Wednesday, June 24, 2015

JAANIRING

Eilne sombune, ajutiste päikesekiirte ja pigem vihmapilvedega pikitud päev jäi meil enamvähem kuivaks ja laskis õhtul kenasti tule süüdata. Kallama hakkas peale südaööd.
Jaanipäeval on meil ikka tavaks olnud, et peremees vaatab üle kogu aia ja käib läbi kõik ta nurgad. Tänane väga vastik tuul ja raske vihm rohkemat kui pisike ringike ei lubanud, aga tiir on ikkagi tehtud.







`Neat Trick` ja

`Swan in Flight` õitsevad meil esmakordselt

Mulle meeldikski kui kogu suvi jätkuks jaheda ja pilvealusena, aga ilma selle kohutava tuuleta. Vihma pole meil ei vähe ega liiga palju olnud. Täpselt parasjagu ja nii võiks see jätkudagi. Jahedapoolne ja õigel ajal kastetud aed on lopsakas ja külluslik, Õitsemine on pikk ja pidev. Varaste sortide viimased ja hiliste esimesed õitsevad kõik korraga nagu ei kunagi varem. Kõik õied on tummised, nii nagu nad ärkavad, nii nad lähevad, ükski värvus ei pleeku.

11 comments:

  1. Ma olen ka avastanud enda jaoks, et pigem sobib mulle selline jahedam suvi. Lõõtsutamine kuskil varjus ropu palavusega pole üldse oodatud, ja üldse ei häiri, et mul on tänagi villased sokid jalas. Õigus on, et õied kestavad pikalt, värvid on õiged ja kõik on lausa ebamaiselt lopsakas. Homme võiks natuke vihmavahet pidada, paar lubadust on vaja ära täita.

    ReplyDelete
  2. No mina tahaks ikka pisut soojemat - nii 22 kraadi oleks paras. Ja et öösel sajaks ja päeval oleks ilus (no mõni vihmapäev võib ka olla, et saaks tubased tööd tehtud :) ).

    ReplyDelete
  3. Minagi eelistan jahedamat ja pisikese pilve vastu pole samuti midagi. Õitsemine on tõesti erakordselt pikk sel aastal. Aga vihmale oleks küll palve, et kas sadagu või ärgu sadagu aga see törtsutamine ajab mind juba kurjaks :D

    ReplyDelete
  4. Ahjaa, unustasin veel lisada, et ma paluks sinise jõe üldvaadet ka.

    ReplyDelete
  5. Minagi olen jahedama suvega päri, ehk veidike võiks soojem olla neil päevil, mil plaan suvitada on (loe: päevil, mil ei tassi kive, rasket käru vms ja näiteks rohimise või istutamise päev on). See on muidugi natuke naljakas ka, ma ju hull külmavares :D

    aga see vihm, on jh viimasel ajal nagu imiku tagumik- iga veidi tagant jälle sorts. Sadagu siis korralikult või ärgu sadagu üldse. Pagan! :)

    ReplyDelete
  6. Ilusad vaated.
    Aga mina unistan kasvõi nädalakest korralikku sooja(võib õelda kuuma ilma)ja päikest,et see õige kodune suvelõhn(mändide) kätte saada.

    ReplyDelete
  7. Pojengid on Teil uhked :) See ´Neat Trick´on põneva õiega. Päris huvitav, mitu aastat peab veel ootama, et oma taime õis ära näha. Nüüd juba kolmas aasta :)

    ReplyDelete
  8. muidu on hea, aga veidi rohkem päikest ja tuuletut sooja (mitte kuuma) võiks olla. ja no see tuul on ikka tõeline fuioovina:(. köögikata ilmasoov on mu meelest ideaalne :)

    ReplyDelete
  9. Mina olen rohkem päikeselaps ja päikeselise ilmaga olen ka märksa energilisem ja toimekam. Kerge õhetus palgeil on üks ütlemata hea tunne. Samas meeldib mulle väga ka vihm... iga ilm on omal kohal ja mõnus, oleks vaid tasakaal!

    ReplyDelete
  10. Mulle meeldib ka praegune mõõdukas ilm, sest no ei saa kõike kõrvetava päikesega teha, kuigi ehk vaja oleks. Aga ees ootab juuli, ma ei tea yhtegi meeldivat mõõdukalt sooja juulit, ikka troopika...
    Et praegused värsked ja lopsakad vormid ikka kestaks ja suvi liiga närtsitavaks ei läheks. Sinu pojengipeenar on muljetavaldav ja iirised väärt syvenemist.

    ReplyDelete