Monday, April 6, 2009

ET SIIS KEVAD???

Kuigi ka meie aed ilmutab esimesi sulamise märke, otsustasime laupäeval ikkagi sõita veidi põhja poole- seal pidada juba kevad olema:)) Et vaataks ikka oma silmaga, mitte ainult piltide pealt. Umbes 5 km pärast algas mingi hall aeg - hall asfalt, hallid põllud, hall kulu, hallid teepeenrad. Kevadet ei kuskil. Veel veidi linna poole. Seal kohtasime suuri pardi- või luigetiike:) Lumi põldudelt läinud ja nüüd on saabuvatel linnukestel, kus maanduda. Linn siis. Hall, porine, tolmune, räpane. Ei mingit linnulaulu. Kui nüüd automürinat selleks mitte pidada. Ei mingit kevadet.
Aga kodus. Näedsa, sulame ju:))) Ruttu koju tagasi, siin on vähemalt päike ja valge-valge maailm. Linnulaul ka. Kuulsime kiivitajat ja palju teisi linde, keda ei oskagi hääle järgi täpselt määrata ja kuulsime-nägime lõokest. Kohal on ka sookured. Väärikad harakad tatsavad lumel ringi nagu pingviinid:))) Kirju liblikas lendles, trepil oli paar sipelgat.
Ja tekid saab õue tuulduma viia. Terrassilt kühveldasime lume labidatega ära.
Peidust hakkavad tasapisi välja saama ka põõsad. Nii see siis käib:)))


Peidus olnud aiamööbli tunneb ka juba ära.


Tänane pilt. Öösel on vist veidi sadanud, terrass oli märg ja hommik väga sombune. Lõunaks oli päike jälle väljas. Temperatuur mitu päeva juba päeval vilus + 8C ringis.
Sulab:DDD Turbaaias paistab juba veidi musta maad. Aga lumi on nagu märg suhkur. Raske ja kleepuv. Lihtsam on jalg saapast välja tõsta kui püüda neid radu pidi kõndida.
Toonekurg saabus. Kuidas ta selle lume alt söögi kätte saab, on küll tema suur saladus.



Ja nüüd õhtul potsatas lauale üks uus raamatuke- mis valmis ka minu väikese abiga:D.
Kevad! Mis siis, et veel paksu lume all. See päike ja õhk ja hääled.... Küll need lilled ka tulevad- siis kui teistel enam midagi õitsemas pole:))




10 comments:

  1. No meil on tänaseks lumega küll jokk. Oli küll palju teist aga paar päeva päikest ja läinud ta oligi!

    ReplyDelete
  2. No teil seda va lumekest ikka jätkub :)) Seda sa nõidusid seal.
    Ja kui see kõik ää sulama hakkab - siis on uputus. Aga mu mäletamist mööda, su majake vist künka otsas oli, niiet uputus sind vist ei ähvarda. Mui peaksid vist tõesti Köögikatalt paati laenama:)

    ReplyDelete
  3. Noh, mina tabasin end täna sellelt, et linna sõitma hakates viipasin metsaserval külaristmiku juures kõrvalistuvale tütrele õnnelikult - näe, lumi! Oli seal veel väike kuhjake suurest teeltlükatud lumevallist alles. siin-seal leidub veel nats jääd ka, aga üldiselt kõik lännu.
    Hommikul kuulsin ka lõokest. Ja hane(lagle)parved panevad juba peaaegu kogu aeg üle peade.
    Muide, kui kuskilt juba mustad laigud vms väljas, siis selle 8 kraadiga kaob see ikka kibekiiresti. Meil kraade ikka napib teiega võrreldes. Ei imesta üldse, kui Sinu lilled minu omadest ette jõuavad.:oP

    ReplyDelete
  4. :):):):) Uimaivõi, see on küll üks udujutt! Ei, käojaanijutt ikka. :P

    ReplyDelete
  5. meil siin kirsid ja forsüütiad ja...!

    ReplyDelete
  6. Pole siin mingit udu ega kägu:)) Udu oli täna hommikul. Aga kui kursoriga pildile lähed, näed ju kuupäeva, pildid on tõesti just nüüd tehtud.
    Ja kui lund on palju olnud, siis tekib minu jaoks üks lisa-aastaaeg, see on poriaeg. Hall ja räpane ja see mulle ei meeldi. Seepärast ongi see valge veel nauditavam, vähemasti on puhas. Hmmm, me küll pillume nüüd paljudesse kohtadesse tuhka, et tamed ei jääks jäävangi.
    Ja pole siin miskit kekutamist kirsside ja muude värkidega:DDD, nad meil ju ka olemas, aint talveunes veel.
    Ma ei tea, mis see on, aga mulle kohe praegu meeldib, et ei pea aias veel nii hirmsasti rabelema:)))

    ReplyDelete
  7. A´ mis raamat?
    Minul kukkus kevad õue - potsti! oli-oli paks lumi, päev sadu, päev 16,6 ja päike, õõsel 6.4 ja padukas ja lund vaatan juba teist päeva Muhediku blogis :))))

    ReplyDelete
  8. Kuramus, ajasin täpitähtede koodid sassi
    - öösel siis :)))
    Mul juba teist päeva värskeõhumürgitus :)

    ReplyDelete
  9. Raamat või? Raamat on A.Kähri "Aedniku aastaring". Päris nauditav lugemine. Arvan, et algajaile on seal üksjagu häid ja vajalikke nõpunäiteid. Vaata või KK foorumit.
    No minu osa on seal vaid mõned pildikesed:) Ilusakesed:DDD

    ReplyDelete