Sunday, October 18, 2015

JÄNES UDUS, LILLEKE ROHUS

Eks ta, vaene loomake, pidi niitmise ajal mitmed korrad oma elu hoidmiseks põgenema. Ja nüüd maksab ta peremehele kätte. Kuskile on ta end vist alatiseks sisse seadnud ja nüüd kargab see jänesepoiss iga põõsa või kännu tagant Muhedikupapat ehmatama. Mida udusem, seda julgem ta on.
Tänane väärib kindlasti äramärkimist ja näitamist. Ei mäletagi, millal viimati oleks tihe udu püsinud paigal terve päeva. Absoluutne tuulevaikus, rohukõrreke ka ei liigu. Ninaotsast kaugemale ei paista. Mingit müra see paks sein läbi ei lase. Elu kui üksikul saarel.

oma tulekust andis ta märku juba eile õhtul kui metsade kohale hakkas tekkima hallikas vine


täna on silmapiir samast kohast selline

Lillekesed päris rohus ju ikkagi pole, aga selle lähedal küll.
 Igavesti visa ja vapper, mitmele külmale vastu pannud ja juba kaks kuud õitsenud ohhoota lõokannus väärib  tõelist tunnustust

Kõik kõrrelised on ilusad, aga harilikule alangile on meil olnud paar öökülma ainult ergutuseks olnud

Õisi pole mitte ainult maas, vaid ka puus. Meie pirnil `Pepi` on aastaajad päris sassis, pole ju ka ime, ilmad on jätkuvalt soojad. Viljapuudel tuleb aeg-ajalt ikka sügisest õitsemist ette.  Nii,et midagi üliharuldast see sügisene õitsemine pole.

õied lähemalt


Paar päeva tagasi lõpetas Muhedikupapa aasta kõige raskema töö. Õnneks oli kõik muu tehtud ja seda üle poole kilomeetri pikkust hekki ei pidanud päevaga korda saama. Ma tegin küll ettepaneku ta ükskord ometi ära mõõta, aga siiani pole see veel teoks saanud.
See osa on istutamisest peale paigal püsinud ja markeerib meie esimest krundi piiri. Pügada saab teda alles siis, kui hostade lehed läinud on.


 35-aastast kuusehekki annab madalana hoida küll, kuigi tüved on tal ikkagi tõelised tümikad.


Ka 15 aastat tagasi istutatud puudest hekiosa (lehtpuid raamiv osa tagaplaanil) on juba peaaegu 2 m kõrge. Kui teda oleks lastud kasvada nagu ta tahtnud oleks, oleks ta sama kõrge kui tema kaisus olevad okkalised.
Paari päevaga on seni rohelisena püsinud kased saanud endale kuldsed kleidid

Ma vaatan seda tühjaks saanud püsikuteosa igatseva pilguga, Küll saaks siia kena hulga okasnumpsikuid istutada.
See elupuu `Stolwijk`on juba pisikesest peale trikimeister. Ma ei tea, mis teda on sundinud pidevalt endale säärast mütsi kasvatama, aga mingi säärane moodustis on teda algusest peale ehtinud. Kõrgusse pole ta tahtnud eriti kasvada. Kuna ta alumine osa kippus väga lohmakalt mööda maad laiutama, on teda saega veidi taltsutatud.
Aga tema kõrval kasvav punastaja on mulle täielik mõistatus. Pole teda üheski nimekirjas ja ma ei mäleta ka, millal ta siia istutatud on. Üksik vili suunab prunuste poole, aga kellelt või kust ta pärit, pole aimugi :( Talvine kodutöö


8 comments:

  1. Ehh, meie hommikune udukesekene on selle kõrval küll lausa nohu.
    Aga see punastaja on äkki linnukeste kingitus?

    ReplyDelete
  2. Selline udu piiras ka meid, müstiline päev aias :) Kas see jänes on nüüd mingi vigurijutt ? Stolvijk on imearmas sellisena ju :D Aga nii palju värve on ilmselt ainult Muhedikemaal :D

    ReplyDelete
  3. Imelise kodu olete omale loonud. Kuid pole vist maatükki, mis tõsisele taimehullule väikeseks ei jääks. Selline sügisene püsikuala võib puu- ja põõsamõtteid tekitada küll. Eriti neil aastail, kus lumetaat laisavõitu on.

    ReplyDelete
  4. Vägevad udud on teil seal tõesti! Ja meiega võrreldes värvilisem ka.

    ReplyDelete
  5. Udu oli võimas ja meil nagu kihiline, lõunalohus puhus ühe kihi sees kerge briis :) aga muidu oli äärmiselt vaikne ja ilus. Mõtlesin veel, et läheb vara pimedaks, aga see udu oli nagu valgus.

    Küll mulle ikka meeldivad need mõnusad muksud sääl kuuseheki peal, nii muhedad!

    ReplyDelete
  6. Vau, mis vägev udu! Sellise sees päev otsa elada on kindlasti elamus omaette :).
    Ikka ja jälle imetlen seda kuusehekki, see on midagi minu hingele. See lihtsalt on väga väga väga...

    ReplyDelete
  7. Kuusehekid on imelised, kahjuks annan endale aru, et pole kedagi, kes sellist ilu hooldada suudaks. Meil pole udu olnud, päikeseline ja liigagi kuiv.

    ReplyDelete
  8. Oi kui värviline teil seal on! Udud kõnnivad meitelgi, aga selliseid värve küll ei ole.:)

    ReplyDelete