Friday, November 21, 2008

Proov nr.1

Ära proovisin:)))).
Alustuseks, et arusaadav oleks - need on järjehoidjad. Minu majapidamise ühed väga vajalikud atribuudid.
Fimo Soft ja Fimo Effect . Sain targemaks.
Ilmaaegu üritasin neid kihte alguses nii õhukeseks rullida - triibud peened nagu mingil pidzaamal ja ei mingit ilusat mustrit. Peale esimese tüki lahtilõikamist ja üksteisele asetamist ei ole vaja üldse nii kõvasti rullida, piisaks kihtide kokkuvajutamisest. Ma ei teadnudki, et mul nii raske käsi on.
Tööriistad peavad ikka iga töö juures enamvähem korralikud olema. Kala fileerimisnuga on liiga paks ja taignarull pole ka tööriist. Ja ilusa sirge serva saaks joonlaua abil, mida minu suureks üllatuseks meie majapidamises polegi. Kõiksugu mõõdulindid ainult.
Jahutamisel ei osanud arvestada, et külm vesi võib õhukest eset deformeerida.
Tahtsin algul kasutada ilusat tumesinist ja eredamat rohelist ja lavendlit. Sinine mitte ei kippunud määrima, vaid määääääääris. Käed, küpsetuspaber, rull, nuga - nägin päris kurja vaeva enda ja nende teiste asjade puhtakssaamisega. Hea, et võtsin ta kõigepealt kätte ja sain ka kohe kõrvale panna.
Liiga kõva rullimisega läks kaduma läbipaistev Effect.
Veel miljon viga, mida ise vist ei oskagi ära arvata.
Ühesõnaga, sain ettekujutuse materjalist, aga mitte korralikud asjad:((((( Ära ka ei viska. Nüüd vist peaks lihvima ja lakkima, aga enne tuleb poodi minna.


11 comments:

  1. Ajad teistele ka isu peale, aga kahjuks pean endale lubama, et ma enne uut aastat isegi ei mõtle sellele. Ise mõtlesin sellele, et kas need savid õues ka vastu peavad...
    Nonatout, no on vast...tout?

    ReplyDelete
  2. Et ee.. noh.. ee.. öhh.. alustaks algusest? Et mis oli oodatav tulemus? Ja mis materjaliga üldse tegu? Ja kuidas sellest siis järjehoidja peaks saama? Ehk et.. kas sa selle värviga katad paberit või midagi muud... või ehk et äkki ongi see see värviline mass ise, millest saabki järjehoidja?

    Mde, see laudlina, mis sealt alt
    piilub, on ilus. :)

    PS. Efekt on eesti keeles ikka väikse algustähe ja ühekordse f-iga.

    PPS. Ei tea, miks, aga praegu tuli meelde, et ma nägin täna öösel unes, et jalutasin jalgupidi sooojas merevees (aga meri oleks olnud umbes nagu selle koha peal, kus praegu on ploomipuud, keegi ujus kaugemal), ja korjasin üles mõned paberrahad, mis tuulega olid vette lennanud. Seda ka, et vesi mu unedes on alati hea. :)

    ReplyDelete
  3. Heee! Oodatav tulemus oligi järjehoidja. Korralik, mitte untsuläinud:),:( Materjalid kirjutasin ju kohe Fimo Soft Ja Fimo Effect. Kahe ff-ga, pole ju eestikeelne, vaid materjali nimi. Ja ei viitsinud tekstis välja kirjutada mõlemat nime, ainult tagumise.
    Need on polümeervoolimismassid. Värviline mass ise, millest pidi ASI saama. Kasutasin mitut eri värvi- tehnika mokume gane - noh,ei tulnud selle rullimise pärast päris hästi välja, aga põhimõte on õige. Esimene tund - õppisin rullima ja palju vigu tegema ja siis sellest õppima.

