Sunday, May 9, 2010

PEALE ÄIKEST




Kui palju on rohelisel nüansse? Ja kui palju on tal erinevaid lõhnu?
Peale eilse äikese ja paduvalingu paistab neid olevat mustmiljon. Üksikud õrnad varased õiekesed on ju armsad, aga nad pole veel kevad. Pigem annavad nad aimu sellest, mis tulemas. Ja nüüd on ta siis päriselt käes- roheline, värske ja lõhnav.

















Veidi muid värve on kirka roheluse taustal eriti silmapaistvad. Kevadadoonis on loovutanud koha siberi adoonise rohekaskollastele õitele.




Mõned lõbusamad värvilaigud on ikkagi seotud roheliste lehtede või taustaga










Igasugune skulptuur on rohelisel eriti väljapaistev




Eile kui viimane pauk kõmatas ja kuskil läheduses alajaama sisse lõi, mis jättis meid elektrita, mõtlesin terrasil istudes, et kui saaks aega veidi tagasi keerata, rajaksin endale ainult rohelise aia. Ja lubaksin sinna vaid erinevaid valgeid ja siniseid ning üksikuid valitud kollaseid toone, noh -võibolla tiba ka pehmet oranzhi :)




8 comments:

  1. Ilus on see kevadine puhkemise aeg - ma ka naudin seda täiega.
    Meil veel nii rohetav pole. Ikkagi niipalju põhjapool. Eile korraks lõi natuke soojaks, aga siis läks külmaks tagasi. Ja äikest siinkandis ka polnud, Aga see-eest oli väga hea töötegemise ilm. Ei liiga külm, ega ka liiga palav. Just paras segu kärutada ja killustikku vedada. Ema juures sai jälle suure sammu ehitusega edasi mindud.

    tudis - tudida tahaks küll veel talveund :D

    ReplyDelete
  2. Mindki on eluaeg võlunud need erinevad rohelise toonid varakevadest varasuveni. Hetkel veel siinkandis kõik kurvalt raagus ja ise tulin tuppa villaseid sokke otsima...väljas on väga külm ja sajab mingit uduvihma.

    ReplyDelete
  3. Kevadine roheline on tõeliselt lummav, võtab hinges kuidagi eriliselt kripeldama. Äikest oli eile pealelõunal meilgi siin Tallinna külje all ning siis kõmistas ilma nii külmaks, et talvejope tuli aiatöödeks selga tõmmata, enne seda oli juba päris suve moodi :). Nüüd on sellest "suvest" veel vaid mälestus, täna jälle hirmus tuuline ja õues saab asjatada vaid jopega.

    ReplyDelete
  4. Meil siin kevad "seisma jäänud", isegi eilsele lämbele soojale, mis valitses sajuta äikesega, pole rohelist juurede tulnud, pigem õhtune vihmalaviin "pleegitas" ümbruse luitunumaks. Täna siis ilma vihmata küll, aga taevas vaat et vastu maad, pane või tuled päeval põlema, ja õhk nii niiske, et janu kustutamiseks piisab ainult suu lahti teha.
    Ise ma eriti rohelise armastaja ei ole, Sinu piltidel imetlen hoopis seda sinist vinet, mis kaugemat vaadet katab.
    Ja Sul isegi tulpidel õied lahti - minu omadel juba mitmes päev õied nii kokku kroogitud, et isegi värvid kahvatunud :)))

    ReplyDelete
  5. eile oli Tartus lubatud pluss 23 ja õhtupoole äikesevihm. Tavapärase temperatuuri juurde läks alles täna.
    Aga kõik sai kohe vungi sisse!

    vaatan neid Muhediku pilte ja mõtlen sellest, et tegelikkus lööb ilmselt lihtsalt hinge kinni seal mäe pääl

    ReplyDelete
  6. vaated mäe pealt on ikka lausa hingematvalt ilusad.

    ReplyDelete
  7. Vast meie tänane soojalaine (no lausa 14 kraadi!) paneb ka siin asjad rohkem rohetama. Muidu on nii, et sõida 5-6 kilomeetrit, kui äkitselt metsavahe roheline on, aga ikkagi ainult osad varasemad põõsad, enamus siiski veel raagus, nagu siin kõik.

    close - sulgeme ukse talve järel nüüd lõplikult

    ReplyDelete