Wednesday, June 10, 2009

SURVEPESU

Me asume siis nüüd edelas. Sealt ju pidid täna algama vihmasajud. Aga võibolla pole ka, sest see, mis siin praegu toimub, polegi vihmasadu. Just. Meie saame täna korraliku survepesu.


See pole mingi untsuläinud foto, vaid pilt, mis avaneb majatrepil seistes. Ei näe mina, ei fotokasilm kaugemale. See pole räästavesi, niiviisi kallabki. Ja milline kohin ja mühin. Säärane tunne võiks olla vist Niagara lähedal seistes. Kerge hingetõmbepaus, kus sajab ikka tavalist moodi vihma ja siis jälle uued korralikud veevalingud. Ega ma õue ei saa, need pildid aknalt


Praegu oleks juba küll viimane aeg rohida, sest juba peale eelmisi sadusid tunnevad end umbrohud varsti aia pärisperemeestena :((. Absoluutselt kõik tööd seisavad. Täna oleks toidule vaja midagi rohelist-värsket ka lisada. Ikkagi suveaeg juba. Aga nina välja pista ei saa :( Sooja....hmmm, ütleme siis nii - temperatuur +13,2C


6 comments:

  1. Meil sama seis. Vahime kõik ninad vastu klaasi kuidas malts mühinaga kasvab. Muud midagist

    ReplyDelete
  2. teie survepesu annab end Tallinnassegi tunda. vihma küll ei saja, kuid õhk on niisugune äärmiselt raske, mis surub vähegi nõrgema inimese vaat et asfaldist läbi.

    umbrohud?
    neist ei tea ma midagi. täna juba kaheksas päev järjest, kus mind praktiliselt kodus pole.

    ReplyDelete
  3. Oh jummel küll! Oli seda siis nüüd veel vaja. Meil siiani polnud hullu miagi, kuskil pool tundi tagasi tuli taas udu (öösel oli õues täielik piimasupp) ja nüü juba asfalt piisatäpiline. Kas see on siis algus? Ei taha sellist vihma, olgugi et meil siin kuiv liivapinnas. Aga nojah, kui nii võtta, siis saares nendele kuuskedele on ta hea küll.

    ReplyDelete
  4. Vihma pole terve päev sadanud, kuigi on pilves ja sealjuures üsna sünges pilves. Õhk on nii paks ja niiske, et varsti võib vist karta pauguga vihma saabumist.

    ReplyDelete
  5. Suur riik see Eestimaa, siin paistab siiamaani päike ja on vahelduva eduga päev läbi paistnud.

    ReplyDelete
  6. Nu jah - sain minagi omal nahal seda paduvalingut tunda. Täna terve päeva tutvusime Jõgevamaa ja Viljandimaa mõisaparkidega sellises paduvihmas. Lõpuks oli ainult tahtmine karjuda, et keerake need kraanid lõpuks kinni. Mul ei olnud ühtki kuiva kohta kui lõpetasime. Autoga koju sõites panin soenduse põhja ja siis oli autos paks udu - kõik auras. Loodan, et Thela kombel nohu ei saa:))
    Aga need vanad pargid on fantastilised.
    Ja koju jõudes oli siin ilm mõnusalt soe ja pole vihmast jälgegi.

    ReplyDelete