    daphros - peaaegu nagu vapros

    ReplyDelete
  4. :DDD

    ma juba ootasin, et näis, näis, millal siis :D

    a laudlina on ilus jah. ega neil jubinatel kah miskiyt viga pole.

    mde, mina nägin täna unes, et ma ujusin soojas merevees. a ploomipuid ega raha polnud :)

    huvitav, kas cangaro viitab kängurule, s.t.äki sa peaks järgmine kord rullides hüplema või midagi taolist? :P

    ReplyDelete
  5. Ma võin sest hüplemisest kohe eraldi postituse teha:))))))) kuidas ühe töö juurest teise juurde hüpelda.
    Kui see lina oleks minu tehtud, siis kekutaks ka, aga pole. Kingitud ilus asi. Poevärk.
    Jubinad? Kas järjehoidja on nüüd jubin?
    Ma öösiti magan kui just ei loe, niisama ringi ei vahi:))

    ReplyDelete
  6. O__O
    ( ' o ' )
    ([;]|||||[;])
    (")_(")

    (klaverit ei oska teha :( )

    Aga kui algus natuke nihu läheb, siis edaspidi aina paremini (tõestatud fakt) :D
    Minu esimene katsetus õnnestus nii, et siiani ei oska enam midagi nii ilusat teha - ka nii juhtub :(
    Aga ma pole siiani sellist pikka õhukest asja fimost teinud, kuidas küpsetasid? Pildiraami alused küpsetan ise kahe klaasi vahel (paberid ikka ka vahele, muidu kleepuvad klaasi külge)
    Aga tainarull kõlbab küll kui rullid läbi küpsetuspaberi, õrnalt ikka :)))

    ReplyDelete
  7. absoluutselt kõik asjad on jubinad. v.a. need, mis on junnid. junnid on siuksemad... suuremad ja konkreetsed... jubinad on kõik muud, mis pisikesed. ja suured asjad on lihtlabaselt kola :)

    ReplyDelete
  8. Viimase rullimise tegin kahe kile vahel. Kile all, kile peal. Ja siis kallasin pannile küpsetuspaberi peale. Tahtsin veel õrnalt üle siluda, aga rull oli liiga suur. Midagi raskuseks peale pannud, praegu mõtlen, et see klaas oleks hea mõte. Küpsetamise ajal siiski kõveraks ei läinud. Aga kuumalt pannilt pildusin nad vette nagu pirukad:D ja see oli viga, siis on vaja panna vist ühekaupa ja veidi kinni hoida. Vesi tegi veidi kõveraks. Sain küll kohe jaole kui olid veel pehmemad, aga juba hanguma hakanud. Noh, nüüd siis tean. Kuidas Sa selle soolaga lihvid.

    Sailtias!

    ReplyDelete
  9. Soolaga saab ainult väiksemaid asju lihvida. Sool suures kindla kaanega plastkarbis (umbes 1/4), paned helmed sinna karpi, kaan peale ja raputad paar minutit. Suurt lihvimise efekti ei ole, aga puhastab natuke pinda (eriti kui helmed tehtud tumedamast fimost) ja osaliselt eemaldab pinnalt selle õlise kõvastumise fiksaatori, siis on ikka kindel, et lakk ei kooru ka aastate pärast maha. Kergem on siluda sõrmejälgi ja konarusi toorel savil kui hiljem lihvida. Mul selliste näpujälgedega asjade jaoks matt lakk varutud, kaitseb plastikut, aga ei too pinna silumise vigu nähtavale. See võib olla täitsa fimo või sculpey matt lakk.

    ReplyDelete
  10. issand! sa pillud pirukad kuumalt pannilt külma vette?!?! nu misjaoks siis sedasi :D

    ReplyDelete
  11. mulle väga meeldivad need siiruviirulised järjehoidjad.
    ning miks mul on küll tunne, et siia blogisse hakkab Väga Ilusate Asjade pilte tulema?

    ReplyDelete