Sunday, August 14, 2011

PROJEKTIVÄLINE ehk nagu punane rätik härjale

Hunnikud on ühed imelikud asjad. Kuigi peale nende mingiks otstarbeks tekitamise tuleks nad ära kasutada ehk ära kaotada, on neile hoopiski omane paljuneda ja suureneda ja end püsivalt sisse seada.
Kõige jubedam neist oli minu jaoks ükskõik mis ilmakaarest või aiaosast vaadatuna kord suurenev, kord veidi vähenev, aga mitte kunagi kaduv hunnik, mille kohta kõik teised seletasid, et see olevat äärmiselt vajalik lõkkeplats, aga minu arust oli ta meie õue kõige ehtsam peletis. Mida koledamaks ta minu jaoks muutus, seda rohkem ta end mu vaatevälja sättis ja seda rohkem ta mind ärritas.
Võiks ju olla päris heas vaated kui neid ei lõpetaks säärane asjandus


Isegi vanast aiaosast vaadates oskas ta mulle otsa vahtida:(




Hunniku kõrvale tekkinud labidas laseb oletada, et mu igapäevasest virinast on vist kasu olnud:)





Täna õhtuks on ta siis lõpuks kadunud:)



Et ta mitte kunagi ei mõtleks selle kohale tagasi tulla, istutasin sinna ruttu-ruttu ühed pisikesed vahtrad (A. micranthus), kes kohe ootasid säärast tuhahunniku aset. Jaapani mäenõlvadelt pärit lubjalembid ei kasva meil kindlasti suurteks puudeks, vaid jäävad tõenäoliselt keskmisekasvulisteks põõsasteks. Ma loodan, et nad meil ikka vastu peavad, sest olen neid mitu aastat karastanud ja kõikvõimalikul viisil väntsutanud.



Hoopis teine asi ju:)



Ma ei tea, kuidas teistel, aga meil tekib seda põletamist vajavat kraami iga veidi aja tagant ja üks säärane koht peab majapidamises loomulikult olema, nüüd valisime säärase, kus ta kedagi ei sega.



7 comments:

  1. ma naersin südamest sinu punaseks värvitud segaja üle :D Sinu aias kõndides mõtlesin, et vaat, kui vajalik asi :D Ongi ju. Aga küllap ta leidis õigema koha. Hoian vahtratele pöialt!

    ReplyDelete
  2. Vaated on, vaatamata sellele segajale, väga ilusad.

    ReplyDelete
  3. Sa oskad ilusa ka ikka veel ilusamaks tahta ja saada. :oD
    Hoian ka vahtratele pöialt.

    ReplyDelete
  4. Meil on isegi kaks lõkkeaset, kuhu kipub sodi kogunema. Mitu aastat juba on plaanis vähemalt üks ära likvideerida, aga niikui ma selja pööran, on sinna miskine sodi tekkinud :(. Ja ega ma isegi patust puhas siis enam pole, ikka tassid sinna, kus lähemal.

    ReplyDelete
  5. Vau, millised hunnitud vaated! Eks ta nüüd teine tera ole tõesti... Oi kui palju on minu aias kohti, mis mind häirivad ja silma kriibivad, kuid üle oma varju ei hüppa ja nii ma end lohutangi mõttega, et iga asi omal ajal. Pisikestele tegelastele uuel kohal kiiret kosumist ning pikka iga seal! :)

    ReplyDelete
  6. A ausalt öelda ma seda hunnikut ei pannud tähele, ju siis oli hulga huvitavamat uudistada, isegi ühelgi pildil seda pole :DDD
    Tavaliselt ikka on nii, et oma aias näed suuremalt jaolt häirivaid asju, neid mis tahavad veel korrastamist ja ümberkorrastamist ja loomulikult oi kui palju umbrohtu, teiste aias ainult aia ilu ja ilusaid taimi ning imestad, kas teistel siis kunagi umbrohtu ei kasva :DDD

    ReplyDelete
  7. Icc! :D

    Miskipärast on vahel jah nii, et ilusta, varja ja vaata mööda palju tahad, aga asja lahendab ikka üks kiire "operatsioon" ja häirija likvideerimine. Palju lihtsam, kui end aastate kaupa rahustada ja muudkui kümneni lugeda. :)

    Ehk et - kaunistamise kõrval on koristamine (kärpimine, väljajuurimine jms "negatiivne tegevus") ikka väga oluline.

    ReplyDelete