Tuesday, May 26, 2015

AJAL ON HIRMUS KIIRE

Lihtsalt ei jõua, mitte kuidagi ei jõua ajale järgi. Ega me siis ainult tööd ei tee ja kõiksugu tarkusi ei uuri ja välja ei mõtle. Eile olime lihtsalt laisad ja ilusad ja uurisime, mis meil hetkel õitseb. Seda on palju, aga nüüd ma püüan küll mingi rida pidada ja segaputru enam üles ei lao. Muidugi, kui õnnestub, hooaeg on alles ees :)
Varasemaid tulpe ma eriti pildistada ei jõudnudki. Aga sellest polegi lugu, eelmistel aastatel on nad kõik jäädvustatud.
Osa eilseid on veel täies õies, osa alustamas, osa lõpetamas, aga need viimased on võtnud nii huvitava kuju, et las ka nemad olla selles reas.
`Gavotta`

`Cracker`
`Mickey Mouse` seda tüüpi tulbid mu lemmikud just pole, aga mõned säärased võivad ju aias ikka olla.

`Ice Cream` meenutab avanedes tõelist jäätisetopsikut, homme on ta veel ilusam, aga täies õies näeb välja kui ülekasvanud lohmakas kapsas.
Hilistest tulpidest on mu lemmikuteks rohelised tulbid (viridflora rühm)
`Green Wave`

`Formosa` viimane hingetõmme, lai roheline triip on seljalt peaaegu kadunud
Huvitava, kummalise värvikooslusega `Artist` on lõpetama hakates päris naljakas.

Veel paar, kellel ma kohe ei leidnud etikette, aga nad on olemas ja kui jõuan panen ka nimed juurde. Aga kõigepealt üritan maha istutada ja sõpradele ära pakkida ülesvõetud iirised, keda on pool õue täis
Liiliaõieline


ja eriliselt leekiv, kümnete meetrite kaugusele paistev


Päeva kirsike :). Tegelikult õitseb sarvjas pojeng ( nüüdne Paeonia arietina, endise nimega, aga lubatud sünonüümina P.corallina var. pubescens) juba päevi. Sügisel on tal imelised erepunased mustade läikivate seemnetega sarvilised õiekuprad



Kui on pikemalt mahti silmitseda, võib avastada, et köögiviljade õikesed pole sugugi kehvemad kui lilledel. Pildistasin maripaprikat `Aji Crystal` enne õue viimist toas


Küllap ma jõuan kord ka kaevamiseni :)

10 comments:

  1. Nii toredad! Kiire on jah see kevadine aeg, aga õnneks need värvikillud panevad korrakski seisatuma...

    ReplyDelete
  2. tulbid on kevadine kohustuslik peatumise ja imetlemise kohta ning teil on seal ikka mida imeteled ja mille jaoks hetk võtta.

    ReplyDelete
  3. OOHHOHOOO, see maripaprika on kaunitar, mitte, et tulbid ja kirsike ei oleks, kirsike pani südame kohe põksuma :D Aga kuhu aeg kaob, vot sellest ei saa kohe üldse aru.

    ReplyDelete
  4. hih, see sarvjas pojeng on ladina keelest otsetõlkes jäärapojeng :)

    trumm

    ReplyDelete
  5. Naljakas, ma tulpe teie aias ei näinudki. Välja arvatud neid äraõitsenuid, mille päid naaditalgute kõrval murda sai. Jällegi näitab väga hästi, et kõigele korraga keskenduda ja kõike haarata pole võimalik. Muide ma ei teinud Muhedikemaal mitte ühtegi pilti, kuigi aparaat oli kotis. Isegi seda mõtet ei tulnud sest isegi ei jõudnud piisavalt vaadata, hakka veel aega pildistamisele rasikama :D

    ReplyDelete
  6. Pildistamise ja puhkamise päevi peab ka aedniku nädalasse mahtuma - mida rohkem, seda parem. :)

    ReplyDelete
  7. Guugel sõi mu pika kommi ära...
    Armsad tulbid, huvitavad ja erinäolised.
    Veel Muhedikutalguid, sest see aed on väga hariv ja pererahvas samuti!

    ReplyDelete
  8. Tulbid on hiljem oma kolletuvate lehtedega peenras küll tülinaks, aga ilma nendeta ei kujuta ka kevadeid ette...Väga palju kauneid värve ja vorme on nende seas.

    ReplyDelete
  9. Kuidas ja kuna tulpide all ja üldse sibullillede all on multši kiht pandud. Et nad saaksid ka paljuneda (nina välja pista).

    ReplyDelete