Saturday, September 7, 2013

TALGUPÄEV

Mina ei tea, kuidas mõni sellega hakkama saab. Ilmategija:) Päikeseline oli see kokkutulekul ja veel päikeselisem täna. Aga öösel olevat Türil ja Jõgeval olnud öökülma -2C. Siinkandis ei oota me teda niipea mitte.
Puukesed kasvavad. Aed õilmitseb, see on suurte päralt. Budleiade sinine, hortensiate hiigelõite pallid ja hällivad siidpöörised. Värviline kribu-krabu jääb seekord oluliseks taustaks. Pisikesed ümberkorraldused on asjale vaid kasuks tulnud.
Oli üks arusaamatu otstarbega elamu küljes ripendav hoonelobudik. Palkidest, prussidest, laudadest, eterniidist ja veel mingitest materjalidest kokkulöödud inseneritöö. Kuue tunniga oli ta maa pealt pühitud. Osa kõdu põletatud, osa kütte-ja tarbepuudeks virnastatud. Kanged mehed, need Eestimaa mehed!
Kärutoimkonnad toimisid samuti nagu peab. Igavesti raske töö see kruusa teisaldamine. Ega õblukese niitja amet muhklikul-lohklikul maal ka kergem polnud. Kanged naised, need Eestimaa naised!
Pintslitoimkond tegutses ühe olulise ehitise loodusse sulatamisel.
Lõkkevalvur.
Köögitoimkonda nagu polnudki, aga oli nii hommikusupp kui õhtupraad. Kohv ja kook ja muu hea-parem ka. Isetekkelised hõrgutised kõik.
Ilutegija

Õnneliku perenaise silmad:)
Pärast suuri töid alustasid arheoloogid. Esimesteks leidudeks olid 1904.a. eestikeelse ajalehe tükid, (veel täitsa loetavad) ja vägev kivilahmakas. Seinte vahel varjul olnud vanavaravarandust annab veel pikka aega sorteerida.
Sündmused tähendas üles ja hinnangud andis ürituse kõige tähtsam osaleja- kroonik-vaatleja :D


4 comments:

  1. Talgud on alati toredad ja vahel lausa võimatuna tunduv töö saab linnulennul tehtud :)

    ReplyDelete
  2. See tundub mulle siiani uskumatu, kui kähku kõik tehtud sai ja milline jõud, kui kokku liita talguliste teod. Ja see tore seltskond!

    Kallistan kõvasti-kõvasti ja eritänud Muhedikele:) Muhedikupapa võttis seinu maha nigu naks ja naks.

    ReplyDelete
  3. Rõõm oli vaadata, kuidas tekkis progress. Ainult oma 2 väikese valge käega ei lähe asjad sugugi nii ruttu:P
    Värske õhk ja hea seltskond. Kellele me järgmine kord talgutele koguneme?

    ReplyDelete