Friday, May 29, 2009

HOROSKOOP JA SENSATSIOON e. TAVALINE LUGU

Lihtsalt niisama ma internetis ringi ei kola, otsin sealt ikka seda, mis mind huvitab. Aga eile heitis Turkestanika mulle ette, et ma ei vaata, kuidas üks korralik naine oma meest kiidab:) No otsisin siis seda kohta. Ei leidnud.
Aga komistasin hoopis horoskoobi otsa, mis ütles, et olen tähelepanu ja imetluse keskpunktis. Mõtlesin siis, et kui ma nüüd kuu aega enam horoskoopi ei loe, siis kehtib ta ju pikka aega:D
Aga nagu alati, pole ses ennustuses ühtki õiget sõna. Mitte mina ei vaja seda imetlust, vaid hoopistükkis mu uued iirised.
Täna hommikul puhkenud `Easter`. Juba vanemad elanikud mu aias- ´Boo´

ja E.Kondratase `Rio-Rito´

See on üks sirel. Sirelid on enamasti meile toodud kingitused.
Nimetu, aga armsa olemisega. Suur õisik ja õienupud ja õied on erivärvilised. Kaugelt vaadates tundub, et põõsas on kahevärviline.


See väga tume sirel on siin lõuna pool üsna tavaline. Samuti heast südamest kingituseks nimetuna toodud.



Ja see järgmine on ka sirel. Kas keegi oskab eelmisega vahet näha? Mina ei näe.Võibolla erinevad nad mingite mikrotunnuste poolest, aga mul ei ole nii suure suurendusega luupi, et seda märgata.
Möödunud aastal otsisin vahtra sorti `Drummondii´. Ainukesena pakkus teda Juhani PK. Mõtlesin päris tükk aega, et kas ma ikka lähen sinna või mitte. Siiani oli selle puukooliga mul ainult sekeldusi. Ja mitte ainult mul. Küll osutusid varakevadel ostetud puud surnuteks või valedeks või oli neid pakendis vähem ja ma aina käisin seal sekeldamas ja neid vahetamas. No ei pea siis ju sealt midagi ostma.
Lõpuks mõtlesin, et puud on ju lehes ja ma tunnen selle ka ära, kas on tegu õige või vale sordiga. Ega ta nüüd päris sordiomane ei olnud. Selge, et tegu seemnekülviga. Aga vaevalt, et Inglismaalt keegi emapuult käib pookeoksi toomas ja ma otsustasin ta ära osta, sest lehtedel oli see valge rant ikkagi olemas.
Ja siis vaatasin seal veidi ringi. Ma küll ei tea, mis aru peal ma käisin. Puu käes, oleksin pidanud sealt kohe jalga laskma. Aga ei. Ostsin 2 sirelit- `Primrose´i´ ja ´Sensation´i´. Ja see peabki siis tema s.t. `Sensation´ olema?!?!
Igaüks võib eksida. Ma annan üsna kergesti palju asju andeks. Aga Juhanil on need valed asjad süsteemiks. Ei saa mina aru, kuidas see mees enda mainet hoida ei taha. Või meeldibki talle petturina ringi käia. Ja ega see ´Primrose´gi ilmselt õige pole, sest õienupud õisikus on kahtlaselt lumivalged. Igastahes minul Juhani Puukooli enam asja pole. Ma oskan oma raha ka mujale viia. Ja ega asi polegi ju rahas. Nii, et sensatsiooni pole. On tavaline labane lugu selle puukooliga.





Õige `Sensation´ näeb välja selline. Märgatav vahe, eksole?



Aga õitseb palju muid õigeid puid. Pihlakad näiteks.
`Granatnaja´




Hmmm, ei saa mina neid kellaaja settinguid õigeks. Täna on juba reede 29.05, aga varahommikuse postituse järgi näib, et olen neid eile 2 tk teinud.


12 comments:

  1. nujah. a muidu ilus on see tume sirel küll. ma juba jupp aega mõtlen, et ma ka nigu oleks ühe tumeda saanud... aga mitte ei ole kindel. lisaks sellele ei mäleta, et juhul kui ma ta sain, siis kuhu ma ta panin... et kas see on see seal värava juures... või on mõni titepeenra omadest... või on seal terrassi lähedal, mille kitsed nahka panid (koos kollasekirju lehega sireliga)... oeh, novat, see'p see on, kui teed, aga üles ei kirjuta...

    ReplyDelete
  2. hm - nüüd hirmutasid mind ära. Ma siiamaani naabriaia sireleid olen imetlenud. Nuh, et kasvavad kohe aia ääres ja oksad praktiliselt meie aias - et mida ma siis ikka enda aeda samasuguseid vastu istutan. Ja nüüd otsustasin just täna minna Jänedale ja Juhani käest ehk selle Sensationi ära osta - aga nüüd ei julge - äkitselt saan samasuguse nagu mu naabriaias juba on. Ma seda sensationit juba ammu olen piilunud.

    ReplyDelete
  3. Mine Hansaplanti ja too omale sealt õige sort. Vestlesin täna mitme tuttavaga ja julgen öelda, et need taimed, mis Juhanil ei õitse või pole vilju küljes, on enamasti KÕIK valed.

    Aga see tumepurpurpunane, mis mule enne oli ja mille juurde ostsin:( peaks olema üks vana tuntud sort ` Andenken an Ludvig Späth´.

