Thursday, August 25, 2011

MIS TOIMUB?

Linnuterror. Kõige ehtsam. Kümmekond pääsukesepaari üritab hakata akendele pesasid ehitama. Nüüd, augusti lõpus? Kas siis sel aastal ei tulegi talve? Sellist asja pole ma veel näinud. Ma ei taha, et nad mul kõik ära reostaksid. Üldiselt kardavad nad mul ruloo liikumist, eelmisel aastal avastasin. Täna pole tuult, kas ma peangi siis päev otsa seda siin liigutama hakkama? Või oleks targem väljaspoole akent liikuv kull meisterdada?



7 comments:

  1. Seda ennegi juhtunud, et pääsud septembris pojad välja hauduvad ja paari nädala pärast ära lendavad, jättes pojud surema.Paar aastat tagasi ka üks põõsalind tegi pesa ja munes kui teised olid juba lahkunud

    Mul vallutasid tänaöösi nahkhiired maja, meil Kass Kurepojuga oli tükk tööd neid välja saada ilma majarahvast ehmatamata.

    ReplyDelete
  2. a see pidi õnnelik maja olema, kuhu pääsukesed pesa teevad :)

    ma juba mõtlesin, kas ja kuidas peaks neid hakkama enda juurde meelitama :D

    ReplyDelete
  3. :D
    Kui peaksid lõuna poole sõitma, võta kassipuur kaasa, saad kõik omale ja Thela unistuste mägra pealekauba, kuidas nad teda Deiaga jagavad, otsustavad ise:)

    ReplyDelete
  4. Meil ka pääsud vist juba kolmandat korda ennast pesale sätivad. Kui nad mõned aastad tagasi üritasid katuse räästa alla pesa teha - ajasime neid samuti minema - just sellepärast, et olime just välisviimistluse valmis saanud ja nad paganad ju s.tuvad kõik seina täis. Aga nüüd on nad avastanud tuulekarbis ühe augu, kustkaudu nad katuse alla saavad ja nüüd juba teist aastat neil pesa seal. Pessa minnakse ja tullakse sellise vihinaga, et teinekord on tunne et lendavad mul nina peast ära :) Ja hetkel on nad jälle vihisema hakanud - järelikult siis kolmas pesakond hakkama pandud.
    Aga nahkhiiri pole hetkel meil enam näha olnud. Jaanipäeva paiku ja juuli alguses mõned korrad nägin - aga nüüd enam pole näinud. Kaks võimalust: kas on ööd liiga jahedad nende jaoks või siis solvusid nad möödunud aastal meie peale, et me neid tuppa sooja ei lasknud :D ja välja peksime

    ReplyDelete
  5. ehhee - mägra võtaks küll vastu, kuigi mul pole õrna aimu, kuidas teda kohtlema peaks :D

    ReplyDelete
  6. Pääsukeste värki rääkis mu sõber ka, aga et teil juba kolmandad!

    Seda mägra hamsderdamist tahaks ma päris oma silmaga näha ja jagamise osast tahaks lihtsalt takka järgi lugeda:D

    blogger:latspr

    ReplyDelete
  7. Mäger kuluks ära küll, ma arvan, et teda polegi vaja kohelda, kohtleb ennast ise :D

    ReplyDelete