Saturday, June 12, 2010

JÄRGMISED :)

Neoonsinise sillerdusega ´Megabucks´ ´Starring´. Kahjuks osutus kontrollimisel sordinimi valeks. Selle õrna ja elegantse iirise nimi on hoopis ´Striking´. Tuleb välja, et juhtub ka parimatel. Ju need pakkijad lugesid ainult kaht esimest tähte, aga mina nägin tuvastamisega vaeva mitu tundi, sest säärase välimusega sorti minu tellitute hulgas polnud ja vaja oli üle vaadata kogu Cayeux´ kataloog. Ega ma eriti pahanda, sort on ju väga ilus
veelkord


12 comments:

  1. Starring on ilus!
    Mulle on üldse viimastel aastatel hakanud rohkem meeldima sellised puhtad ja natuke külmad värvid. - tea kas vanadus hakkab ligipressima ve :DD

    aga meil on siin nii kõva tuul ja torm ja vihm - kuidas sul õnnestus üldse midagi pildile saada - meil siin kõik lendab

    ReplyDelete
  2. Tallinn kah lendleb!

    Kiidan samuti kõiki-kõiki-kõiki iiriseid ja kõiki-kõiki õitsejaid ja juurikate jagamisel sooviks hoopis hostasid kui miskit jätkub.

    Helve e. toompeale

    ReplyDelete
  3. vot nüüd ma ütlesin küll endamisi vau! Millised pildid ja värvid.

    Aga Hollandi teema juurde. Mu laps läheb kuuks Hollandisse. Kui ta tagasi tuleb, kas kellelgi on kogemusi - kas taimi võib üle piiri tuua?

    Esimesed nädalad Rotterdamis, sealt edasi Amsterdami.

    ReplyDelete
  4. Tegelikult võib EL sees tuua taimi küll kui mõnele neist pole kehtestatud karantiini (minu teada ei tohi Lätist tuua sireleid). Uuri internetist tollieeskirju, sest igas riigis on mingid väikesed erisused ja vaata ka taimetoodangu inspektsiooni lehte, seal peaks need taimekeelud kirjas olema. Tolliametnikud vastavad ka telefonitsi päris hästi. Mde, mu laps elab Rotterdamis:)

    Deia- vanaduses eelistatavat ikka roosat, eriti mehed:DDD Ja selle pildistamisega on ka nii, et ühe korraliku võtte saamiseks kulub pea tund, ei tea kuhupoole end kallutada ja sadu tühje klõpse tuleb kustutada. Värvid vastavad tegelikkusele.

    Toompeale - kahjuks ma tänavu küll hostasid ei jaga:(, nad alles ju said paika, aga kui vähegi jõuan, siis siberi iiriseid ja mõne aediirise pean küll üles võtma.

    ReplyDelete
  5. Mina ikka sinise fännaja, mitte et teised värvid ka ei meeldiks, aga kui see Best Bet on seda sinist tooni, mis mina oma (mul ju kontrastsust tublisti maha keeratud) kuvarist näen - võrratu! Hamsterdasin ta isegi (lubad ju?) oma pildipanka, et vast ikka saan ka oma siididega kunagi (lootus sureb ju viimasena :D) tegelema hakata.

    Aga meil ka tormab ja lõunapaiku jäi vihm ka järgi ja sain ikka mitu tundi oma taguotsale taevast näidata :DDD
    Kuule, Sa polegi ju minult ühtegi taimekest saanud, ütlesid, et vesiheina vähe - kas panna potti? :DDDDD

    ReplyDelete
  6. WOW! ´Megabucks´, millised värvid! Nii kaunis!

    ReplyDelete
  7. see megabucks on väga ilus! see on üks neist kahest iirisest, mis ma eelmisel aastal cayeux'st tellisin. aga vist ei näita sel aastal oma õit. kuidagi õnnetum ja väiksem on kui teised.

    aga tuul on meil ka selline, et viib maja teise kohta. ma näitasin ka mitu tundi oma taguotsale taevast ja pidin suusamütsi peas hoidma, et kõrvad pähe jääks.

    a see sinisearmastus küll vanusega ei tule. ikka roooooosad ja oranzhid ja kollased ja punased peavad kõik lilled olema... kuigi mine tea, võib-olla tuleb ka ja mulle lihtsalt ei ole veel vanadus ligi pressinud :P

    ReplyDelete
  8. Hiline-ma küll ei tea, kuidas Sinu arvutist paistab, minu omas on küll õiged värvid-väga ilus kahetooniline sinine, alumised samtised, ülemised heledamad matid, puhtad toonid. Väga suursugune sort.

    Trumm- ongi vanadus, sellega kaasnevadki need roosad ja punased:D, aga sinise ja lillaga pidi nii olema, et see on kaasasündinud:)

    ReplyDelete
  9. Oh! - nool südamesse! Mul ei olegi enam seda ilusat-ilusat sinist aias, kui võrratu sinise tooniga kassisabad kuuseheki juurest teistesse kohtadesse kolisin, ei kohanenud nad kusagil ja nüüd ka mu sinine aediiris kadunud :( See kes on on ülemine osa tiba lillatooniline, ainuke, kes veel silma rõõmustavad, on akakapsas ja siberi võhumõõk (teised on tiba lillatoonilise või heleda sinisega)

    ReplyDelete
  10. Tulin just 2 vihma vahel pildistamast. Lähivõtted toovad ilu nii esile! Tundub uskumatu, millised värvid ja üleminekud ja seda meie kliimas.


    Amsterdamist.
    Siis võib olla oskad juhatust anda, mis suunas oma laps lilli otsima saata :) ?

    ReplyDelete
  11. Ega ei oskagi, sest ka seal ostetakse taimi põhiliselt sellistest aianduskeskustest nagu meilgi ja tootmiskohtadesse pole ma tütart saatnud. Ja kuna Holland ise püsikuid eriti ei kasvata, vaid ka paljud aiandid ostavad neid põhiliselt Poolast sisse, siis mitmete vahendajate tõttu on vähemalt püsikute osas seal tegemist suure segadusega, sordiehtsuses võib kindel olla vaid siis kui taimed õitsevad. Seepärast olen ma eelistanud taimi tellida otse tootjailt. Hollandist tasub vaadata ainult tulpe ja liiliaid, nende suured tootjad Euroopas on just seal.

    ReplyDelete