    ReplyDelete
  4. No see juhanist saadud "sensation" ei ole ka Ludvig Späth, see mul täitsa olemas, igivana ja omajuurne ilusa suure-suure õiekobara ja hästi tugeva lummavalt meeldiva lõhnaga (kahjuks ei anna juba aastaid juurevõsusid ja tänu postivahetusele vist hukkub :(((( )
    Sensation on väiksema kobaraga, kuigi õied täpselt samad, lõhn küll ka sama, aga mitte nii intensiivne.
    Vähemalt minu aias lood siis sedasi.

    Noh, juhanile lisaks kustutasin ka aiasõbra oma lemmikute hulgast - lõpmatuseni ikka ei saa ka andeks anda ja ainult hea jutt siiani heaks jutuks jäänudki

    ReplyDelete
  5. Eks Sul kipub õigus olema, Hiline. Aga muidugi- noor taim õitseb esmakordselt, seega ei saa selle õisiku suurust nii väga muidugi hinnata. Seepärast ma neile kahtlastele, mille nime täpselt ei tea, ei panegi sordinimesid juurde.

    Aga täna hommikul kuulsin üsna jahmatavat uudist. On küll kuulujutu tasemel, aga ma täitsa usun seda. Kui seal PK-s mingi sort ei lähe, siis bossi enda korraldusel peavad töötajad panema neile juurde uue ja mineva sordinime. Seepärast loobus üks minu hea tuttav ka seal töötamast. Milline jultumus ja alatus!!!! Teised vähemalt niisuguseid asju nimelt ikka vist ei tee.
    Aga vaata sealseid hindu. Seesama omajuurne Ludvig, olenevalt pikkusest 195.- -395.- EEKi. Ma ei oska isegi vihane olla. Ega keegi käskinud mul sealt midagi osta:S Teadsin ju ammu, et ta pole usaldusväärne.

    Kiitke parem iiriseid:D!

    ReplyDelete
  6. Kiidan-kiidan-imetlen (lõunaaeg ei jõudnud) ja pisike palve - see Easter´i kollase-valge-lilla värvikombinatsioon imeväärne, palun tee sellest rohkem pilte, mini-iirised kahjuks oma õiesisemust tükivad natuke varjama või näha ainult lühikest aega, aga äkki tabad selle momendi ka, loodan ikka siidimaailmaga jätkata, kuluks täitsa ära ;)
    Aga see kuulujutt polegi nii kuulujutt, mu sõbranna vend töötab nüüd seal, arvan, et isegi bossi käsku pole vaja

    ReplyDelete
  7. Üritan täita Su palve.
    Aga kui tööline võib midagi segi ajada, siis on see kahetsusväärne. Kui ülemus ise käsib sigadusi teha, on see hoopis midagi muud.

    ReplyDelete
  8. See oma maine hoidmine - kas juhani enam ongi juhani oma? Hea näide rõngu puukoolist - alates aprillist uus omanik, käisin seal kuu keskel ja juba... hea, et ei olnud enamust, mida tahtsin ja anti adress, kes pikaajalise rõngu praktikaga ja nüüd ise kasvatab ja alustas ka müüki. Hind hea ja istikud väga ilusad, terved ja elujõulised, ahmisin ka rohkem kui tahtsin :)))

    ReplyDelete
  9. Kui me siin kamba peale Eesti istikumüüjaid kiruma hakkame, siis vist ei jäägi varsti ühtegi, kelle käest osta võiks :(. Ise olen sel aastal hädas Hortesest ostetud asjadega, hiina kullerkupu lõikasin pea maani maha, nüüd vist ikka juurdub. Ja seesama Primrose on teist või kolmandat nädalat kõveras nagu kreeka E, lehed lontis. Käin teda küll kastmas ja lohutamas, aga ei lähe paremaks. Maksis ka 295 krooksu.

    ReplyDelete
  10. Hortesega kogemus puudub, aga see on ka rohkem äriprojekt. Hansaplant ja Nurga, Järvselja, Haideaed on täiesti usaldusväärsed.

    ReplyDelete
  11. Kohe ei tule pähe kõigile vastata. Juhani on ikka Juhani oma.
    Ja kui mul mõni taim ei tahaks kasvada, ka seda on ette tulnud- siis ei süüdista ma kunagi taimemüüjat. Sest paljugi, mis talle ei meeldi - muld, asukoht, niiskusreziim vms.
    Olen nt toonud leedreid täiesti erinevaest kohtadest. Pole ausad müüjad selles süüdi, et nad mul ei kasva.
    Praegu on jutt kliendi teadlikust petmisest ja see on hoopis teine teema.

    ReplyDelete
  12. Mul on tööaias ka üks nooruke sensatsioon, aga ma ei mäetagi, kust ma ta eelmisel aastal ostsin, tõin istikuid mitmelt poolt. Ja tänavu ta vist veel ei õitse,seega ei saa kontrollida ka, kas on õige.
    Oot, kui nüüd meenub, siis ostsin vist Prismast.
    Aga selle kellaaja kohta - ta salvestab sinna selle kelaaja, milal sa oma postituse tegemist alustasid, mitte selle, millal sa publish vajutasid.
    Aga iirised on tõepoolest imetlusväärsed.
    uncenoo - lausa hindamatud :o)

    ReplyDelete