Wednesday, May 13, 2009

AASTA

Täna aasta tagasi tegin siia oma esimese sissekande. Nii lihtsalt juhtus, täiesti planeerimatult ja ettekavatsematult. Ja kuidagi on niiviisi seatud, et minu elus saab enamus asju alguse ikka 13. kuupäeval. Ma ei tea, on see hea või halb, aga nii see lihtsalt on. Tänane on 180-s postitus ja neid vaatajaid on ka üksjagu.
Mõned lilled siis ka ikka.
Suurelehine brunnera e. lõosilmaline imikas (Brunnera macrophylla) `Dawsons´s White` Kaheleheline bergeenia (Bergenia crassifolia syn. B. pacifica) ´New Winter Flowering´

Õevane murtudsüda (Dicentra eximia)

Armeenia kobarhüatsint (Muscari armeniacum) ´Blue Spike`. Liik ise on väga varieeruv, seetõttu on ladinakeelsel nimetusel lausa 12 sünonüümi.


Need ringid pole niidetud. Siin ei ole meie teada ka ükski loom midagi tuhninud. Millest ja kuidas nad tekkinud on, ei oska öelda. Neis kohtades ei kasva võilill- põhjust ei tea. Mürki pole me kasutanud. Äkki ööbivad siin mingid härjapõlvlased või haldjad?:DDD





11 comments:

  1. aga äkki hoopis ufod :D
    Nu on ju mingid viljaringid - sul siis mururingid :D

    ReplyDelete
  2. Pakun, et äkki remontööde käigus on seal mingi värvipurk olnud. Mul mees kärsatas mingi linkaga kuuriesisele taolise ringi. Oli hullemini kõrbenud maa kui oleks tuld teinud.

    ReplyDelete
  3. Esiteks palju õnne blogimise aastapäevaks! küll on ikka hea, et Sa seda tegema juhtusid tookord. :o)
    Aga need ringid tuletavad mulle meelde mu sügisealguse lennupäeva - seal lennuväljal olid ka taolised ringid. Oli nagu mingi teist sorti rohi (orasheinalaadne) seal kasvamas.

    ReplyDelete
  4. Nuh, see väiksem sarnane mu koerte pissiringidega (nad armastavad enamvähem ühdeses kohtades käia, aga suvel kasvab rohi tagasi ja hulga tumedam ning lopsakam), aga suuremad kangesti meil igakevadiste siilide pulmatantsude ringide sarnased, kugi jah, igal aastal eri kohtades, aga kurinahad - "künnavad" maa nii üles, et rohi tükk aega ei kasva ja minu nördimuseks "kolivad" kohe mailased neile platsidele.
    Aga eks Sa pead ise avastama oma aia fauna ja floora ja anomaalsed kohad, minagi alles paar aastat tagasi avastasin, et hanemaja juures umbes 0,5x3m ribal ei tööta traadita telefon ega laserplaadimängija.

    Aga jõudu ja tahtmist oma aastast "lapsukest" edasi pidada, Sinu suured teadmised, kogemused ja nõuanded kuluvad algajatele täitsa kindlasti ära, ilusad pildid vaatamiseks veel pealekauba :DDD

    ReplyDelete
  5. Jajah, see mis Köögikata ütleski: bensiin, vahet pole mis kütus on seal maha loksunud. Mõni auto on selle koha peal seisnud ja mingit jampsi sinna tilgutanud. Eks aja jooksul saab loodus sellest ikka võitu!
    Aga mis ma tegelikult ütlema tulin: tegelikkuses on Snow parrot ja Super parrot ikka üsna erinevad. Vahest oled lihtsalt tünga saanud? Seda ikka juhtub.

    ReplyDelete
  6. tore ju! noh, et blogima hakkasid.

    ReplyDelete
  7. Jaaa!
    Need kohad jäävad majast veidi eemale ja seal pole eladeski ükski auto ega muu masin seisnud. Ka värvi ega muid kemikaale pole me lähemalgi maha kallanud, saati siis seal.
    UFOD ? Ei usu ma eriti neid, vähemalt seni kuni pole oma silmaga näinud.
    Neist kolmest ringist veidi kaugemal (lihtsalt ei mahtunud pildile) on veel 2 suuremat, ka üsna kõrvuti.
    Ma ise kaldun arvama, et tegemist on mingi looma või loomadega, on need siis mingi pulmarituaali või territooriumi omamise kohtadega. Siile meil ei tohiks enam olla, ühel aastal langesid nad kõik kas rebase või mägra (kelle olemasolust ma veel ei teadnud) saagiks.
    Osta või mingid ööprillid, et sellest pimeduse-elust siin osa saada:D Päris huvitav oleks ju vaadata, kes ja kuidas meie kõrval toimetavad.

    ReplyDelete
  8. Aga mis lilled need on, mis pole meelespead, ega brunnerad, aga õied on hästi sarnased? Lehed on siuksed koledad, kuigi südame kujulised. Meile naabrinaine eelmise aasta kevadel tõi mitu kilekotitäit taimi ja ütles, et tema ei tea, mis seal kottides on. Me siis panime maha ja igasugu ilusaid lilli tuli, nimesid ainult ei oska raamatust otsida, sest iga kirjelduse juures pole kahjuks lille pilti.

    ReplyDelete
  9. Katsu kogu taime, eriti lehti pildistada, nii on väga raske öelda.

    ReplyDelete
  10. Õnne siis aastasele lapsukesele ja tema emmele :D. Loodame, et lapsuke on kasvav ja elujõuline. Minul on sinu blogist ja asjalikest soovitustest küll väga palju abi olnud.

    ReplyDelete
  11. See brunnera moodi lill osutus brunneraks. Mind ajas segadusse see, et alguses ei olnud tal üldse väikeseid lehti. Olid eraldi suured latakad tumerohelised lehed ja palja rootsu otsas õied. Hiljem ilmusid rootsu külge väikesed lehed. Nüüdseks on nad igaveseks pirakaks kasvanud, tundub, et neile meeldib see ajutine mullahunnik, kuhu nad kiiruga torgatud sai. See muld seal hunnikus on küll hirmus ja mina mõtlesin, et segamata ei kõlba see millekski, aga võta näpust, ilmselt on iga mulla jaoks sobiv taim olemas.

    ReplyDelete