Thursday, April 9, 2009

SULAME

Mõni kiitleb siin 20-kraadi soojaga, teine kekutab õitsvate kirsside ja forsüütiatega, kolmas saadab mulle juba äraõitsenud tulpide pilte.
Meie aga hakkame alles tasapisi suurest lumest välja sulama. Lõunasse avatud mäekülg on praktiliselt lumeta, aga orud ja kõik madalamad kohad ja ka meie lilleaed on veel lume all. Siin juba midagi sulab, aga on kohti, kuhu ma veel ei üritagi tükkida, vajuks ikka vist päris sügavale sisse.
Kivimüür on ka peaaegu lumeta. Kaktused on talve üle elanud, aga näevad praegu välja nagu lontis kõrvadega jänesed. Nad on targad- juba sügisel püüavad end liigsest veest vabastada, et talvel rakud lõhki ei külmuks.

Ja kus aga vähegi musta maad paistab, on esimesed õiekesed end päikesele vastu sirutanud. Tõsi küll, tänases vinges tuules ja südapäeval +2C juures nad ainult lõdisevad külma käes.











Punase õunapuu otsas aga paistab praegu üks imelik asi. Ta on nii kõrgel, et ei saagi aru, kas see on olnud mingite lindude elupaik või on tegemist nõialuuaga. Pesa jaoks aga natike suurevõitu. Selle puu oksad on nii peened ja nõtked, et otsaronimine ei tule ka eriti kõne alla. Eks me uuri edasi..




6 comments:

  1. see on mingi linnupesa. meil on lausa üleöö viirpuu otsa tekkinud, samasugune. viirpuu otsa ka ei roni. see on suuuuurrrrte okastega.

    aga küll teil ikka hakkavad kõik lilled kiiresti õitsema. lumi sulab ka justkui nõiaväel!

    nii et juunikuus iglut ikka ei näe:))))

    ReplyDelete
  2. No ma ju ütlesin, et nüüdseks lähete teie oma õitega meist ette - mul siin alles kõige-kõige esimene krookus aralt näitab oma lillavärvilist ninaotsakest.
    crizes - meil on siin soojakriis :P

    ReplyDelete
  3. Oh, lumekupud ja lumeroosid on tavaliselt ju selleks ajaks ära õitsenud, aga praegu on esimesed veel paksu lume all ja suur koloonia lumekuppe ka. Ja see krookuseke on ka lihtsalt lagedale ära eksinud. Lumikellukesed aga hakkavad varsti naturaliseeruma :DDD, eks nad paljastel kinkudel õitsevad.

    ReplyDelete
  4. Noh, nüüd ka teie õue kevad potsatanud :)))
    Aga minul osa lumikellukesi alles alustab õitsemist, aga see-eest mul võilill eile päikesega lõi õie lahti ja tomatid said ka paar tundi õues päevitada. Täna küll samad kraadid, aga pilves ja pime.

    ReplyDelete
  5. Ma peaks oma lumeroosi ka vist teise kohta vedama, kuigi nad pidid ümberistutamise suhtes suht pahurad olema. Lihtsalt istutades ei tulnud selle pealegi enam, et meil võib ka lumine talv tulla, see koht sulas vaat et viimasena lume alt välja.

    ReplyDelete
  6. a meil oli ka üle 20 kraadi sooja eile!!! suuuuperilus ja -hea. :) ja igasugu hekid juba tasapisi õitsevad.

    ReplyDelete