Monday, May 9, 2011

PINNAVORMID

Et lohu kõrval alati muhk on, on tõsiasi. Kellele selline kõver maa ei meeldi, saab muhu alati lohku tõsta ja tekitada sileda pinnase, mida on kergem niita.
Kui tegemist on augukesega, on selle kõrval tavaliselt künkake. Kes kasutab teda huvitava lillepeenra tekitamiseks, kes täidab künkaga augukese ja jälle on olemas, küll igavavõitu, aga sile peenramaa.
Kes on aga valmis saanud AUGU, sellise tõelise, see peab arvestama mäega, või siis terve mäestikuga. Meil ongi neid siin ümberringi ju vähevõitu:D. Olemasolevad asuvad ju kaugel, enamvähem silmapiiril ja oma aias päris isiklikku mäestikku meil ju polnudki. Nüüd on. Selline ameerikamaa noor mäestik:). Umbes nagu Kordiljeerid:). Ta kõrval on üks väiksem mägi veel, aga see kulub ilmselt edasisteks tegevusteks ära. Ja need kivimäekesed saab samuti ära kasutada, neist tuleb veel puuduski.
Aga see suur. Kuidas teda siis kasutama hakata? Niisuguseid lohkusid või aukusid, kuhu ta ära mahutada ju pole. Veel kaevata, ja siis jälle kaevata, ja...:DDD
Üks pisematest üritas seal alpinismi harrastada. Kui mitte arvestada paari alla-ja tagasiveeremist, kukkus mägironimine tal päris hästi välja. Äkki rajakski sinna algajate ekstreemspordi rajad ja atraktsioonid ja talvised liumäed.
Või istutaks kõrvitsaid täis, toidaks pool riiki ära.
Müüks maha?
Võimalusi ja peamurdmist kui palju. Kõik ühe augu pärast:D


9 comments:

  1. Aga see-eest paistab olema selline mõnusalt sõmer liivasegune muld. Kohe kadedaks teeb! Meil siin rohkem selline savikängar, mis põuaperioodil meenutab rohkem betooni kui mulda.

    ReplyDelete
  2. :DDD
    Sa hädas ülejäägiga, mina vastupidi - ülejääk sai kõik ära kasutatud ja nüüd pidev puudujääk :)

    ReplyDelete
  3. tead, mudu poleks ju häda miskit, aga ta on ikka täiesti vale koha peal. ta on lihtsalt EES! ta on täpselt seal ees, kus mõni käib oma hingeakusid laadimas :)

    iseeensest ju ilus-puhas savi- tehke tellisteks :P

    ReplyDelete
  4. Muljetavaldav muhk igatahes! Nii palju võimalusi.

    ReplyDelete
  5. Ma ikka Eesti lõunapoolses otsas ringi sõites imetlen seda teie ilusat pruuni mulda, otsekui ahjus küpsenud teine. Tundub lõhnav ja isuäratav, lööks või hambad sisse.
    Meitel siin sellist ei ole. Kui minu aiast või mu vanaema aiast oleks selline mäestik maa seest välja kaevatud, näeks see hunnik välja kollane või määrdunudhall. Ja kõrval umbes paar ämbritäit seda mustemat ja rammusamat kraami.
    Niru meil jah siin, niru. See pagana jääaeg lükkas ikka kõik vähe parema kraami teile sinna kokku.

    ReplyDelete
  6. See väheke parem kraam on selge punane savi, päris tellisteks ei kõlba, aga midagi ei kasvata kah. Ja kuumaga on nagu kivi, mitte miski riistapuu sinna sisse ei lähe.

    ReplyDelete
  7. Punane savi? Seda ma ei teadnudki. See siis värvibki lõuna pool kõik põllud pruuniks?

    ReplyDelete
  8. muidugi savi! lõuna-eestis ju vanasti kõik laudad oli punaste saviseintega, mõned üksikud nüüdki veel näha. igavesti ilus!

    ReplyDelete