Thursday, October 23, 2008

SAIUKESED

Tegelikult mulle meeldib süüa teha. Mõnikord. Siis kui vaim peale tuleb. Hea tujuga. Headest asjadest. Normaalsetes kogustes. Rahulikult, kiirustamata. Proovida uusi maitseid ja maitseaineid. Veidi mõelda ja vahel katsetada. Eile katsetasin kotletitegu uue piprasegu Orange &Pepper`ga, veits ikka küüslauku ja ingverit ka. Proovige!
Täna mõtlesin, et vaja on ikka oma tehnikat põhjalikult tundma õppida. Ei olnud veel saiamasinaga tainast seganud. Esmane mõte oli teha võisaiu. Aga taigna kerkides tekkis äravõitmatu magusaisu ja nii said neist kaneelisaiad. Võtsin taigna tarvis saiaraamatu ühe pärmitaigna retsepti, milles jahu kogus kõikus 50 g, Panin seda miinimumkoguse, oleksin pidanud panema maksimumi. Ja ühe telefonihelina pärast oleksin nad peaaegu ära kõrvetanud. Viimasel minutil said ahjust välja. Nii, hernesupp, see vanaaegne - võibolla veidi vürtsisem - ka valmis. Paras aeg mees õuest sooja saialõhnalisse tuppa kutsuda.
Ooohh, ma oleksin ehmatusest peaaegu lakke hüpanud. Äkki selgest päikeselisest taevast niisugune rahesadu vastu akent. No mida ta seal külma käes veel ukerdab?

6 comments:

  1. /trumm jõllitab ekraani... siis sulab vaikselt ja dematerialiseerub ekraani sisse... materialiseerudes uuesti majaso...ee... muhediku kööki.. virutab ära kõik tema suurepärased kuklid.. ja haihtub, materialiseerudes jälle teispool ekraani oma arvuti taga/

    ühesõnaga - uimaivõi, andke kohe siia need saiukesed!

    :D

    ReplyDelete
  2. Mmmmmmmmmmmmm, mul on just kohv, aga pole ühtegi saiukest sinna kõrvale. Tegelikult meenub, et tegin hommikuks ju rosinasaia, ehk on seda veel järel.

    ReplyDelete
  3. Ehheee! Kohe nii ei saa miskit. Kõigepealt süüakse ikka taldrikutäis suppi ja siis vaatame.

    ReplyDelete
  4. Aga mul supp söödud, kana-riisi ja ahjuribi ka.
    Vot söögitegemine mulle küll ei meeldi, aga pole miskit parata kui kõht tühi, siis ikka teen.
    Ja minu jagu kaneelisaiu võid siis teistele jagada, kaneel ilma õunteta kohe kuidagi ei maitse.
    Mis jama see täna on? Ei lase kuhugile kommentaari panna kui pole sisse loginud :(

    ReplyDelete
  5. just-just! te sööge see supp, kasvõi mitu taldrikutäit. ma lepin kuklitega :)

    ReplyDelete
  6. jajaja! eila lammaliha ja täna lammaliha ja omseks paistab jälle lammaliha olema... või ei! eila poepirukas ja täna poepir... lõpetage nüüd ära, onje!!! ma tahaks ka miskit head saada! see eestimaa sokolaad on juba tilgatumaks otsas. :( :D lapsepõlve süütud-muretud mängud, jajaa!

    ReplyDelete