Friday, June 12, 2009

IIRISED JA MUUD KA...IKKA VIHMAS

Varahommik. Ikka sombune ja jälle sajab:( Kui sel sajul väike vahe sisse tuli, läksin kiiresti pildistama, eile oli ju näha, et kõrged aediirised on puhkemas ja nende õrnad õied lörtsib vihm üsna ruttu.
`Magic Circle` ´Buttercup Power´
` Blue Sapphire`


´Arctic Fancy`


Ka esimene siberlane on oma õie avanud. Ja nagu alati on selleks vana, aga väga rikkalikult õitsev sort`Caesar`s Brother´



Middendorfi päevaliilia on samuti täies õies




Uus sabin, aga mitte väga pikalt. Paari tunni pärast läksin järgmisi õisi püüdma. Kas on nüüd aflatuni laugul uued lehed või õitseb kastanilehine rodgersia uutmoodi?






Ilusa värviga lupiin ´Red Emperor´, aga külvist annab enamasti ikka tavalisi siniseid järglasi.







Isekülvist tekkinud kurekellad










Jälle vihm. Otsustasime, et kuna aias midagi teha ei saa, maa juba lirtsub, siis läheme linna. Vaja on seda betoonipigmenti, muud nipet-näpet ka ja külmkapp nukrutseb samuti päris kenasti. Vaja oli käia neljas kaupluses. Kui olime kahes ära käinud, keeldusin autost välja tulemast- shoppamisstress:D ja edasi toimetas abikaasa autos koostatud nimekirjade järgi. Igati arukas, pole hetkeostusid ega midagi. Et päike oli nii kenasti paistma hakanud, otsustasime, et õhtusöök on terrassil- grillkana ja igasugu värske kraam, mida omal veel pole ja maasikad ka! Et suvi ju ikkagi:)
Kodus! Päike! Mis sa hing veel igatsed:) Söed hakkama ja ...... no mida? Paduvihm! Ja veel milline valing! Nüüd ma tahaksin küll juba jalgu trampida:( Miks meie siis nüüd sel aastal need erilised väljavalitud olema? Egas midagi, oleme siis maasikate ja muu rohelisega toas ja vaatame, kuidas üks hoog järgneb teisele ja kujutame ette, et on suvi:(
Aga homme on nii palju iiriseid avanemas









5 comments:

  1. Süüdistan Sind ja kõiki teisi blogipidajaid ohtlike viirusaiguste levitamises:) Mind on ka tabanud nüüd jrgemööda orhideede, hostade ja iiriste hullus ja sinna ei pidanud isegi vaktsineeriine aitama. Ükspäev sõitsin maha pea 400 km, et käia iiriseid toomas...
    Imeilusad on Su iirised!

    ReplyDelete
  2. Mina olen iirisetõvest paranenud, kuna nelja aasta jooksul pole ükski uutest iiristest meie aias õitsenud ja ega kavatse ka sel aastal. Imeilusad on nad sellegipoolest.

    ReplyDelete
  3. Jah, padukaga on hull, aga meil oli eile terve õhtu kuni ööni välja selline kummaline asi, mda sajuks nagu nimetada ei osanudki. Udu ta ka ei olnud. Õhk oli lihtsalt suuri veepiisku täis, mis siis vaikselt maa poole vajusid. Selline tunne oli, nagu oleks õhuniiskus vähemasti 300%. Ja sellega sai üsna edukalt kaevata-istutada. Potitasin mehele saardeviimiseks sireleid ja teile toomiseks 2 kuldvihmapojukest ja 4 hõbepuutitte vist. Kas hõbepuule oleks rohkem soovijaid? Ega nad tegelikult vist nii tited polegi, kui välja näevad, nad on niidukialusest murust välja kaevatud ja ladvad tõenäoliset mitu korda maha pügatud. Vanasti niitis selle puukese ümbrust naabrimaja poiss ja kui ma nüüd lõpuks omale niiduki ostsin, nägin ise ka, mida seal maha niidetakse.

    ReplyDelete
  4. Iirised on imekaunid tõesti. Minu aias ainult siberlastele meeldib - aediiristega mitu korda katsetanud ja ikka aia taha läinud. Ongi hea tegelikult - vähemalt ühest pisikese viiruse vastu on seega immuunsus tekkinud :D Aga teiste juures imetlen neid ikkagi.
    Mul siberlased veel ei õitse. Aga õienuppe on oioi kui palju. Kollane võhumõõk tegi küll esimesed õied lahti. Ja ka kollane päevvaliilia, mille möödunud aastal Mirjami poolt koju tirisin õitseb teist päeva järjest. Sorti ei tea - Mirjam ka ei teadnud. Aga selline hästi kärts kollane, sidrunilõhnaga ja tumedate õievartega.
    Ja vesiroosid mul täies hoos. Muudkui tuleb neid õisi. See oli sul hea soovitus, Muhedik, et tiiki ei tohi igal aastal veest tühjaks lasta. Mul nüüd 3 aastat vesi vahetamata ja vesiroosid on silmnähtavalt suuremate õitega ja paksult õisi täis. Varsti vist kasvatavad tiigi kinni, kuigi on korvide sees.

    ReplyDelete
  5. Deia, see vast ongi sidrunkollane päevaliilia Sul. Tema õitsemisaeg ongi praegu. Sa googelda. Meil algab kohe jälle äike ja ma ei saa Sulle linke anda.
    Annan tavaliselt seda nõu, mida olen aastaid proovinud ja mis on end õigustanud- ja mul on hea meel kuulda, et Su vesiroosid ja tiigid tunnevad end hästi.
    Aga viirushaigused tabavad ju ikka neid, kelle immuunsüsteem on mingil põhjusel juba nõrgestatud:DDDD

    ReplyDelete