Thursday, May 12, 2011

VIHM !!!

Hommikul t+ 23C, keskpäeval +25C kuni 27,5C.
Võrreldes eilsega oli täna tänu kergele tuulekesele natuke kergem hingata.
Pisut enne kolme hakkasid kogunema pilved ja kostus kauget kõminat. Ja kell 15.10 see kauaoodatu lõpuks saabus, algul piserdas veidi, umbes veerand tunni pärast oleks aga nagu üks korralik duss lahti keeratud. Tihe, aga vaikne ja soe ja nii umbes 1,5 t. Äike kord lähenes, kord kaugenes, aga päris kohale ei jõudnud. Ka praegu kell 18.30 on teda kuskilt eemalt veidi kosta, tunne on küll säärane, et ta hakkab uuesti meie juurde jõudma.
Aia pealt oli lumi sulanud 23.aprilliks (üksikuis kohtades püsis ta siiski 2.maini), tänaseni elasime kuivas, s.t. 19 päeva olid aed ja kõik puud-põõsad, püsikud veeta. Seda, kui kuiv oli maa, nägime augu kaevamise ajal.
Muidugi, vihma oleks vaja veel ja veel, aga isegi kui praegu rohkem ei anta, tuleb sellegi eest tänulik olla. Õhurõhk on hommikust siiani veelgi langenud ja lootus püsib.
Kevadest on hetkega suvi saanud.
Ploomid, murelid, toompihlakad, toomingad ja "pruut" õitsevad. Maailm on nii lõhnaline.

Edit 14.05: Samal õhtul tuli veel üks korralik kolmetunnine soe duss. Maa ja taimed mõnulevad.
Eile, s.t. 13.05 hakkas sadama kella 16 paiku, see sarnanes aga rohkem padule. Et maa oli ette korralikult ära kastetud, jõudis ka see vesi korralikult pinnasesse.
Probleem- auk valmis, et nüüd, kui kõik kalded ja kallakud, astangud ja uurded on nii hoolikalt ette valmistatud, peab paluma, et kogu kupatus enne esmaspäevast geomembraani paigaldust varisema ja seinad alla voolama ei hakkaks.

Blogger oli maas 1,5 päeva- kõik 6 selle postituse kommentaari kadunud.

8 comments:

  1. Siis läks teil hästi vihmaga.Meil müristas ja pilvitas ka.Aga mida ei tulnud see oli vihm.Paar piiska udutas,ei löönud tolmugi kinni.Vast ikka veel tuleb öösel või homme.Katuseräästast kogunes umbes 1 liitri jagu vihmavett ämbri põhja!!!

    ReplyDelete
  2. Ei müristanud ega välgutanud, tolmu võttis kinni, aga vihmaveetorust ei piiskagi - ju katusel olev sammal imas kõik endasse. Teod meelitas ainult välja, nii et esimene "saak juba salves" :D

    ReplyDelete
  3. Aga meie saime lisaks esimesele vihmahoole veel 2 tundi korralikku sooja vett, maa mõnules, torud jooksid nii, et solises:)

    ReplyDelete
  4. Ahh, seda torude solinat oleks ka tahtnud! Ilmselt tuli teite kandis suurem osa maha ja meile jõudis ka pisut. Aed elavnes silmnähtavalt ja ma ise ka. Nii tore!

    ReplyDelete
  5. oh need õied!

    aga meil oli sinine taevas ja sirav päike. isegi vihma lõhna ei olnud, kuigi vahepeal vist paar lumivalget pilveräbalat sõudsid üle taeva.

    ReplyDelete
  6. Blogger oli maas jah, lubati ainult tunniajalist hooldust.
    Meil ka lõpuks korralikult kastetud, muidu maa oli nii kuivanud, et korra pidin peale eelmist kosutavat vihma peenraid kastma, muidu oli võimatu kivikõva pinnast rohida.

    ReplyDelete
  7. Ohsa, vihma! Ja veel nii ilus, ilusasti kirjeldatud vihm. :) Ma kujutan täitsa ette, kui elus ja hea teil seal peale seda vihma nüüd on. :) Ei tea, kas kõiki neid kevadsuve lõhnu ei õnnestuks kuidagi riiulile purki panna, et linnavurledele pärast nuhutada anda? :)

    ReplyDelete
  8. Täna siis lõpuks sajab ka meil arvestatavat vihma - üleeilne ei kastnud veel mitte midagi ära. Aga mingitest viljapuuõitest on meil asi veel väga kaugel, toomingadki ei õitse.
    Ja bloggeri maasoleku suutsin täielikult maha magada. :oD
    Aga need igasugused mõtted siin andsid mulle nüüd kohe tükiks ajaks lugemist, nii põnev. No need pinnavormid ja triiphooned ja...

    ReplyDelete