Tuesday, October 20, 2015

KOLMAS, KORRALIK

Näib, et Muhedikepaar on minetanud kõik head kombed ja unustanud õpitud viisakusreeglid. Ei käi ju ükski normaalne inimene külas hommikust kuni poole ööni. Veidi vabandab meid ehk  omakäigu võimaluse puudumine. Kaasa  võttis meid hea sõber, viis kohale ja tõi tagasi ka.
Ja mis siis, et kombekusest kõvasti puudus on. Meil oli soe, ilus, tore ja ääretult huvitav.
Lembelindude pesake :)


Kella 22 paiku tagasiteele asudes olid autoaknad jääs, kodule lähemal madalamates kohtades risti üle tee mitmed uduviirud ja koduterrass libe.
Täna oli meil kolmas härmapäev, mis haaras terve aia. Kell 7.50 oli õhusooja -2,8C. Aeg on lasta ühe termomeetri andur maapinnale.
 Seekord ulatus härmatis madalamate puude ja püsikute latvadeni. Kui oleks päikesetõusul õue läinud, oleks saanud hulgaliselt suhkrustatud lehti ja õisi, aga kesse siis nii vara soojast toast kaugele õue tükib, piisab trepistki. Ei midagi uut ega huvitavat, kohad on samad, aeda ju uueks ei tee, muutuvaks küll.



Silmapiir on veidi upakil, aga võibolla on külmaga see maakera kumerus lihtsalt paremini nähtav :)



Kell 11 hakkas org mattuma järjekordsesse uduhämusse.

Täiendatud 21.okt.
 Kõige tähtsama oleksin peaaegu unustanud. Me kolm viimast potikest said ka küla pealt koju. Aitäh kulleritele ja pererahvale  hoidmise eest. Liiga vara hõiskasin, täna on pisike istutuspäev. Neil on mullas parem kui mulla peal.

11 comments:

  1. Nii mõnusalt on teile sinna seda sügisvärvi jätkunud. Meil on neid korralikke öökülmi juba mitu-mitu olnud.

    ReplyDelete
  2. Küll on ilus, nii härmas ja kui palju värve! Meil kukerpuud alles mõtlevad, kas värvuda või mitte :)

    ReplyDelete
  3. Meil oli ka härmatis madalate puude latvadeni aga selline hämar pilvesolek, et helgeid härmapilte ei saanudki. Ja külas peabki käima kaua ja mõnuga :D liiati pole häid külalisi kunagi ülearu kauaks. Oli väga mõnus päev :)

    ReplyDelete
  4. Mis värvilised taimed need on eelviimasel pildil õunapuu moodi puust paremal, heina frondil? Kas roosid-kibuvitsad? Ma päeval mõtlesin, et mis värvilisi puhmaid võiks heina sisse joonistada, aga eriti lennukas polnud.

    ReplyDelete
  5. Jah, seal kasvavad kibuvitsad (mitmed erinevad liigid), aga ka aedhortensiad ja punane aroonia. Ka must aroonia värvub sügisel punaseks ja oleks kaugvaates hea. See õunapuu moodi puu on ploom, temast vasemale jääb küll õunapuu J.Kivistiku `Veiniõun`, aga ta pole kahjuks kaadrisse mahtunud.

    ReplyDelete
  6. Oh kus on alles vägev värvidemäng, mõõduka külma maalritöö. Meil pani kohe kõva külmapaugu ära ja paljud ei jõudnud värvimuutmisele mõeldagi, külm lihtsalt pruunistas ja silotas ära

    ReplyDelete
  7. Imeilus! Isegi meil siin mändide vahel on värve ja praegu paneb päike need veel särama ka. Külma on vähe olnud.

    ReplyDelete
  8. See on mõjus kooslus kui vajuvat kulu kaunistavad madalad (püsti jäävad) värvilised põõsad.

    ReplyDelete
  9. Vaatan seda esimest koiduviiruga pilti ja mõtlen, et vaat kus rahvarohke metsaalune, igat sorti puurahvast on kokku tulnud, üks huvitavam kui teine.

    ReplyDelete