Thursday, April 30, 2009

TEINE KATSE

ÕNNESTUS. Lõpuks ometi olen ma lahti oma õue kõige suuremast häbihunnikust. Siin maja ees oli üks väga suur lohk, mille otsustasime täita. Mitu suurt koormat mulda selleks saime üsna ruttu. Aga mida ruttu ei saanud, oli väike traktor. Terve möödunud suve pidin neid hunnikuid "imetlema", kuigi traktor lubati kohe-kohe. Talvel paksu lume all meenutasid nad 2-küüruga kaamelit ja olid kuidagi talutavad. Kevadel varakult alustasin uusi läbirääkimisi ja kui see õnnetu riistapuu siia jõudis, läks ta rikki. Aga eile siis lõpuks olid need hunnikud kadunud ja kohe muru ka külvatud. Mõne aja pärast ei meenuta siin enam miski seda jubedust:)
Tagaplaanil on näha suur põletamist vajav rämpsuhunnik. Kui tuul peaks vaiksemaks jääma, saab sellest uhke maitule. Aga seda rämpsu, mis põletada on veel vaja, tekitavad mu meelest igal öösel mingid paharetid juurde, olgu küll, et päeval jälle mingid head haldjad aitavad seda kogust vähendada:) Otsa ainult ei taha see praht saada.
Teine hunnikute koht oli päris tee ääres. Vanasti ehk oleksime nii eelmise kui need labidagagi laiali visanud, aga nüüd ei käi enam meie jõud neist üle.

Täna näeb see koht veel niisugune välja. Veidi on vaja rehatööd teha ja kruus pinnasetihendajaga ka üle käia. Aga neis töödes ei sõltu me enam teistest. Ja varsti ongi siis sõprade tarvis väike parkla valmis. Väravad ka paigaldatud. Jääb teha veel jalgtee maja juurde.



Kevad aga astub päris pika sammuga edasi. Aed on sini-valgest muutumas kuldseks. Õitseb `Gold Coin`




forsüütia `Northen Gold`. Ta peab veel mõnda aega - kuni vanemad oksad puituvad, veel puuris elutsema - muidu teeksid igasugused elukad talle liiga



Forsythia nana


Aga eile õhtul läks äkki väga külmaks. Sooja on ainult +7C. Mina ei nõidunud ja pole milleski süüdi:)
See on see Trummi märtsilõpu udutamine. Ise ta on jooksus kuskil soojal maal, imetleb magnooliaid ja muid õitsvaid puid ja meie siin nüüd külmetagu:D
Ja muidugi maarjapäeva teine öö oli ju ka külm, nii, et kannatame umbes 5. maini, siis läheb jälle soojemaks kuni kuu keskpaigani.


4 comments:

  1. Mis tähendab - läheb soojemaks kuni kuu keskpaigani? tahad öelda et me peame VEEEEEEL külma taluma? Mina protesteerin!!!!!
    Aga muidu kena kevadpüha teile!

    ReplyDelete
  2. Häid pühi!

    Ma vaatan, et sul mitu nõlva maakividega vormistatud ja sellised kenasti umbrohust puhtad - kas nende maakivide all on mingi kangas või mürgitad või kuidas sa seal kivide vahel umbrohtu väldid?

    ReplyDelete
  3. Enne kivide paigaldamist on pinnas mürgitatud, siis peenravaip ja kivid. Juurumbrohud läbi ei tule ja kui mõni end külvab, saab selle kergesti kätte.

    ReplyDelete
  4. mina põle miskit teind! a siin muidu õitsevad kastanid, pärnad, magnooliad, rodod ja muud... mde, belgias on metsa all rodovõsa samamoodi nagu meil on lepavõsa. umbes 5 m kõrge ja läbipääsmatu tihnik...

    a öelge täpsemalt, millal soojaks läheb, siis ma tulen tagasi :P

    ReplyDelete