Sunday, May 15, 2011

TULBIUSULISTELE

Eks ma olen tulpe ka eelmistel aastatel pildistanud, seepärast neid kõiki siia üles ei riputagi, ainult uuemad.
Aga seda arvan ma küll, et kui nad juba on, siis peab neid ka ühest sordist palju koos olema. Kergkruusast katte all tunnevad nad end paremini kui need sordid, kes on multshimata.











Imelikuvõitu taust- see on katteloor, mida ma veel ära ei too, sest tulpide taga on mõned õrnakesed.

Aga punane on mu meelest tulpidele vale värv, nad oleksid vist palju ilusamad näiteks roosade või kreemide või ka valgetena. Mul on vist miskit viga, aga ma tahaksin aiast punast värvi tulpe veidi tõrjuma hakata kuigi kaufmannide õiekuju on iseenesest ju ilus. Võibolla on mul säilinud kuskil kukla taga üsna närviliseks muutev mälestus kunagi nähtud `Londoni`, ´Apeldoorni´ jt tulipunaste sortide hektaritesuurustest põldudest Lätimaal.


Ilm on külmaks läinud, seda võimendab üsna tugev põhjatuul. Täna kogu päeva maksimum vaid +10C. Toomingas ju õitseb. Kirsid ja ploomid samuti. Ei sadanud, aga päikest ka polnud.

Peale vihma on puhtas aias äkki umbrohud lustima hakanud ja paari päevaga on hein kasvanud rinnuni. Usin mees on päev otsa niitnud. Talvejopp, karvamüts ja ülipaksud kindad on mai keskpaiga hädavajalikud atribuudid:). Nii hilja polegi me kunagi alustanud, tavaliselt on selle aja peale õu vähemalt kaks korda üle käidud.

5 comments:

  1. Ilusad tulbid.Eriti meeldib see oranz topelt

    ReplyDelete
  2. Ilus on jah kui ühte sorti ühe pundina kasvatada, aga... pean selle "segasummasordidsegi" lihtsalt välja kannatama, ja eks ka kasvuhoone juures, sest lisaks sibulate nahkapanemisele, on ka segi "rändanud".
    Aga punasel ja punasel ikka suur vahe, õnneks mu kaks lemmikpunast alles, nende värv on lausa lummav. Kahju muidugi valgetest, 6q-st sibulast alles ainult üks :(

    ReplyDelete
  3. Mul samuti muru kõik tulbi lehti täis pikitud :) Ja need kurramuse hiired on pintslisse pistnud kõik kallihinnalised sorditulbid - ainult nimesilt on järgi jäänud. Millegipärast aga neid supermarketi segupakkide tulbisibulad pole süüa kõlvanud. Aga needki ilusad ja pakuvad hetkel silmarõõmu :)

    Meil ka sadas terve laupäeva - võiks veelgi tulla seda vihmakest.

    Aga järjekordselt pean tõdema, et kuigi teil lumi sulas mitu nädalat hiljem kui meil siin - olete te ajas ikka mõne päeva võrra ees. Teil kirsid juba õitsevad - meil siis täna tegi murel esimesed õied lahti :)

    ReplyDelete
  4. Ei saa me läbi tulbita ... isegi Muhedik mitte" :)
    Tead kui mulle mõni sort eriti ei meeldi, siis ma tekitan temaga mingi koosluse, panen mingi teise sordi või teise taime temaga koos kasvama. Tasakaalustavad üksteist.

    ReplyDelete
  5. Tahtsin küsida tulbipeenras oleva kergkruusa kohta. Kas Te olete kasutanud seda kõige jämedamat varianti (1-2 cm tükid)? Seda on kolmes suuruses, milline on kõige parem oeenrasse? Ja kas ta püsib peenras hästi, tuul ära ei vii?

    ReplyDelete