Iroonia veel see, et üks oli selles pudrus kasvama läinud!? Seesama, kes ka minu aias üllatuse valmistas, istutasin ta ju oma aeda :)

    ReplyDelete
  9. eieieieieiiiiiiiiiii!

    või ok... siis, kui neid koos aukude kaevamisega saab :P

    ReplyDelete
  10. Saab küll koos või siis ilma aukudeta. Sa pane taimed maa peale ja kuhja mulda ümber ja siis täida need taimevahed ka mullaga, saad uutmoodi rajatud kõrgpeenra:) Ei mingit vaeva:) Ausalt! Niiviisi istutatakse ka puid nt. liigniisketel maadel või seal kus mullakiht on õhuke.

    ReplyDelete