Friday, May 21, 2010

KUHU KADUS KEVAD?

Kuu alguses, mõni päev vähem kui kolm nädalat tagasi, hakkasid puud rohekat jumet näitama ja kased oli vaevu hiirekõrvul.
Tänaseks on ammu käes südasuvi. Ümbrus on üheülbaliselt tumeroheline, toomingad, kirsid, pirnid, ploomid kõik õitsenud. Täisõies on osa sireleid, õitsevad kastanid, pihlakad, leedrid ja veigela. See paar nädalat kestnud tappev kuumus on ära küpsetanud paari päevaga nartsissid ja tulbid, kelle ilu tavaliselt ju ikka vähemalt paar nädalat kestis. Muudest kevadlilledest ei tasu rääkidagi. Keskpäeval lihtsalt peavad pidama pikka siestat isegi need, kes muidu kuumast päikesest eriti väljagi ei tee. Vaatamata sellele, on me 64 potti ja potikest vähenenud 29-le. Hakkab muutuma normaalsemaks.
Hein kasvab sentimeeter minutis. Kui hästi vagusi olla, võiks seda vist kuulda.
Mõnuses õhtusoojuses võiks ju pikemalt olla õues ja nautida rõõmsa konnakoori mitmehäälsust. Aga see kohutav ööpäevaringne sääskede terror.... Ja sipelgas ronis kah kõrva.....:DDD

4 comments:

  1. Tead, süüdi on sääsed! Jajah, nii kui nad massidena välja ilmusid, nii oli kevad läbi :DDD
    Tulbid- nartsissid ja murelid õitsesid kiirelt ära, aga kirsid veel õitsevad, just eile ütlesin, et ei tea, mis neil viga, kuidagi väga pikalt neil see õitsemine.
    Võrreldes eelmiste aastatega on see kevad (minu mäletamist mööda) kõige varasem sireli, pojengi ja siberi iirise õitsemise alguseks, aga varajasem päevaliilia (May Queen) veel mõtleb ja lasi teised varaõitsevad endast mööda.

    ReplyDelete
  2. Tulge siia, meil on veel kevadet küll ja küll. :o)

    ReplyDelete
  3. Meil ikka kõik õitseb veel, need kevadised. Aga suvine on olemine küll.
    Aga need sääsed!!!! Appi, see on jube! Neid on nii palju! Kust? Miks? AAAAAAAAAAAH

    ReplyDelete
  4. meil veel leedrid ja pihlakad ja veigelad ei õitse. õunapuud teevad alles esimesi õisi lahti. Murelid täisõites. Pojengidest pole ka veel keegi õitsema läinud.
    Aga minu üllatus oli, kui eile avastasin, et astilbed lähevad kohe kohe õitsema. tulbid ja nartsissid kah hakkavad juba lõpetama.
    Aga see kuumus võiks sutike - nii paar kraadikest tagasi tõmmata küll, saaks aias ka miskit kasulikku teha. Muidu viimastel päevadel on minu aiatoimetamised küll piirdunud ainult hommikul kasvuhoone ukse avamisega ja õhtul sulgemisega - nu ja vahetevahel viskan tomatitele vett kah peale, et ära ei kuivaks. Muud tegemised kõik oootavad jahedamat ilma. Ma nii hull vist pole, et ennast kuumaga tapma hakkaksin :DD

    ReplyDelete