Thursday, June 4, 2009

ILM

Taevas on tinahall ja aina hallimaks läheb.
Ladiseb. Juba eilsest.
Jube külm on - +8,9 C

Loodus vajab küll vett, aga mitte seda jääkülma. Või on see parem kui mittemidagi?
Linnud on peitu pugenud. Ainult kuldnokapojad ukerdavad sorakil tiibadega ringi -ellujäämiskursused.
Sirelite vett täis õisikud on kooldunud maani.
Kindad ja kasukas või hoopis mingine tuukriülikond vaja välja otsida? Või kõik korraga?

Mitte midagi ei taha teha!
Külm on ja märg on!

9 comments:

  1. külm jah - mina luristan sooja teed, istun ninapidi arvutis ja vahin aknast paduvihma poolt maadligi surutd põõsaid. Aga pole hullu - kindlasti tuleb varsti päike välja. Ja ilmatargad lubavad kuuma ja põuast suve - siis nutame, et ohh tuleks ometi vihma :DD

    Aga minu hull linavästrik jätkab vaatamata paduvihmale aknast sissepeksmist. Aru ma ei saa, mis sellel linnul viga on. Mitu korda juba vastu akent ennast pooloimetuks löönud. Aga pikutab natuke, sopsutab tiivasuled sirgeks ja jätkab lolli järjekindlusega. Alates aprilli lõpust juba ja 24 h ööpäevas.

    ReplyDelete
  2. Külm jah. Isegi kasvuhoones ei tõusnud temperatuur üle 18 kraadi. Õnneks sain tänasest tööpäevast enamuse seal veeta. :o)
    Aga hoidke pöidlaid ja mida kõike veel et seda va miinust ei tule, mida kõik ilmaennustused lubavad. Siis on küll kõik mokas.

    ReplyDelete
  3. deia
    kleebi talle sinna need silmad, äkki peletab eemale.

    ---

    ja mis krdi miinust! madalrõhkkonnaga. miuksed ennustused? ma vaatasin täna ilm.ee, gismeteo.ru ja selle inglise omi - ja kusagil ei näinud miinuseid.. ?

    ReplyDelete
  4. Vihm on täna vist korralikult pesnud:D Mõtlesin tükk aega, et kuhu Deia mulle need silmad peab kleepima ja milleks:DDD,(ma pole midagi ennustanud) muide mõnikord aitab ka kardin sellise linnu eemale peletada. Või lase siis tuppa kui muu ei aita:)

    Mina loen küll üsna mitmest kohast, et nädalavahetus võib öökülmaga üllatada, ära vaata ainult numbreid, loe meteoroloogide prognoose ka. Aga homseks lubatakse ikka juba väga sooja +13. Mde just praegu ütles AK ilmaennustus, et pühapäeval kohati -3.

    ReplyDelete
  5. &%"!¤#¤#/~¤#"=(/~!¤#"~¤()#/¤/!"¤#~!&¤#(~!=)¤#~#=)¤(


    ma siis kisun need potistatud hostad jälle välja ja pakin tagasi ajalehe sisse. ja maasikad. ja tomatid. ja üldse.

    %(!/"¤#¤#"!~&#"&"¤#)(!¤#"~!%#"~(¤=)"!#&¤/

    ReplyDelete
  6. Pole tarvis. Katteloor on ju tänapäeval olemas. Igasse kastinurka bambustokid või muud roikad ja loor peale, ajalehed ka ja kui on nii suuri potte, siis veel see ka tagurpidi otsa. Ja suitsuküünlaid ka toodetakse. Pottidega on kõige lihtsam, need tuleb tihedalt üksteise vastu külili maha panna ja siis katta kui see külm tõesti tulla ähvardab. Siis on see vihm hea, märg taim ei kahjustu ka nii kergesti.

    ReplyDelete
  7. http://www.windguru.cz/ee/index.php?sc=96845
    vaata näiteks seda ilmateadet. Seal on võimalik koha otsingus küllaltki palju Eestimaised punkte ka leida, otsid omale lähima.

    Või siis seda:
    http://www.yr.no/place/Estonia/Harjumaa/Kose/detailed_long.html
    Siin saad ka üleval otsinguribal omale sobiva koha leida. Sellel on eriti täpne olnud just sadude ennustamine.

    habewag - ei ole habemega, ausõna. :oDDD

    ReplyDelete
  8. Meil oli täna hommikul kell seitse 5,9 kraadi. Täna õhtuks lubati kraan kinni keerata seal üleval, loodame. Vihm oli teretulnud, aga nüüd vast aitab ka.

    ReplyDelete
  9. Arvan, et seda vihmakest on veel vaja, olgu küll, et tänase teate järgi on Tartu juba kuunormi kätte saanud. Peale üleeeilset olid puude ja põõsaste alused kuivad, eile märgusid siis ka need kohad. Aga soojem võiks ju olla:( Praegu ei kipu kohe kuidagi välja.

    ReplyDelete