Thursday, May 17, 2012

EMBLESIME :)

Just sedasi. Eile kohtusime üle mitme aja vanade tuttavate ja sõpradega ja andsime oma panuse eesti keele rikastamiseks  korraldades oma väikese sõnause. Mida teevad üle hulga aja kohtunud inimesed? Kätlevad ja emblevad :D On ju tore. Niisama tore kui kogu eilne üritus Tartus. Ja hoopis eriline oli selle puänt. Inimene, kellelt ma seda isegi poleks oodata osanud, ulatas mulle ühe taime, kelle järgi olin mitu aastat keelt limpsanud. Vat sedasi. Imed võivad kohe iga päev ja igas ootamatus kohas sündida.
 Muidugi oli mul väga hea meel ka nende sirelipõõsaste üle, kelle hea inimene veel heama :) inimesega mulle minu tellimisel kohale saatis.
Kodunt äraoleku ajal oli aeda päris korralikult kastetud, aga naasmise auks auks korraldati meile päris võimas ilutulestik. Esimene sel aastal.
Terve öö ja tänase päeva on vaheldumisi vihma kui kosest alla pahisenud. Tänagi on meist mitu äikesepilve  üle läinud. Igastahes on selline korralik sadu hoopis etem kui pikka aega kestev põud. Aed ja kogu ümbrus on puhtaks pestud. Taimed sirguvad suure raginaga. Esimesed sääsed on ka päral:(
Aga aiahullud on igal pool ühesugused. Ei neid heiduta välgud, taevast kaela kallav vesi ega lirtsuvad jalanõud. Bussitäied soome sõpru tundsid end meie juures selle ilmaga ülihästi. Emblesime:)

5 comments:

  1. Oi meil ka kallas nagu ämbrist ja tegi paar pauku kah :)
    Ja kui mõnus õhk täna hommiku oli! soe ja lõhnav. Tükk tegemist oli, et ennast tööle sundida - parema meelega oleks koos penilastega koju jäänud nautlema.

    ReplyDelete
  2. Emblemine on tervisele kasulik, seda on isegi teaduslikult t6estatud, n6idadest ja ravitsejatest r22kimata:)
    See vihm oli v2ga oodatud, sest hoolimata kastmisest olid kasvuspurti tegevad taimed kuidagi norus ja v2rskelt koostatud peenarde muld ei tahtnud kuidagi meeldivamaks minna.
    Et Sinul k2isid taimekytid kylas:) minus 2ratab m6tteid see, et kui soomlased kylastavad Eesti aedu suure huviga, siis on neil 1) hoopis teistlaadne taimevalik aedades, mis v22rib uurimist, v6i 2) suur puudus huvitavatest taimedest, mis v22rib samuti uurimist.

    ReplyDelete
  3. Vihm oli tõepoolest oodatud ja minu pärast võiks teda lisakski tulla
    Taimekütil pole meie aias midagi teha, sest me ei müü taimi. Aeg-ajalt tekib vajadus kedagi, kes liig kaua ühel kohal on kasvanud ja väga tihedaks läinud, ümber istutada, aga millal ma seda teen, ei tea kunagi ette. Jagatud taimed jagan lihtsalt tuttavatele ära.
    Välismaalased, kes siin vahete-vahel käivad, huvituvad pigem sellest, keda me üldse kasvatame ja millised meie aiad välja näevad.

    ReplyDelete
  4. Oli küll tore ja ma nüüd siin innustunult kaevun :) Sain jälle inspiratsiooni.

    Emblemine on alati väga tervistav nagu maikuine äikesevihm. Vahtisin õhtul majatrepil nagu tinistatult pilvede möllu.

    ReplyDelete