Monday, May 2, 2011

JUBE KÜLM ON


Kell on juba 12, aga õues on ikka veel ainult +4,0C. Ilm on pilves ja sombune. Öösel on olnud miinumumiks -1,3C, aga halla polnud, varahommikul +2,6C

Iiristel on lisaks kahekordsele katteloorile ööseks ka kohev suletekk peal:).
Tomateid targu veel kasvuhoonesse ei vedanud, aga igasugu "kapsataimi" ei tohi ka päris ära külmetada, teist ööd kütame. Hea, et sellest lambist jätkub seal hommikuni.

Ja üleüldse- ma ei saa enam aru kui hilja ma need tomatid küll külvama peaksin, et nad ei kasvaks mul ühe kuuga õitsemiseni. Järgmistel aastatel tuleb nad vist kohe mais kasvuhoonesse külvata, ei mingit nunnutamist ega pikeerimist:D Aed õitseb, mets lõhnab. Õnneks ei tee kerged miinused ei kevadistele õitele ega lehtedele kurja. Tänu pikalt püsinud lumele ei ole veel enamik külmaõrnu jõudnud tärgata ja see päästab praegu hostad ja veel mõned hellikud.
Veel eile oli heki taga varjus mõned lumelapid maas. Täpselt nagu eelmisel aastal, ainult et siis tuli veel uus lumi 29.04 maha.


8 comments:

  1. Jube külm on jah, ei taha isegi aknast välja vaadata, tulbid on oma õied ka kokkukrookinud, hale kohe vaadata.
    Mul küll peale paari minihosta kõik otsad välja ajanud ja osa pojenge pea põlvekõrgused, aga õnneks tänane külm maapinnani ei jõudnud. Ei tea, kuhu see lumesulamisvesi jäi, maa on ikka väga kuiv, võiks natukegi vihma sadada.

    ReplyDelete
  2. Oi, kui roheline teil mets on! Eile avastasin, et meil on lavendlivärvi hostal nina väljas. Ja kõik pojengid on elus!, kuigi nr. 11, arvatavasti Bute, olin juba mõttes maha kandnud, sest kui teised olid juba 20 cm, siis tema ei näidanud mingit elumärki.

    ReplyDelete
  3. Meil on ka mets alles hall ja raagus, ainult magesõstar näitab rohekat tooni. Hommikul +3,4 ja ega vist praegu oluliselt soojem ole. Talveuni tahab tagasi tulla, päev läbi haigutan töölaua taga :(

    ReplyDelete
  4. Oi, küll on kena roheline mets! Lausa uskumatu, kui suur ja erineva kliimaga on see meie Eestimaa!
    Hommikul kell pool kuus olid meil katused valged. Muru peal ei pannud eriti tähele - rohi juba veidi kõrgust võtnud. Poole seitsmeks oli päike oma töö teinud ja talvele viitavad märgid kiiresti ära sulatanud.

    ReplyDelete
  5. Teie kandis on ikka tõesti soe, meie puud veel elumärke küll ei näita! Aga osad hostad on minul küll väljas. Loodan, et külmad, taimedele ikka liiga ei tee!

    ReplyDelete
  6. Ilusad värvid sinu metsal! ma täna just vaatasin, et all-linnas on Vanemuise ees kaks päris roheline, aga meie õue omad viivitavad.

    Nina aina luriseb ja lõhnad on nii peidus veel. Minu aias on praegu kõige kiiremad astilbed. Hostad ajavad ka otsi välja, aga nad on mul tavalised, pole kevadel kunagi külma saanud. Linnas on majade vahel oht väiksem ka.

    Hommik oli karm tõepoolest ja peab aina endale meelde tuletama, et vaid kuu pooltesit tagasi oli selline temperatuur kõva sõna :)

    ReplyDelete
  7. Meil oli soe, mitmel päeval oli temperatuur üle 20C, ja selline varane soojalaine teeb alati pigem halba kui head.
    Nüüd on jälle külm, täna hommikul olid isegi maa ja katused valged, aga puud on lehes:(
    Tsiil- astilbede lehed kardavad küll külma ja vajaks praegu katmist.

    ReplyDelete
  8. miks mina siin kommentaarida ei saa?!?! olen mitu päeva üritanud siia kirjutada, aga ei miskit, nigu lehm oleks keelega tõmmanud :/

    ReplyDelete