Friday, April 6, 2012

KES TA ON?

Tumeroheliste tugevate, pisut nahksete lehtede kaenaldesse ilmusid kümmekond päevad tagasi ilusad õrnroosad õienupukesed ja täna avas puuke esmakordselt oma esimese lumivalge õie. Tema tugevat lõhna on veidi raske kirjeldada. Ehk sarnaneb ta kõige enam toomingale, aga ka mitte päris.

Ta on päris pisike veel, see meie sidrunipuu. Aga ta on tubli. Avanemas on tal veel seitse õit. Kui nad oleksid lahti korraga, oleks tema lõhna täis ilmselt terve tuba.



9 comments:

  1. kas ise seemnest kasvatasite? mul on pärissuureks (ca poole meetri pikkuseks) õnnestunud kunagikasvatadasidrun ja laim, aga õiteni ei jõudnud.

    see nässusklaver ajab mindvarsti päris vihaseks :/

    ReplyDelete
  2. Imeline! Küll Sul on rohelised sõrmed...

    ReplyDelete
  3. Kas ise seemnest kasvatasid? Ma juba kujutan seda lõhna ette - see on kindlasti hästi mõnus!

    ReplyDelete
  4. Millised pildid! Suu hakkas kohe vett jooksma. Mõelda vaid, kusagil kasvavad nad õue peal! Sul kohe kevadpühad omast käest võtta!

    ReplyDelete
  5. Oh, küll ma nüüd tahaksin see tubli ja puha olla, aga päriselt ise seemnest ei kasvatanud:(
    10cm kõrgusest taimest aga 20 cm kõrguseks ja õied on minu tegu:)

    Kasvatamisel tuleb jälgida, et ta oleks pidevalt niiske, muud kunsti nagu polegi, kevadel korra hapumat väetist, kindlalt mikroelementidega, kah

    ReplyDelete
  6. Kui pisike, siis pakun kalamondiini, teised ei taha enne 6itsema hakata kui meetrijagu latva kasvatatud. Meil ka 6itses kalamondiinike talv otsa. Loodan kunagi mingi suurema sidrunilisega ka j6udu katsuda. nende l6hn on ime-imeline.

    ReplyDelete