Sunday, May 31, 2009

IIRISED JA ASFALT

Täna, juba kella 9 paiku oli varjus +24C, päikese käes.... No see pole küll sugugi minu jaoks. Ei aita need igasugu päikesevarjud ka. Kerge soe dush - sama aetakse ikka samaga välja, ja kaitsvate jahedamate seinte varju. No ma ei saa aru, miks meil on ikka kõik nii ultra ?
Kui on külm, siis nii, et minusugune kangestub nagu koolibri. Kui on kuum, siis on säärane kuumast ahjust võetud suitsulatika tunne. Kui tuul, siis tahaks see puhkuda kogu meie noore pargi minema. Kui lumi ja vihm, siis vajame päästmist:)
Võiks ju olla paras temperatuur, no kuni +22, veidike leebet tuulekest jahutuseks, igas tunnis mõneks minutiks natike pilvevarju. Ja öösel paaritunnine vihmake aeda kastmas. Veel parem oleks, kui igas aias oleks pererahvale sobilik temperatuur. Jah, unistada ju võib......

Ega mind muidugi kaua lastud jahedamas mõnuleda, varsti olid päral kaugelt külalised. Planeeritud oli küll need looderdamise nädalalõpud juunisse, aga näed, ka viimane mai sattus sellese ritta. Tegelikult oli mul üsna kerge elu- nooremad ooberdasid. Kõige lõbusamaks läks muidugi siis, kui kätte jõudis kastmise aeg. Ega need taimed saanudki niipalju kui lapsed ise. Ikka väga ilus päev oli.


Iiriste pildistamise päris hea kellaaeg kadus koos külalistega. Praeguseks on varjud veninud juba üsna pikaks. Aga uuekesed on väärt jäädvustamist ja näitamist. Pidin ju saama kuu aega eputada:)
Puhasvalge `Zero` ´Fairy Ring´
´Impeached´ -aga on alles pirtsakas sort, mitte kuidagi ei lase end küljelt pildistada.

Hmm:), eile hilisõhtul alustasin mehega kergeid läbirääkimisi aia "asfalteerimise" asjus. No mitte päris nii, aga mõtted hakkavad selginema. Ega suurt vastuseisu polnudki. Aga ta oskas mind üllatada-jahmatada ka. Mina võtsin seda juba tohutu meelitusena ja hakkasin end kergelt puhevile ajama, kui ta ütles, et kui sa järgmise geniaalse ideega lagedale tuled... ( on ju ilus kuulata:DDD) siis mõtle see ka välja, kuidas kell tagasi lükata. No misasja? Ega me siis kohe seda tegema hakka, see ju niisugune järgmise aasta projekt. "Eh, ega ma seda mõelnud. Tagasi oleks vaja seda nii paarkümmend aastat saada"
No ei! Meie käes käeb see veel ka praegu nii .....tsips-niuh:) Vaja on ainult peale hakata. Ma veel natike mõtlen ja siis teeme ka selle hulluse ära. Asfalteerime. Sellist aeda pole meil veel olnudki:D


9 comments:

  1. Ma mõtlesin täna just samamoodi - et nu mis värk selle ilmaga küll on. Kui on külm - siis ikka nii, et toas teki all ka varbad härmas ja kui soe - siis hullem kui saunas. Et ei ole seda siukest parajat ilma. Aga lastele meeldis - nemad mütttasid basseinis ja neil oli lõbu laialt. Ja järgmine äärmus tabab meid ilmateate kohaselt kolmapäeval - siis lubab vaevalt 12 kraadi. Ikka äärmusest äärmusesse. Kui muidugi seda ilmateadet ikka uskuda saab - täna ütles ka et Tallinnas on 19 kraadi - vbl Tallinnas oligi - aga 6 km Tallinnast näitas minu kraadiklaas küll varjus 27.
    Iirised on küll sul maru uhked!
    Oota ja mis asfalt - tõmbate kohe terve aia asfaldi alla? Nu jah - hea siis lastelastel rattaga sõita.

    ReplyDelete
  2. Asfald?, et aias kuumaga ringi käies asfaldist vingumürgituse ja kuumarabanduse saaksid? :DDD
    Pane ikka kivid - ei haise ja ei küta ka niipalju kuuma. Meil oli sissesõidutee asfalteeritud, raiusin kõik üles ja katsin kogu hoovi kividega ja väga rahul, mis sest et kogu see 280 m2 oli üksi ikka natuke ränk töö, mees pani ainult äärekivid paika.

    ReplyDelete
  3. eee....eee..... khmm. kulge, muru on ikka parem.


    ----

    hiline,
    see julgustas mind kõvasti, mul sama töö ees. küll ainult 70 m2, aga ikkagi. et pole hull, onju? saab küll hakkama? liiv alla, vibraga kinni ja kivid peale ja korras?

    ReplyDelete
  4. Aga milline idüll. Ei pea niitma. Ei pea rohima:D Siia tulevad ju linnast suvitama. Suvitaks ise ka korraks:)
    A võibolla tuli linnaigatsus peale:DDDD

    tegelikult on asfalt noh:) ma parem ikka ei räägi kõiki oma plaane ära. Kas nüüd just asfalt, aga midagi ikka:)

    ReplyDelete
  5. Takkajärgi pole jah hullu, aga... muld ära (marjapõsastele sai aastatega täitsa paras kiht mulda), kruus peale, vibraga üle, liiv peale ja vibratatud, siledaks looditud, kile peale, kivid paika. 3 suve tegin, kuigi samaaegselt sai ka üks lillepeenar (kassipeenar) ja kivimüür ka tehtud. Kivide kasuks eelpool mainitud põhjustel ka veel see, et meil maapind ei ole eriti stabiilne (asvaldil vajus mitu kohta lohku ja nende silumine... autosõidu osale sai veel igaks juhuks armatuur alla ka pandud) ja kui kiviteele vajuvadki lohud, saab kivid ära võtta ja aluspinda tasandada (kivikuuri kommunikstsioonitrassi vajumine).

    ReplyDelete
  6. asfalt nüüd küll mingi idüll pole... ikka muru. see roheline ja pehme, mis lõhnab ja kus saab paljajalu käia ja kus silm puhkab ja naudib rohelust...

    ReplyDelete
  7. teil on mingi salaplaan, külvate hoopis segadust. vähemalt senimaani. :P

    ReplyDelete
  8. Mul on vist päikesepiste...mitte midagi ei saa aru. :oP

    Aga ilmateadetest tšehhid lubavad lausa 3kraadiseid öid, norrakad piirduvad 7 kraadiga.Hull tormituul ja lausvihm ka veel lisaks.
    Elame-näeme, mis sealt siis tegelikult tuleb.

    ReplyDelete