Saturday, May 29, 2010

PIDU JÄTKUB

Südasuviselt lopsakat aeda ei värvi mitte ainult õied, vaid ka lehed. Aga õisi lisandub iga päevaga nii, et silme ees hakkab virvendama.
Mõni neist on lõpetamas,
mõni juba alustas,


mõni ootab veel pisut


ja mõned on täies õies






Aga täna puhkes esimene möödunudaastane "prantslane" ja iiristepidu jätkub:) Keskmisekasvuliste ehk IB ehk Intermediate Bearded rühma väga varane 2003.a. Keppeli sort `Flying Circus´. 2007. aastal omistati talle HM (Honorable Mention) kõrge autasu. Pisike risoom kasvatas endale sügisel kena juurdekasvu ja tal on 2 õievart, kõrgemas 7 nuppu. Huvitav värvikombinatsioon ja milline aroom! Seda võibki hingama jääda:)



Kevadel ütlesin, et aediiriseid enne juurde ei telli kui vaatan, mismoodi uustulnukad end ülal peavad. Uued sordid kavatsevad enamuses sel aastal end mulle näidata ja see siin on vaid tühine osa neist

Õhtul tegin sel aastal esimest korda aediiriste kataloogi lahti:D. Tegelikult oleksin ikka pidanud oma uudishimu rahuldamata jätma. Ja nüüd ma siis olen siin kimbatuses....Kui ma nüüd kõik siberi iirised sinna "jõkke" tõstan, jääb aias piisavalt palju auke ja ümberistutamisega alustasime juba eile. Tühja maad pole ju ka mõtet rohida. Ja üleüldse on nad ikka lõpmata ilusad. Hmmm, ma jõudsin isegi väljavalitutest nimekirja juba teha. Aga kas nad ka sinna ostukorvi paigutad?:DDDD. Veel ju peaks jõudma....või ehk mitte?


10 comments:

  1. Kas see on see Sarastrost saadud rubra, mis Sul Õitsema hakkab??? Nii noorelt?

    ReplyDelete
  2. Mul on selline tunne nagu elaks me eri riikides. Mina põhjanabal ja teie seal kuskil lõunas - mul pole pojengid isegi mitte seda nägu veel, et tahaks nuppe lahti tegema hakata. Ja hostad ka alles keerutavad oma esimesi lehekesi lahti.

    Aga nendest siberlastest - kui sa neid ümberistutad - äkitselt mõni juurejupikene kukub kuskilt puhmast õnnetul kombel maha? Ma siitpoolt tuleks ja korjaks ta siis üles :))

    vingo - vingun jah, et teie seal 2 ndl eespool ajas olete :))

    ReplyDelete
  3. Kaktusi läheb õitsema mitu. Aga see nupp on jah kevadel saadutest. Ega taim ju välimuse järgi nii noor polnudki, neid täiskasvanuid varrelülisid oli tal üksjagu.

    Deia, aednikuna Sa ju tead, et mitte ühtki taime ei õnnestu uuele kasvukohale toppida samas mahus kui nad vanas kohas kasvasid. Kindlasti pudeneb ja potistan ja mitte õnnetul kombel:)) Eks kui kõik valmis, siis hõikan kõvasti. Aga Sa võiksid mulle kirjutada, kes Sul üleüldse olemas on.

    ReplyDelete
  4. oh, ilus, nagu ikka :)

    aga meil läksid ka täna esimesed pujängid õitsema! :)

    ja mis taim see kastanilehtedega on, ma seda juba eelmisel nädalavahetusel vaatasin.

    ReplyDelete
  5. See on rodgersia, teda on kõrvuti nii kastani- kui leedrilehist.
    Mitu korda pakkusin....:DDD

    ReplyDelete
  6. Vot mul ei taha see rodgersia mitte kohe edeneda. Ma olen talle mitmeid erinevaid kasvupaiku pakkunud - aga ikka siuke hale ja äbarik. Ju siis ei ole minu taim vist.

    ReplyDelete
  7. selle pakkumisega on samamoodi nagu õpetamisegagi - töötab ainult siis, kui küsitakse. andjapoolne esmane aktiivsus ei saavuta enamasti oma eesmärki, ja vahel on see koguni kurjast :)

    ReplyDelete
  8. A andmisega on teinekord jälle nii, et saab aint siis kui pakutakse, sest igal hetkel taimi üles ei võeta:)

    ReplyDelete
  9. Vaatasin postitust ja lõug vajus ripakile. Niii ilus on :D

    Mul on siis kastanileheline rodgersia. Ja kolmandal aastal leidsin paiga ka, hakkab kosuma.

    Milline see seeder variant on? Kas kusagil on postituses näha ka?

    ReplyDelete
  10. Vaata, nad on kõrvuti, ühel vasevärvi, teisel rohelised lehed.

    ReplyDelete