Tuesday, August 9, 2011

VIHMANE ROOSA

Esmaspäeval sadas 12 tundi jutti, pidas väikese vahe ja siis tilgutas veel mitu head hoogu. Oligi tõeliselt laisk päev, sest õues polnud midagi teha ja toas ei viitsinud midagi teha. Ja ei mingeid plaane ega Plaane praegu:).
Täna öösel sadu jätkus, keskhommik oli küll pilvine ja tuuline, aga kuiv. Ja mida siis üks oma taimepottidega hätta jäänud inimene teeb. Istutab:) Ei hakka praegu seletama, kuimitu hostat, bergeeniat, geraaniumi ja veel mõned pudinad oma koha leidis, aga see osa, mis katmisele kuulub, on nüüd täis istutatud ja mul on veel jäänud ainult 3 (loe kolm)!!! potti taimi. Need taimed jäävadki praegu sinna kosuma. Aga maa oli kenasti märg, kohe ei teagi, kui sügavalt, sest 1,5 labida sügavust oli küll märg. Ja nii kui kallutasin viimasest potist taime välja, hakkas uuesti kastma. Ikka kenasti ja ladinal. Kõige vanem veesilm on oma ära auranud 30cm tagasi saanud ja kui nii edasi läheb, hakkab ta ajama üle kallaste. Suuremate puude juurteni vesi ilmselt veel jõudnud pole, aga kõik muu tunneb end küll väga hästi.

Vahepeal jõudsin kiiruga pildistada uusi õisi.
Väga ilusate tumeroheliste lehtedega õievart veepinnast kõrgemal hoidev `Perry´s Magnificient`. ja `Social Graces´ jõudis vaatamata vihmale oma õie ikka lahti teha.






5 comments:

  1. Lahe!
    Meil pidi olema terve päev laussadu, aga tuli ainult paar suurt padukat, niiet planeeritud tubase paberitöö asemel sain hoopis terve suure saunakatuse rohitud. No olid aga suured ristiku- ja tema sugulaste mättad tekkinud! 13 suurt (16-liitrist) ämbritäit loopisin alla ja pärast pidin muidugi ära ka vedama. Vot sulle kergemat päeva.

    ReplyDelete
  2. Kui suure õiega see Perry´s on?
    Minu PSuper Rose esimene oli küll oodatust(lubatust) poole väiksem 6-7 sm.
    A nende iiristega hullutad :DDD

    ReplyDelete
  3. Me oleme täiesti läbi ligunenud. Üleeile roosidele auke kaevates tuli 40cm sügavusel vesi vastu ja seda künka otsas.Suur tiik on ääreni täis. Täna hommikul tahtsin kolleegile sünnipäevaks lilli lõigata, no kõik on vihmast nii sodiks pekstud, et polnud midagi atraktiivset.

    ReplyDelete
  4. Mu arust on kõigil uutel lubatust hoopis väiksemad õied, selle Perryl ehk 10cm, aga nad on ju ka alles lapsukesed, lehtigi ju hulga vähem kui isegi jagatud/lõigutud vanemail, eks järgmisel aastal on näha.

    ReplyDelete
  5. Vihmane roosa kõlab mõnusalt! Thelale lohutuseks, et nii suur vihm peksab metsas seened ka välja:)

    Muhedik,istutamine käis juba kaetud alal? Igatahes väga muljetavaldav kogus. Nüüd pole muud kui, et nad kasvaksid ka, aga teil kasvavad nad nagu nii :)

    blogger ütleb befreckc, peaaegu nagu perfect :)

    ReplyDelete