Wednesday, July 25, 2012

KEVADE ON SALA TULNUD :)

 Nii ei arva mina, vaid hoopis mõni mu lilleke. Eelmisel aastal saadud lumeroosidest sel kevadel kõik ei õitsenud. Nüüd, juuli lõpus,  avastasin, et Taanist saadud kaukaasia lumeroosi (Helleborus caucasicus) sort `Double Pink` on aastaajad lootusetult sassi ajanud.
 Viimasel ajal käib lumerooside aretus nii, et ühest külvist valitakse välja parimad, neid sordinimedega ei varustata ja nad hakkavadki oma elu elama seeriatena. Nagu alati, pole noore taime õis korralikult välja arenenud. Ju seepärast ta end nii häbelikult lehtede varju peidabki, aga on sellegipoolest väga ilus.
 Selle tõestuseks, et minu enda ja teiste lilledega kõik ikka korras on, mõned õige aja õied ka:)
2,5 meetriste õisikutega taeva poole pürgiva ameerika lursslillega (Cimicifuga americanum) püüab tänavu võistelda tavaliselt poole madalamaks jääv kollane ängelhein (Thalictrum flavum)
 Hübriidse ängelheina (Thalictrum x hybridum) sort `Elin` lummab oma aia kohal kõrguva 3 meetrise vahupilvega juba üle kuu aja ja tema õitsemine näib kestvat veel pikka aega.

7 comments:

  1. oh, need suured ja kõrged õied on lummavad! :)

    ReplyDelete
  2. Ängelheinad uppusid mul õnnetul kombel ära, aga ristirohud ja makleiad on vist küll kolme meetri kõrgused, mõõtma ei ulatu :)

    ReplyDelete
  3. Miks Sa nad vette istutasid, nad seisvat vett et talu ju. Vaigulilled on mul vist 4 m, mingid kahemeetrised on nende kõrval täielikud kääbikud, ristirohud ja makleia vist ka üle 3m, ilus vaadata, troopilise ilmega aed.

    ReplyDelete
  4. Huvitav, minu ängelheinad õitsesid juba ära, aga lurslilled ei ole veel õitsema hakanudki.Kõik on nagu tagurpidi.

    ReplyDelete
  5. Kas tuuled neile "hiiglastele" liiga ei tee? Meil isegi siis kui aed oli tihkelt viljapuid täis, murdis tuul igal aastal kõrgemakasvulised maatasa. Nii, et käokingi, lutsililli ja muid kõrgekasvulisi imetlen teiste blogides. Kuigi sel aastal postipeenras tiigerliiliad ka pea minu pikkused ja imekombel kõik püsti.
    Hakkab vist jälle sadama :(

    ReplyDelete
  6. Meil juba sajab.
    Tavaliselt lõunatuul meie õues eriti ei murra ega sasi midagi, sest tal pole siin takistusi teel ees, tuiskab lihtsalt üle või pole me oma hekkida tekitanud keerisekohti. Lääne-ja põhjatuuled aga õuele eriti ei pääsegi

    ReplyDelete
  7. ängelheinad on vaimustavad! Lursslilledest parem ei räägigi!! :)
    iLUSAd on need uhked valged vanikud eks?

    ReplyDelete