Saturday, July 30, 2011

AEDIIRISED VEEL EI LÕPETA

Päevaliiliate võim on otsakorral, õisi on tulemas veel üksjagu, aga üldiselr hakkab nende pidu otsa saama. Ka enamus flokse on lõpetanud või lõpetamas. Järg on kõrgekasvuliste ja hoopis sügiseste õitsejate käes.
Aga aediirised ei kavatsegi sel aastal lõpetada:). Kui ma kevadel murdsin uustulnukatel maha esimesed õievarred, oli see asjakohane, sest neil oli vaja juurduda, aga mitte siin eputada. Nüüdseks on nad kenasti kosunud, kasvatanud ka uued risoomihakatised ja kui nad end ikkagi niiväga näidata tahavad, siis olgu peale.
24.07 puhkes õrnhabras haldjaliku olemisega `Announcement´, kelle habe on tipust muutunud laiaks lusikjaks linnutiiva sarnaseks kõrgele lennata tahtvaks moodustiseks.

Eile puhkes 2 sorti. Veidi vallatu olemisega säravrõõmus `Social Graces´



ja sokolaadipulbriga ülepuistatud sidrunikreemjas karge peene luksusliku aroomiga `Fancy a Flutter`. Unistuste parfüüm!



Nagu fotodelt näha, oleme vihma saanud erinevatel kuupäevadel ja selle koguse üle normaalsel suvel oleks patt nuriseda. Aga tänavu on maa ikka kuiv ja kivikõva. Meie teame seda hästi, sest siinmail on alanud suuristutamise hooaeg.

7 comments:

  1. Põhjaosariikides päevaliiliad alles alustasid ja floksid veel kõik ei õitsegi.

    ReplyDelete
  2. Vau! Sinu aediiriseid vaadates on mul hea meel, et aed väike - nad meeldivad mulle väga, aga no nii pühendunud ma ka aiandamisele ei ole, et suudaksin nad peenras paigal hoida, kuigi alati kakun pooled risoomid äraõitsenud õisikuvartega välja ja osa isegi kevadel.

    Floksid alustasid sel aastal pool kuud varem õitsemist ja huvitav, et lisaharusid õitega ei tekigi, nii et jah, varsti lõpetavad õitsemise pea kuujagu varem.
    Päevaliiliatest ma parem ei räägi- tõeline umbrohi, mida rohkem puhmaid vähendad, seda lopsakamalt vohavad (hullemini kui naabrite naat), kasside mänguparadiis

    ReplyDelete
  3. Siin jah päevaliiliad ja floksid alles täisõites - kuigi see eilne nonstop padukas tegi nad peaaegu maatasa.

    ReplyDelete
  4. Sul vist enamik päevaliiliaid noorukesed, seetõttu nii lühikeselt see ilu kestiski. Meil nende õiepidu alles suures hoos. Ei ole lõppu niipea näha. Ja üks punane õitseb mul sügiseni, mistaniminüüdoligi

    ReplyDelete
  5. Iludused! Nii tore, et nad ennast ikkagi näidata tahavad :D Näitavad ka.
    Announcment on tõepoolest oma nime väärt.
    Vihma teile sinna istutamise vahele!

    ReplyDelete
  6. Soh. Ma ju räägin, et teie aed on nagu võlumaailm. Nüüd augusti hakul teil iirised ning imetabased valge õiega kõrvitsad.
    Siin floks oma õitsemisega alles poole peal ja päevaliiliad ning orienpetid kah. Sügis veel kaugel.

    ReplyDelete
  7. Ja mis istutamise HOOAEG? Minu arust pole te terve aasta muud teinud, kui aina istutanud...:oD
    Iirised on vapustavad!

    ReplyDelete