Sunday, July 29, 2012

KATLAS

 Sedasi. Kui ma juba eile virisesin palavuse üle, siis täna makstakse mulle selle eest kätte. Hommikust peale muutuvad numbrid aina suuremaks ja suuremaks, aga baromeeter langeb sama kiirusega madalamale ja madalamale. Mismoodi sellises kaoses üks normaalne inimene küll elama peaks? Selline oli hommik, maksimum oli kraadi kõrgem.
Ja nii ta tulema hakkas. 15.15 paiku kostus kauget kõminat ja taevaserv muutus üha tumedamaks ja tumedamaks. Kogu see ilu liikus hirmkiiresti meile lähemale  Siit taeva katuseräästa alt on seda vaatepilti muidugi põnev jälgida. Esimesed tõsisemad raksatused, välgunooled, vihmahoog ja maruks paisuv tuul aga sundisid üsnagi tõsiseks.

Muhedikupapa jõudis veel öelda, et vist seda päris hullu sadu meile ei tulegi, kui see möll peale hakkas. Ma ei saanud enam hästi aru, millises ilmakaares parasjagu see tulevärk käib, sest sähvis ümberringi, kõmin ja raksatused ja paugud muutusid lakkamatuks. Mulle meeldib äikest vaadata, aga vett tuiskas kõikjalt ja kõikjale ja õues paistis vaid hall sein, mida rebestas vahetpidamatu ere valgus. Pildistada oleks tahtnud, aga mida sa pildistad kui õue enam midagi ei näe.
Sellest muidugi oli veel vähe, esimene rahehoog puistas hernetera suurusi kristallikesi. Temperatuur langes 19,1-ni. Peale 16 hakkas äike kuskile eemale taanduma ja siis algas paduvihm nagu me oleme teda harjunud nägema. Järgmine rahehoog, mis kestis umbes 15 minutit, tõi kaasa juba kogu maapinda katvad valged hernekommid. No küll sinna taevasse ikka mahub seda veekest:)
 Niisama äkki, nagu kogu see etendus algas, ta ka lõppes. Kella viieks oli kõik möödas ja päike paistis nagu ta oli seda terve päeva teinud. Aga õhk oli hea. Ikkagi osoon ja muud head taevased jõud pealekauba. Terve õu oli korraga linnulaulu täis.
Üsna pea aga hakkasid jälle numbrid muudkui kerkima ja kerkima. Praegu, kell 18.35 on jälle 26,7C, baromeeter langeb ikka madalamale ja madalamale, org aurab ja lõunakaar muutub jälle aina tumedamaks ja tumedamaks.
Homme hommikul panen konditsioneeri käima.

6 comments:

  1. Siis said Sina kõik need vihma- ja rahevalandud.Meil ainult müristas 1.5 tundi ja sähvis välku.Vihma ei tulnud kastmisjagugi-pool aeda sai ja pool mitte.Pilved käisid meist kaheltpoolt mööda.Loodan,et öösel ei tuleks äikest.

    ReplyDelete
  2. No meil polnud äikesest ega vihmast haisugi! Higistasime mis me higistasime kella 22.30- ni, aga vihma ei kuskilt !

    ReplyDelete
  3. meil siin polenud pilvepoegagi - sajust ja äikesest rääkimata- Ainult jube kuumus - ole nagu põrgukatlas

    ReplyDelete
  4. ahsoo?!
    Meil oli imeline rannailm, mõllutasime lastega järve ääres, korjasime marju, imeline

    ReplyDelete
  5. Uskumatu! Kus te siis nüüd elate?!
    Kui kaugel meist? No ikkagi üks Kant aga nii erinevad lood. Mida kõike te läbi elasite!
    Aga meil oli ja on rahulik...veel. Ei vihma ega äikest. Kuskil kaugel nägime välgutamist ja mõned kõmatused. Aga mõnusalt soe. Mulle meeldib. Kahjuks õhk pole see, mis mere ääres. Seda kõike oleks tahtnud nautida vee ääres ja palmide all.

    ReplyDelete
  6. Meil võiks ka kasvõi ööselgi tempearatuur 19,1 kraadini langeda.
    Esialgu pole veel konditsioneeri majja vedanud, et ehk...

    ReplyDelete