Thursday, May 10, 2012

ROHELINE, VALGE JA NATIKE PÄRIS KIRJUT

 Roheline muutub üha külluslikumaks, lopsakamaks ja intensiivsemaks. Üritasin kokku lugeda ta erinevaid nüansse, aga loobusin. Iga väike valguse muutus toob endaga kaasa erineva väreluse ja tonaalsuse. Vahete-vahel on mul tunne, et ma elan-olen-liigun maali sees. Ma võiksin rahumeeli elada  üsna kaua ilma muude värvideta. Aga päris ilma suuremate või väiksemate värvilaikudeta poleks kevad ju kevad.
 Võrratu valge.
Raotu kolmiklill (Trillium sessile) `Album`
 Kamtsatka kolmiklill (T.camtschatcense)
 Mukdeenia (Mukdenia rossii) Õitsemist alustab ta peaaegu lehtedeta ja sel ajal on ta õied koondunud tihedatesse kerajatesse õisikutesse, mis veidi meenutavad kerapriimula omi. Mõne päevaga kasvatab ta dekoratiivse lehestiku, mis muutub järjest lopsakamaks ja kaunimaks, samal ajal võtavad õisikud õhulise pöörise kuju.
 Ega ma nüüd päris värvipõlgur ka pole:) Jagub nii roosat
 ja punast. Viimast jätkub nii suurtele tulbikogumikele kui okaspuude otsa.
Ei puudu aiast ka segased segapudru alad.
Täna puhkesid "pruudi" esimesed õied. Vana pärn ja haavad veel lehes pole, aga hostade ninad on hakanud eilsest maailma uudistama.
Mu ulgutaimed jõudsid eile kenasti koju. Aitäh kõigile asjaosalistele:)

6 comments:

  1. Kolmiklilled ja mukdeenia on suurepärased!

    ReplyDelete
  2. Igale oma, vastavalt oskustele, mina olengi alles selles nn segapudrustaadiumis ja kurrams, pean ütlema, et meeldib. Tasapisi kogun oskusi ja arenen ja arendan.
    See ju ongi tegelikult peamine, eks!
    Sul on ikka vägevust ja need huvitavad taimed, mukdeeniast polnud tänaseni midagi kuulnud. Jälle tera targem, vot seetõttu mulle see sotsiaalvõrgustiku värk istubki- iga päevaga jälle sutsu targem ja õnnelikum. Muidugi ka murelikum kui kedagi uut on peale nägemist väga vaja
    Kamtsatka kolmiklill - kaunitar oma valge õiega.

    ReplyDelete
  3. valged kolmiklilled on võrratud!

    Ja mina ka veel selles staadiumis, et kõik on segi nagu pudru ja kapsad - ja mida kirjum seda uhkem :D

    Kuigi pean tunnistama, et viimased aastad kipub ikka sinna grupeerimise poole juba kalduma :D

    ReplyDelete
  4. oh jah, kolmiklilli nägin esimest korda elusana Siguldas seekord. Tõesti ilusad ja elegantsed. Tõenäoliselt pean ka mina neid sügisel hankima all

    ReplyDelete
  5. Oi kuram, ma kohe väga ootan lõunasse sõitu kui su pilte vaatan. Meil siin Tallinnas on ka asi palju rohelisemaks läinud, aga täna ilm, no see on ikka täitsa jube. Momendil näitab mul rõdul 7 kraadi ja tavaliselt on seal soojema 1-2 kraadi kui maapinnal, sest rõdu ju kõrgemal. Tuul ka selline, et metsas ei julgenud eriti käijagi. Saab veel mõne notika pikki pead. Ilm tegi väga suure pöörde.
    Aga mulle meeldib ka valge värv. Ja sinine on ka ilus värv. Samas looduses on kõik värvid ilusad, ehedad ja ilusad.

    ReplyDelete